Ana içeriğe atla

Kelebekler uyurken # 5 #

İçimdeki yağmurlar...

Kalbim duracak gibi atıyor,nefesime yansıyor,gözlerim fal taşı gibi açılmış, Sinan'ı inceliyorum.

-''Okadar dikkatli bakmana gerek yok seni görebiliyorum'' derken gülümsüyor şaşkınlığımı ve panik atak davranışlarımı dizginlemeye çalışıyor.
Masaya gelmeden önce sipariş ettiğim kahvemi getiren garson ''burada mı içeceksiniz efendim'' iç sesim  devreye giriyor yok burada oturuyorum ama o masada içeceğim  Hey Allahım, git şeytan diyerek  ...
'' Evet burada içeceğim''
  ''beyfendi sizinde siparişiniz geliyor hemen'' diyerek ayrıldı 

-İlkay'' Ağabey arkadaki vitrinde güzel bir pasta var var ama adını bilmiyorum onu yiyebilirmiyim, ''
-'' tabii ki koş hadi göster hemen oradaki görevliye, vitrine parmak sürme canım tamammı?'' 

Ne kadar kibar bu Sinan içimi eritiyor.O sırada onunda siparişi geldi, bir an için hamle yaptım kahvesini önüne doğru koymak için, daha rahat alır diye düşünmüştüm ,elimi tuttu sakın bunu yapma kör değilim görebiliyorum tek farkla, yüzde kırk  görme duyusuna sahibim.
Kendimi geriye doğru çekip utançtan   kızarmış yanaklarımla, 
masaya dirseklerimi dayayıp ellerimi yanaklarıma dayamış vaziyette pür dikkat onu dinlemeye başladım, 
''kısa   süre önce geçirdiğim trafik kazasından kaldı bu hasar ,beyin damarlarından göze giden bazı damarlar tıkalı onlarda zamanla ve bir kaç operasyonla açılacak inşAllah.'' derken  çok umutlu...

''Amin Umarın eskisi kadar sağlıklı olursun, kardeşin ne kadar terbiyeli,  yaşına göre çok olgun, benimde bir  erkek kardeşim  var,  doğrusunu istersen  beni bu kadar çok dinlemez özellikle toplum içinde dahada yaramazdır '''derken gülümsedim.

Kahvesini yudumlarken bir yanda da anlatmaya başladı
''İlkay'ın ailesi yıllar önce  akraba düğününe giderken konvoy zincirleme kaza yapmış. Ailesinden bir çok kişi vefat etmiş ,anne ve babası dahil, uzak akrabaları  bir kaç ay bakıp bütün kardeşleri yurda vermiş , İlkay'ı annemler aldığında çok minikti, çok zeki bir çocuk, kendi ailesini biliyor,hafta sonları annemler  mezarlığa götürür, anne ve babasıyla konuşması  için yalnız bırakırlar...''

 O sırada İlkay elinde  pastası masaya geldi ben masaya dirseklerimi öyle bir dayamışım  neredeyse  masaya monte olmuşum dirseklerimin acısına oturma pozisyonumu değiştirdim.

''Kaç kardeşsiniz?'' dedim  ''on dört kardeşiz''  gülümsüyor ve tepkimi ölçmeye çalışıyor  ''ne kadar kalabalık bir ailesiniz öyle'' ''öyleyiz, birlikten güç doğar...''

 Konuşma tarzı çok akıcı dj olsa bir radyoda yayın yapsa herkes dinler onu ... Saate baktığımda onunla konuşmaya başlayalı bir saati geçtiğini fark ettim, annem beni parçalar heberi yok,  birden aklıma çantamda ve sessizde olan telefonum geldi telefonuma baktığımda yirmi beş cevapsız! ben açmayınca ısrarla aramış eyvah!  eve gidince yarım saat annemi dinle şimdi.

''Sohbet için teşekkür ederim gitmem lazım'' cüzdanımdan para çıkarırken  
Sinan ''yoo lütfen ben öderim''  masadan kalkarken   ''bir daha görüşecekmiyiz, numaranızı verirmisiniz?'' dediğinde o kadar kibar ki   kendine güveni yüksek. ''siz söyleyin ben sizi kaydedeyim ''dedim ,numarasını verdi ,kaydettim.

''Peki isminizi söylemeyecekmisiniz?''   çok ilginç ve karmaşık bir gün yaşadığım için aklıma bile gelmedi ismimi söylemek.

Gülümsedim ''Göksu... '' cafeden çıktım , Hızlı adımlarla eve ilerlemeye çalışırken  şun an aklımdaki tek şey eve gittiğimde annem beni  doğrayacak!

Yorumlar

  1. ne yazacağımı şaşırdım ayol..aaa bu kadar heyecan bana yaramaz..:) ben bir süre bakmayayım diicem ama ne mümkün ? :)

    YanıtlaSil
  2. Üç bölümüde bir solukta okudum çok heyecanlı,gelişmeleri heyecanla bekliyorum.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım keyifli okumalar diliyorum, sevgilerimle öptüm.

      Sil
  3. Bi kitap çıkarsan ya sen yaa :)
    süpeeerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap işi zor ,Amatör olmak güzel zaten daha da, de leri ayırmayı bile bilmiyorum:)))

      Sil
  4. Ters Düz'e gelmişsiniz. O halde yeni bölümler de sizi bekler:)

    YanıtlaSil
  5. yokkk sakın bırakayım deme canım ya olurmu offf heyacanla okuyorum

    YanıtlaSil
  6. Güzel güzel çok beğendim şimdiden:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım öykünün sonuna kadar aynı beğeni devam eder:)

      Sil
  7. Bu akıcı anlatımın bir an önce kitaplaşmasını diliyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım yazıları okumaya pek fırsatım olmuyor!Bu aralar yeğeninle meşkulüm teyzesi, emiyor, uyuyor, gazı tutuyor, kucak istiyor:) hatta şu an kucağımda ağlıyor, öpüldünüz canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm yeğenimi öpüyorum çok hayırsız bir teyzeyim biliyorum:((
      Gelip azıcık baksamya teyze gibi gazını çıkarsam, mis gibimdir kokladımm senide kocaman öptümm.

      Sil
  9. Sinan ismini bende çok seviyorum Kuğum, anlamı mızrak ucu demek. Yanlış hatırlamıyorsam.
    Ben biliyordum bu hikayeyide merakla takip edeceğimi :) çok iyi gidiyor canım ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bende mızrak ucu diye biliyorum.
      Umarım sonuna kadar böyle merakla takip edersin))) keyifli okumalar canım.

      Sil
  10. heyecanla takipteyim .çok akıcı çok güzel evet kitap şart sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, eksiklerimide yazabilirsin merakla bekliyorum bende her yorumu kim ne diyecek diye:)
      Kitap hevesim olmadığı için şimdilik bir şey diyemem:))

      Sil
  11. Kuğum başladım okumaya, yine başka bir kahramanla karşımıza çıktın bunuda sevdim delidolu bir şey, ama bu bölümde annesi ne yapsa yeridir kaşındı Göksu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yandı o yandı:)))
      keyifli okumalar canımm...

      Sil
  12. Kugum nihayet sonuna gelebildim bu aralar bende senden asagi degilim:( gecikmeli oldu..jikayeni kisa tutmakla iyi etmissin benim gibi cabuk okuyup kacanlar icin..ve guzel bir ask hikayesi:) keyifli yormuyor(simdilik sonrasi karmasa olursa bilemem:)) hikayelerinde genelde ozurlu arkadaslarimizla ilgili konularin oluyor..guzel dusunuyorsun - yaziyorsun seviyorum...emegine saglik canim sevgilerr:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hemen okuyup kaçabilin diye kısa tutuyorum, doğrusu sen söyleyince dikkat ettim evet hemen hemen her hikayemde bir kahramanım var ,zona olduğum dönemde gözlerim bir kaç hafta görmedi ve bu duygunun nasıl bir şey olduğunu ucundanda olsa yaşadım.
      canım keyifli okumalar . uzak diyarlara öpücükler.

      Sil
  13. ayyy çok şükür yüzde 40 mış görme engeli ,tedavi yaptırırsın değil mi kuğum :)

    YanıtlaSil
  14. ayy inşaallah gözleri tekrardan tam görür
    ne kadar da zarif biri sinan
    göksu annesinden iyi bir zılgıtı yedi sanırım :)
    ama onun bunu umursayacağını sanmıyorum kalbi kelebek gibi uçuyor şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşAllah)))
      ben sonunu biliyorumda söylemem))
      O anneden daha ne zılgıtlar yiyecek:)))

      Sil
    2. Söyleme zaten kuğum heyecanla okumak merak etmek çok zevkli ama günde bi kaç bölüm yazsan süper olur hani

      Sil
    3. Oldu canım :))
      Canım aslında bende istiyorum böyle günde bir kaç bölüm yazayım , zamanım çok kısıtlı. yılbaşı tatilinde yazacağım söz:)))

      Sil
    4. Bizi çok bekletme olur mu

      Sil
    5. Hızlanıyorum merak etme canım bu hafta biraz uf oldum:))) Şimdi iyim)

      Sil
  15. On dört kardeş de farklı ana babadan mı ki?..Süper gidiyor..
    Ss.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .