Ana içeriğe atla

Hedef



Bazen çok kızıyorum çevremdeki insanlara o kadar güçsüz ve zavallı ayağına yatıyorlar ki  kendilerine zarar gelmesin diye  hiç gözlerini kırpmadan insanı ateşe atıyorlar.
  Akşam Melekler bendeydi sabah alt kattaki sapık amcanın hanımının sesine uyandım yine Ahmet abime, 
- günaydın çok ses yaptınız hiç uyuyamadım diyor .
 Onlar misafir, sen misafire böyle bir şey nasıl dersin ve  saat ondu  çarşıdan geldik, ikiye geliyordu yattık  hepimiz büyük insanlarız horonmu teptik evde...  
Bayramda kızı geldi torunu bebek sabaha kadar ağladı , hiç uyutamadılar  bizi surup verip uyutmuşlar biz hiç  ses oldu demedik, normaldir hepimiz insanız dedik, toplumda yaşıyoruz olacak böyle şeyler.

  Bende  çıktım camdan beğenmiyorsan çıkarsın dedim. Şato tutacak o zaman burası varoş mahallesi  ev iki katlı  katı ayıran şey tahtalar,  gaz çıkarsalar duyuyorum ben bir şey diyormuyum.
 Gidip beni  ev sahibine şikayet ediyor  nasıl kızdım. ama  her şeyin suçlusu  ev sahibim  en baştan gidip  Kuğu  bulmuş haberleri, gazeteyi , nette sizi deyince kadın beni zıt belledi , şeytan diye bağırıyor bana:)
 Foyalarını meydana çıkardım:)
 Amcan çıkacak bayramda gör sen diyor:)) Aman görelim  Müzeyyen   gidip diyecekti ben gördüm beni öne attı ona yada kızlarına zarar gelmesin ben kimim ki! Bir kişi ölmüş  çok mu yeter ki kendi canları olmasın insanlar böyle  iki yüzlü  işte git gide yaşlılara karşı tavrım değişiyor. ve çok korkuyorum başıma bir şey gelirse  bu insanlar yüzünden diye. bende bir çenemi tutamadım:(
 Melekler Bu gün Almanya yolculuğuna start verdiler, hayırlısı ile giderler inşAllah...
 Çok kararsızım evimi çok seviyorum ama bu insanlarla uğraşmaktanda bıktım bunlar çıksada başkaları gelecek her gelen gideni aratıyor.  Kafam çok karışık şu bayramı bir atlatayım bakalım...
Bazı insanlar  güçsüzdür  korunmak için başkalarını hedef tahtası yapmaktan çekinmezler.
Bazı insanlar  güçlüdür, korumak için  hiç alakası olmayan olaylarda başkalarını korumaktan üşenmezler.
 Bazı insanlarda çok gereksiz  kahraman olmaya çalışır korumaya çalışırken canından, malından olurlar. 
 Ben  sadece bana zarar gelmesin suçu olmayan masum çocuklara zarar gelmesin  diye söyledim... 
Üzgünüm...


Yorumlar

  1. Bu teyze iyicene delirmeye başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma başıma bela birde diyor polise seni şikayet edeceğim beni evden kovdun.
      Yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabı.

      Sil
  2. Yok müsterih ol bence ve korkma Havlayan ısırmaz böylelerini bozucaksın o zaman senden iyisi olmaz Zaten sen deme ben deme o yılan elbet bir gün onlarıda sokucak bu sapık olmasa başkası Kalbini Ferah tut Kuğucuğum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur bakalım İnşallah başıma bir iş almam, Biraz ev sahibinin işgüzarlığından oldu beni söylememeliydi.
      Sağol canım umarım canım yanmadan sonuca ulaşır bu iş.

      Sil
    2. Densiz çok ne yapabilir bunca sabıkaya öyle kolay mı hemen çıkmak o seni korkutmak için bunları söyluyor Ev sahibin ise başıma bir durum gelirse vebalı sizsiniz de at yükü onun üstüne bir kaç kişiye durumu haberdar et Birde bu aralar Annen Baban ailede kim varsa gelebilirse yanına gelemezler mi ?? Yada büyüklerden birileri...

      Sil
    3. Annem yok! Vefat etti babamda uzak ve hayvan besiciliği yapıyor gelemez
      bir yol bulacağım , bu gidişle kafamda çılgın planlar!
      Söylüyorum , düşünemedim kusura bakma diyor:/
      Bulacağız bir çare :(

      Sil
  3. Komşu kadar önemli birşey yok. Böyle benim de var alt katımda. Benim çocuk sadece 5 dk okuldan gelince bir koşsa evin içinde hemen yukarıya çıkıp gürültüden duramıyorum der tansiyonumvar der ya da duvara vurur. Ama kendisi torunun kına gecesini evde saat gece ikiye kadar son ses yaptı gıkımız çıkmadı. O zaman teyzenin tansiyonu herhalde gezmeye çıktı. O kadar bencilleri ki çocuğum onlardan korkusuna koşamadığı gibi evde gündüz vakti, bir de korkudan göz tiki oldu. Allaha havale ediyorum bu tarz insanları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir bencillik anlamadım , çocuğun psikolojisini bozmuşlar , Çok geçmiş olsun.
      Bencillik tavan yapmış sizin teyzede.
      En güzeli müstakil evin olacak işte, o da bizde yok:/

      Sil
  4. Ev sahibin çok duyarsız davranmış. Vardır her şeyde bir hayır diyelim biz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu tür hareketleri var bazen hiç bir olaya karışmasın hep uzak olsun istiyor ama tanımadan sırf para için çeşit çeşit insanlara evi veriyor. bundan önceki kiracıyıda bana iki yeğen dedi , ev tahta olunca yeğenlerden tuhaf sesler geliyor. en sonunda kız karnı burnunda hamile kaldı da çıktılar evden meğerse ikiside başkasıyla evliymiş kaçmışlar buraya taşınmışlar bizim ev sahibide olayı biliyormuş benden saklıyor evden çıkarım diye. bazen kendime kızıyorum . böyle insanların ortasında ne işim var diye.

      Sil
  5. Nasıl yorum yapayım bilemedim :) Sadece sakin ol ve iyi ol diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor hanım aç çekyatı uzanacağım psikolojim çok bozuk:)
      Bende yazmasammı diye çok düşündüm ama ilerinde belki buradan bulurlar katilimi:::)))

      Sil
  6. Gerçekten bazı insanlar sırt işi yokuşa sürüyor başka bir şey değil. Aman siz sabredin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazda korkup başkalarını ön plana atıyorlar:)

      Sil
  7. Ev sahibin tırsmış ve seni satmış kuğu.Zaten insanlara iyilik yaramıyor,deveye diken,insana ....Afedersin ama durumu en iyi açıklayan söz bu.Hiç korkma ama o evden çık bence,ev sahibin yanar döner biri,güven olmaz.İşine gelince seninle birlik oluyor,sıkışınca seni satıyor.En güzeli kimseyle samimi olmamak ne yazık ki.Ben de gençken ve bekarken çok yaşadım benzer şeyleri,üzülme.Ne kadar dik durur ve sert olursan,o kadar az ezilirsin kuğum,korkma canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oldu canım. Hıhh o laf cuk diye oturdu:))
      ahahah sen benden iyi tanımışsın kısacık sürede onu:)
      sağol canım bana büyük moral oldu.

      Sil
  8. İşi baştan beri okuyorum ama yorum yapmak bu güne nasipmiş. Bu hayatta güven duyabileceğin kaç insan varki. Malesef hayat o kadar acımasız ki . Her telden çaldırır olmuş biz akıllı mahluklara . Ama bence diren ve aldırma . Senin Doğru olduğun er yada geç anlanacak. Bundan sonra ev sahibine de ederi kadar değer ver.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gün öyle karar aldım , ben alışkanlıklarımı değiştirmek istemiyorum ama bu gidişle beni yeni bir ev bekliyor:)
      Teşekkürler .

      Sil
  9. Zor bir durum. Hayır hiçbir şey olmasa bile yaşadığınız durum sizi huzursuz edecek. Bence de eğer imkanınız varsa başka bir yere çıkın. İş inada binerse kiranızı ödedikten sonra sizi çıkarma ihtimalinin olmadığını bilseniz bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kötü yönü ev sahibim benim çıkmamı hiç istemiyor, tek dayanağıyım ben gidersem iyice yalnız kalacak. bunu bile bile para için tuhaf insanlarla muhatap oluyor.

      Sil
  10. ev sahibi kendi akranı olduğundan mı tutuyor bunları illa ki canı yansın diye mi bekliyor.
    onlar gürültücü komşu görmemişler benim çapraz evdekileri bir gör sen off ki off gece gündüz avaz avaz konuşuyorlar kaç desiber ses bilemiyorum artık ben geç yatıyorum sessizlik olsun uyurum diye eğer oturuyorlarsa gitti benim uyku inanılmaz yakın evlerin arka tarafları, içimden ya gecenin 3ünde ya sabahın köründe rock müzik konseri açasım var:))))) dün camnı çarparak kapadım seslerini kestiler ama her seferin de nasıl çarpayım inecek aşağı camlar:))
    Geçen gün de son ses balkon da konuşuyorlardı bir ara ses kesildi ben de ütü yapıyorum eşime seslendim ben artık polisi arayacağım arkada kavga var birini eziyet ediyorlar herhalde bu kadar ses başka türlü çıkmaz çünkü dedim komşu rahatsız oldu sessiz olun deyişi bile benim salondan duyuluyordu:))))))))
    Of kızlarına gideceklermiş çok mutlu oldum. Hiç korkma dolaylı da olsa taşı gediğine koy kuğum yoksa halaya geliriz biz de:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev sahibide ne yaptığını bilmiyor bence hem istemiyor onları çıksınlar diyor ama benim üzerime atıyor bence sadece çok korkuyor zarar verirseler bana versinler diye. :) ben gökten zembille indim ya bana bir şey olsa hiç üzülecek kimsem yok ondan ama ona ve kızlarına bir şey olmasın!

      Sil
  11. Gün doğmadan neler doğar, bulunur bir çare elbet , sen sabırlı ol yeter ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır ve sükut:(
      Kendi kendime kararlar aldım zaten ne kadar uygulayabilirsem:)

      Sil
  12. Rahat değilseniz ve imkanınız varsa taşının bence. İnsanlardan sebep biz de çok taşınmışızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef bu gidişle öyle olacak, herkes taşın taşın derken ben kulağımı tıkadım banada iyi oldu !

      Sil
  13. Ev sahibi direk çıkın derse hedef olacak o yüzden seni öne sürmüş bence.Sabır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aynen, bu gün hiç umursamadım yoksa büyük problemler çıkacak.

      Sil
  14. Merhabalar.
    Her ne kadar Cenab-ı Hakk, bizler için "eşref-i mahlukat" yani yaratılmışların en şereflisi diyaosa da tüm bu yaşanılanlardan sonra ben öyle düşünmüyorum. İnsan başlangıçta eşref-i mahlukattır ama, büyüdükçe başka bir mahlukata dönüşüyor. Ne diyelim, Cenab-ı Hakk, hidayet versin ve ıslah eylesin. Size de bu konuda sabr-ı cemil dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Hocam, Bunlarda hayatın renkleri deyip sabır ediyorum:9
      Selam ve dualarımla.

      Sil
  15. Beş sene içerisinde yedi defa taşınmış biri olarak sana doğru öneride bulunamayabilirim. Bizim çarşıdaki evin karşısında bir sapık oturuyor, oraya gittiğimde balkona çıkamıyorum. Herif elinde çay balkonda yaşıyor resmen. Gözü ferfecir okuyor. Sizde de varmış bir sapık, dayanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar yağarken balkona bağlayacaksın böylelerini sonra biz cani oluyoruz.
      sizinki bir rekor yalnız beş senede yedi defa iyiymiş.

      Sil
  16. Kötü komsu kabus gibidir insallah kurtulursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü komşu mal sahibi yaparmış derler ya işte o hesap belki bir evim olur inşallah:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .