Ana içeriğe atla

Bayram Buruğu




 Bu Bayram bazılarımız için sevdiklerimizden ayrı ilk bayram.
 İlk  onsuz kahvaltı, ilk onsuz bayramlaşma...
 Yüzler saklanacak, gözler kaçırılacak, 
Biraz sonra unuturmuş gibi yapıp,   
karşındaki üzülmesin diye konu kapatılacak ama bütün gün konu açılıp ağlanılacak!
 Daha geceden içe oturan bir taş yarının tedirginliğinde...
  Bayram eve kalabalık , çocuklara  harçlık...
  Birde  Hasta yatağında bayramı geçirenler var!

Yazıyı yazarken aklıma geldi her arefe gecesi ninem şu  türküyü söyler ağlardı , bayram buruğuyum ben derdi, anam yok, babam yok, kocam yok, evlatlarım gurbette...
 Bayram gelmiş neyime kan damlar yüreğime anam anam garibem... 
 Akşam ezanında naylon leğenini ve ibriğini alır sundurmada ağlaya ağlaya abdest alırdı, nedendir bilemezdim o zamanlar gelenek haline gelmişti onda....

Güzel sağlıklı, ve merhametin kalplerimizi yumuşatacağı nice güzel bayramlar diliyorum...


Yorumlar

  1. Rahmetli annem çok söylerdi bu türküyü,tüm uğurladıklarımıza rahmet diliyorum mekanları cennet olsun.
    Ben çok bayram moduna giremiyorum kalabalıklar bitti büyükler yok biz büyüklerin yerini aldık ama eskisi gibi değil bayramlar ,tat yok hemen en yakınımız dipdebe evler 12 hane de sadece 2 aile kaldı:) gençler büyük ziyaretine memleketlerine gitti mahalle bizden sorulur bayram boyunca:)
    hepsi bir yana da sağlık huzur yerin de olsun yanım da ve uzağımda evlatlarımız mutlu olsun ,bana bayramların en hası.
    sevgiler kuğum güzellikler seninle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç giremedim bu bayram , bayramlık almadım, ütü yapmadım,yarın yataktan çıkmayı düşünmüyorum:(
      Huzurlu, sağlıklı olsunlarda uzak olsunlar
      Güzel bayramlar ablacığım ellerinden öpüyorum.

      Sil
  2. O kadar küsmeyin hayata. Yazın içinizden geçenleri. Böylesi durumlarda insan çok yaratıcı oluyor. Size ve ailenize mutlu, sağlıklı bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geliyor işte :)çok teşekkür ederim güzel bayramlar.

      Sil
  3. Bayram bu, hüzünleri bir kenara bırakma zamanı.
    Düşmanları sevindirmeyip, Hz. Allah'ın emirlerini yerine getirme zamanı.

    İnşaalah gidenler mutludur yerlerinde. Allah c.c. rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bayramlar , Allah razı olsun her günümüz böyle güzel olsun.

      Sil
  4. Valla kuğucum ne bayramı yaa, her gün üçer, beşer şehit gelen ülkede bayram mı olurmuş? 29 ekim iptal, 30 ağustos iptal demeyi biliyorlar. Hepsini bıraktım huzur olmayan ülkede bayram olur mu? Bayram huzur demektir benim için. Huzur, sağlık diliyorum o yüzden. Sevgiler...kutluyorsan da iyi bayramlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Müjde anneciğim Allah herkese sabırlar versin analara , babalara, ,eşlere...
      Çok sağol anneciğim seninde bayramın mübarek olsun uzat elini öpeyim harçlık istiyorum:))

      Sil
  5. Bayramınız kutlu olsun.Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bayramlarrr, tatil nasıl gidiyor?:)

      Sil
  6. İyi bayramlar olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  7. Her günü bayram havasında yaşamanı dilerim. Bunu her kes için diliyorum ayrıca acı ise kime nasıl gelecek hangi bayram bayramı yaşamadan gececek bilemiyoruz maalesef. Bende bunu uzun yıllar buruk bir şekilde yaşadım ailemle beraber. Ne desem o yılları anlatmak için boş.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Amin Amin inşAllah hep birlikte inşAllah, kardeşlik dostluk içerisinde sağlık güzel günlerin olsun.
      Yinede şükür o yıllar biraz ibret biraz sınav biraz biraz ne desem ki seni anlıyorum desem yalan olur aynı olayı yaşamadan anlaşılmıyor ne kadar anladım desekte o anladım teselli kelimesinden ibaret kalıyor.
      Sen hayatı ensesinden yakalamış çok güçlü birisin.
      Saygılar benden efenim.

      Sil
  8. Hayırlı bereketlı bayramlar olsun sıze de ıns. Bızımkı de bıraz buruk bır bayram ama olsun daha guzellerı de gelır ıns.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bayramlar, inanırmısın dün gece yattım aklıma sen geldin aslında çok gurbette arkadaşım var ancak sen üç çocuk birde karnın burnunda keşke yakın olsaydık dedim:(Çocuklara palyaço bile olurdum :)))

      Sil
    2. Allah razı olsun Can'ım ya, içinden geçmesi bile yeter ;) çocuklar bir yerlerde paylayco görür sevabı da sana da gider ;)

      Sil
  9. İnsanın sevdikleri birer birer gitmeye başlayınca bayramların tadı da kaçmaya başlıyor elbette.İnsanın bir tarafı hep eksik, hep buruk kalıyor. Bayramınız kutlu olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün biraz bunalım takılıyordum bu gün daha iyiyim, Akşam üzeri mezarlıkları dolaşmıştık :(
      Güzel bayramlar, sevgiler.

      Sil
  10. Her şeye rağmen hayırlı bayramlar :)

    YanıtlaSil
  11. Allah'tan rahmet diliyorum göçüp giden tüm sevdiklerimize , tadı kaçmış ve burukta olsa iyi bayramlar dilerim sana..

    YanıtlaSil
  12. Kurban Bayramınız kutlu olsun iyi bayramlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bayramlar mutluluğun sevincin habercisi olamıyor bazen, gönlümüzdeki bütün sevdiklerimizle mutlu bayramlarımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bayramlar ,babacığına acil şifalar diliyorum tigrisim.

      Sil
  14. Allah kimseye sevdiklerinden yoksun bir şekilde bayram yaşatmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin
      ancak mecburen hepimiz yaşıyoruz bunu ama bir fazla ama bir eksik sadece genç ölümler acı oluyor, hayaller ümitler...
      Bu arada hoş geldiniz:)

      Sil
  15. Kuğucugum Nutellalara seni atmak istiyorum. :) Güzel Bir bayram olsun hepimize Daha karpuz kesiceğiz beraber bir yere kaybolma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutellaaaa:)) gözlerimde kalpler oluştu:)) ahh ahh az mekik çekmezdim her kalktığımda bir kaşık nutella:)) Nutellalı karpuz olur mu:)) Buralardayım gel kahve içelim:))

      Sil
  16. Merhabalar.
    Kurban bayramınızı kutlar; size ve tüm İslam alemine sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice bayramlar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Elinizden öperim saygı ve hürmetlerimle...

      Sil
  17. Duana yürekten amin canım benim, senin ve ailenin bayramı mübarek olsun ❤

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .