Ana içeriğe atla

Kelebekler uyurken #12#

 Zor günlerim...
Sinan'ın evlenme teklifini kabul ettim etmesinede ,ya annemler,ne diyecek bu işe işin en kötü yönü Din ayrılığı nasıl kabullendireceğim.
Evde  söylememle birlikte bir tartışma başladı olmazda olmaz,  asla olamaz!
 Vermezseniz kaçarım, son sözüm deyince babamda, annemde  onaylıyormuş gibi davranmak ,olayları akışına bırakmak zorunda kaldı ,nişan yapalım dediler  cayarım diye bekliyorlar da çok beklerler ,isteme merasimi için aileler bir araya geldi.
Dayımlar damat tarafının getirdiği çikolatalardan bile yemedi helal değilmiş, ot yeyin, tövbe tövbe deli bunlar, yengem beni odaya çekip ''kuzum  abdest bile almıyor bu  çocuk yanında nasıl abdest alacaksın gezdiği yerde nasıl namaz kılacaksın günaha giriyorsun''
 ''ben giriyorum yenge'' deyip konuyu kapattım çıktım yanından. Bir türlü kabullenmiyorlar Sinan'ı ve ailesini oysa annesi o kadar tatlı ki annem ''ben saçımı süpürge ediyorum bir laf söylüyorum tersliyorsun dün tanıdığın elin kadını bir şey diyor ağzın kulaklarına vara vara yapıyorsun diyor'' söz merasimimi burnumdan getirdiler  gelde sev şimdi onları  zorla soğutuyorlar kendilerinden gece sonunda bu işten bir Sinan bir ben mutluyum ne olursa olsun birlikteyiz.
Bir ay içinde Nişan törenide oldu   hiç kimseye söylemiyorlar Sinan'ın ailesini sanki millet bilmiyor. utanacak bir şey yapmıyoruz biz. Gündüzleri çalışıyorum , iş çıkışı ev arıyoruz .
 Beğendiğimiz bir evi düğün hediyesi olarak ailesi bize alacak ,düğün masraflarınıda karşılayacaklar . 
Annem ''tabi karşılayacaklar  alıyorlar mis gibi kızı'' diyor . ya annem  millet alıyor yapıyor düğünü sonrada ödeyin takılarınızdan diyor gösteriş yapıyor . bu insanlar bizi için çabalıyor gerçekten hem mecburda değiller sonuçta yıllarca yetiştirmişler mürüvvetinide görmek istiyorlar  hem onlarda ailem gibi beni yadırgasaydı istemeseydi iyimi olurdu. Biz bu yola baş koyduk isteselerde istemeselerde olacak. ileride yaşama ihtimalim olan sorunlar için bu günden hayatımı mahfediyorlar, belkide hiç bir sorun yaşamayacağız. Hem biz din konusunu konuştuk.
 ben namazıma ,ibadetime devam ediyorum, edeceğimde Allah izin verdikçe. Sinan benimle camiye geliyor  kendimi huzurlu hissedebilmem için abdesti,gusulu araştırmış,  ''sıhahtlı olabilmek için bende yapıyorum'' diyor  ama ne o müslüman olamaya niyetli nede ben hıristiyan! 
Aslında çokta zor değil hayatımız ama insanlar illa burnunu sokuyor. konu komşu arkadaşlar hepsinde bir merak . Biz mutlu olacağız . Gelinliğimi seçtim  tamda hayalimdeki gibi prenses model. Babam , anneme sor bakalım imam nikahını nasıl yapacaklar demiş imam nikahı olmazsa kapıdan çıkarmam demiş. off Allahım nasıl anlatacağı ben bu insanlara derdimi ve en sevdiklerime en çokta köstek onlar oluyor . tabiiki olacak imam nikahı, bu adam dinsiz değil onunda inançları var  bazen vazgeçmemek için kendimi zor tutuyorum eğerki çok sevmesem şimdiye kadar çoktan pes etmiştim.
 


Yorumlar

  1. hemen bir solukta okudum..sonu ne olacak acaba? Kuğum çok ara verme reca ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen devam ediyorum , çünkü ben yazıp bölüm bölüm yayınlamıyorum beynimde bititrip bölüm bölüm yazıyorum bu gece deavm nasılsa evde tek başınayız):)) öptüm

      Sil
  2. Bazen kimseye kulak asmamak gerekiyor bu kulak asmayacaklarımız ailemiz bile olsa... siz kendi aranızda anlaştıktan sonra gerisi önemli değil bence. ömür boyu mutlu ol siyah kuğu ( :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen sadece yüreğini dinlemek gerek değilmi canım, korkanlar aşkın a harfinde kalır ve ilerleyemez diye düşünenlerdenim aşkta gerekirse gurur bile olmaz. aşk düşünememektir.
      Sende ömür boyu mutlu ol sağol canım.

      Sil
  3. Sevgili kuğu, aynı dinden, aynı ırktan ya da aynı kültürden olma gibi sınırlamalar gerçekten de mutluluk getirir mi? Getirmediğini görüyoruz. Her durumda anlaşamama, incinme riskleri var ne yazık ki.Yüreğin ve aklın söyledikleri bir noktada buluşur elbet. Mutluluk hep seninle ve hesapsız kitapsız sevenlerle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin
      Canım bazen sadece sevmek gerek hesapsızca.

      Sil
  4. Yaaa inanılmazsın..Soluksuz okudum:)
    ss

    YanıtlaSil
  5. Bloguna ilk kez geliyorum. Afedersin bilemedim, bu kurgu mu yoksa günlüğünün bir parçası mı? Ama ben de soluksuz okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bu bir hikaye :) keyifli okumalar. bende size ziyarete geldim.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .