Ana içeriğe atla

Kelebekler uyurken # 1 #





Çatıdaki kiremitler...
 Çocukluğum çan  ve ezan seslerinin karıştığı bir mahallede geçti, halende öyle ...
Her pazar gibi bu pazarda  erken saatlerde   uyanmak zorunda kaldım , evimizin arka tarafındaki kilise sayesinde, bu bende hep büyük bir merak uyandırmıştır, ne zaman insanlar toplanmaya başlasa hemen  evimizin,  o tarafa bakan kömürlüğünün kiremitliklerine  boylu boyunca  uzanır geleni gideni izlerim.

Kimsenin beni görmemesine dikkat ederim, çatıdaki kiremitlerlerden biri gibi hissediyorum kendimi bazen. Bazende, güvercin...
 Hatta bazen olayı abartıp  yanıma    sepet bile hazırlarım içinde sandviç, kraker hatta çekirdek bile olur .
 çok hoşuma gider   düşünce tarzları,   çok güzel kıyafetler giyiyorlar, bayram gibi.
 İşte yine öyle sıradan bir pazardı benim için, ta ki onu görene kadar,  yıllardır bu  kiremitlikte kediler gibi   her pazar  kiliseye gelen insanları izlerim , ilk defa beni birisi fark etti ve bana öyle bir gülümseyişi vardı ki o kadar uzaktan beni nasıl fark etmişti...

 Artık her pazar benim için farklı bir anlam taşıyordu o'nu göreceğim...
Her hafta sonu  bana o kadar güzel gülümsüyor ki  
 her zaman  yanında küçük bir oğlanla geliyor acaba  neyi oluyor bu  çocuk onun?  Onları tanıyan birileri olmalı mutlaka mahalleye yeni taşınmış olmalılar yoksa mutlaka  tanırdım.
 Annemin sesiyle irkildim
 ''Düş bir gün o çatıdan birde ben döveceğim seni, kızım  sen hiç akıllanmayacaksın in hadi   teyzenlere gideceğiz şimdi zırıldarsın iki saatte  şalını bağlayamıyorsun!''

dır dır dırr hiç  susmaz özel bir dizaynı var hiç susmaz, gizli iş yapamazsın her şeyi duyar , her şeyi en iyi o bilir.  klasik bir anne ne var bunda der hep Duygu ah bu arada ben Göksu yirmi bir yaşındayım iki yıllık yatay geçişle çocuk gelişimi okudum , iki yıllık okuyunca, alanımda iş bulamadım, şimdilik küçük bir  fabrikada  personelde çalışıyorum, herkes yeşil gözlerimin esmer tenime çok yakıştığını söylese de ben  1.60 lık boyumun  kısalığından yakınırım, yuvarlak yüzümü kimileri ay parçasına benzetse de ben daha çok yarımadaya benzetiyorum yada mayası fazla gelmiş poğaça...

 Annem bana hep sıska, çırpı bacak dese de ben her zaman  rejim yaparım. Zayıf olmamın en büyük avantajını da  kiremitlikte yaşarım, yoksa babam benim oraya çıkmama asla izin vermez , ah babam dünyalar tatlısı annem den ne zaman para istesem hep yoktur ama babişkomda hep vardır  yerim onu ben...

İlk okuldan sonra   yaz tatilinde gittiğim Kuran kursundan etkilenip  başımı örtme kararı aldım ailem ilk başta çok küçüksün dediyse de  beni ikna edemediler , önceleri sadece okul dışında kapatıyordum başımı  , baş örtüm hep çantamdaydı okul bitince özgürlüğüme kavuştum  kendimi böyle tam hissediyorum.
 Off off bak şimdi aklıma yine o geldi bu pazar kiliseye mi gitsem acaba  Anneme ne diyeceğim nasıl izin alacağım  salmaz ki beni saçlarımı yolup elime verir ... 



Yorumlar

  1. Sevgili Siyah kuğum,
    Hadi bakalım...
    Devamını Merakla bekliyorum:)
    Sevgilerimle♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol benbir'im, canım ilk yorum senden bereket Yaradan'dan,:) umarım beğenirsiniz canım , aslında başka bir hikayeye başlayacaktım ilk sayıyı da yazmıştım ama bu gün beynimde birden bu hikaye şimşek gibi çaktı ve sonu bile belli neredeyse:))) Çok teşekkür ederim canım desteğin için öpüyorum.

      Sil
  2. yeni bi yazı dizizsimi olacak canım cok sevindim özlemiştim bu yazılarını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yeni bir öykü olacak İnşaAllah, öpüyorum sevgilerimle.

      Sil
  3. yİne güzel bir hikaye başladı desene.Kim acaba bu görünen gizemli şahıs:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yeni bir hikaye, bakalım beğenecekmisin eksiklerimi çekinmeden söyleyebilirsin:))

      Sil
  4. oh be yaa.. özlettin yahuu :) kendimizden parçalar bulduğumuz hikayelerini, romanlarını nihayet bizimle buluşturmaya karar verdin..
    hoş geldin hoşnutluk getirdin..Allah sağlık sıhhat versin de yaz canım benim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Umarım gülümsetirim bir nebze olsun , canım aslında seslide yayınlamak istiyorum ama bir bilgim yok bu konuda başaramam diye korktum:) Keyifli okumalar. Öpüyorum.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. :))) Bundan beğendin anlamını çıkarabilirmiyiz?:))))

      Sil
  6. asil kadinim benim .elhamdülillah yine yüreklere yelken actik
    kalemine yüregine isil isil yanan gözlerine kuvvet versin Allahim .
    cokca duada istmeye geldim tamam ;)
    seni seviyorum asil kadinim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm , dualarımdasın ,aklımdasın.
      Henüz hikaye yazmayacaktım ,Bu hikaye beni seven, okumayı seven , hikaye seven herkes için ama en çok senin için yazılıyor bilmeni istedim çünkü okudukça bir nebzede olsa gülümsemeni ve farklı şeyler düşünmeni istiyorum , ve bilmelisin tahmininden fazla seviyorum seni...

      Sil
  7. Yazını görünce pek bir sevindim:)) güzel bir yazı dizisi olacağa benziyor.hergün yaz ama olurmu hatta günde birkaç defa bile yazabilirsin.merak ediyorum nadim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün yazmaya çalışırım, tabii yorgunluktan uyuya kalmadığım günler:))) keyifli okumalar.:))

      Sil
  8. Siyah kuğum yeni hikayenide ilgiyle izleyeceğim,ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim umarım beğenrsin sevgilerimle, öpüyorum.

      Sil
  9. Güzel bir yazı olacak gibi bir izlenim aldım.Bende severim bu tarz yazılar yazmayı öykü denemem hiç olmadı.Ama çevremden çok baskı alıyorum yaz artık uzunca bişeyler diye.Blogum da pek paylaşmadım hepsini ama
    inceleyebilirsiniz.başarılarınızın devamını diliyorum .sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yeni açtığın dönemlerde üye olmuştum arada gelip bakıyorum ,güzel bir yazım stiliniz var gerçekten, güzel dilekleriniz için teşekkürler.

      Sil
  10. "mayası fazla kaçmış puhaça" sözüne çok güldüm. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    heyecanlı bir öykü bizi bekliyor, benim kızımın adı da Göksu olduğu için daha da merakla bekleyeceğim öykünün devamını. Üstelik benim kuzum da baba aşığı ,böylesine heyecanlı ve meraklı biri ve 22 yaşında..
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok sevindim bir farkla tutturamamışım :))
      Umarım Hikayeyi beğenirsin vanım, keyifli okumalar, sevgilerimle.

      Sil
  12. Özlemişim yazılarını..
    devamını bekleyeceğim , sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar, umarım devamınıda beğenir, güzel düşüncelerinden beni mahrum bırakmazsın:)

      Sil
  13. Süper, yeni bir öykü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtiraf bekliyordun değil mi):))
      Keyifli okumalar canım.

      Sil
  14. Ohhh başından yakaladım öyküyü nihayet,sonuna kadar okumak istiyorum yüreğine sağlık canımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu defa müdavimim olarak görmek istiyorum seni:)) Öpüyorum canım.

      Sil
  15. Yeni bir hikayeye başladığını görünce bende hemen ilk bölümden başlayayım dedim Kuğum. Benimde çocukluğum Ezan ve Kilise Çanları arasında geçti ve halende öyle :) merakla okuyacağımız bir hikaye daha kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinden bir şeyler bulmana çok sevindim canım. Keyifli okumalar.

      Sil
  16. Ne kadar güzel ve akıcı yazıyorsunuz. Çok beğendim. Kaleminize sağlık :))

    YanıtlaSil
  17. çoook yandim!...Bir kisi için ama ;) yazi çok guzel ,duygular yine devrede :)

    YanıtlaSil
  18. :)) Yandı yandı yandı gönlümm:)) kokuyu duyuyormusun canım?
    Aşk kokusu:))

    YanıtlaSil
  19. Evet ilk bölümü okudum ve hemen çepeçevre sardı beni..Devam bölümlerini okumak için sabırsızlanıyorum Kuğu'm..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar canımm, senin hikayelerimi sevdiğini biliyorum:) ilerki bölümler içinde düşüncelerini merak ediyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  20. Siyah kuğum, güzel kuğum saçları deniz yıldızlı zarif kuğum, geç fark etsem de yakalamak için, bir çırpıda okuyacağım müthiş bir hikaye. Kurgu güzel. Daha ilk bölümden belli. Kalemine yüreğine sağlık..Hoşçakal ben 2 ye gidiyorum:))
    Haa birde seni seviyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar canım umarım hikayenin sonundada halen beğenilerin devam eder:)) seni seviyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .