Ana içeriğe atla

Komşunun horozu beni gagaladı


Canavar horozumuz:))


Halen kendime gülmekteyim, Tuhaf bir günümdeyim sabahın körü zannederken saatlerin ileri alınmış olmasından ve gece yarılarına kadar filmdi,sohbetti derken  geç yatmaktan dolayı benim sabah körü dediğim, alt kata taşınmaya çalışan komşumun akşam oluyor dediği bir vakit . Kadıncağız yerleşmeye uğraşıyor onun için zaman önemli,  eşi hastanede yatıyormuş ameliyat olacakmış, bir arkadaşı gelmiş eve çekyatları  kapılardan geçiremiyorlarmış dan dunn bir sesler   ee olmayınca kavgada cabası dır dır kadın kavgasıda bir komik ben üst kattan şiştim artık...
 Kuğunun el atması lazım indim alt kata   çekyatı   olduğu gibi  kapıdan geçirmeye çalışıyorlar  ben çok bilmiş edalarla sanki nakliyeciydim önceden ''aa olmaz bu böyle durun açalım  yan çevirelim'' dedim  öylede oldu.  Onlar üç saat uğraşmış hep duvarlar kazınmış kadın bir sevindi bir sevindi  üç tavuk birde horozu var dün bahçeye  küçük bir kümes yaptılar,   ''kahvaltı etmediysen git kümesten kendine yumurta al'' dedi
ben bir sevindim   aslında evde yumurta var ama  folluktan tazecik yumurta almanın zevkini tadacaktım heee tattım    kadın bana ''kümese girince içeriden kapa kaçmasın tavuklar'' dedi kapamaz olaydım horoz, horoz değil canavar  bir taruza geçti  savaşta mübarek  ben cırlıyorum  tekmeledim ki bende iyi dövdüm onu (yalannn) yetişti hemen komşu kurtardı beni:)) saç baş her şey dağıldı bende ayaklarımda bir sürü çürük oluştu   küçük bir horoz ne yaparki demeyin   üzerimde sarı eşofmanlarım vardı hep kan içinde olmuş umarım çıkar hemen suya bastım hem ayaklarıyla hem gagasıyla saldırdı hain horoz beni haremine alamadı:)))  Meğerse horoz yabancı ayırıyormuş kadına bir şey yapmıyormuş  ben kadının söylemesine fırsat vermeden atladım sanırım kümese:) daha öncede küçük bir çocuğu yaralamış hemde ciddi bir biçimde  canavar horoz. kadın horoza diyor ki ''bu son bir daha saldırırsan birine seni yeni aldığım düdüklüyle tanıştıracağım'':))








Yorumlar

  1. Yeni aldığın düdüklüyle tanıştıracağım...:))))))ahahahaha koptum:))))işte valla kedi, köpekten şaşmamak lazım, çok geçmiş olsun, benim güzel kızımın canını acıttı, gagaladı ha?:(( Düdüklüyü hak etmiş:)))yok yok yine de acıdım ya kıyamam, büyüklük sende kalsın kızım ama ona başka cezalar verebiliriz köftehor bir de çok eşli:))mesela eşlerinden ayıralım tek başına kalsın kümeste:)))onlara baksın baksın yanlarına gidemesin:)))
    Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok güldüm halime tabii sonradan, birde şu var anne kadın yeni taşındığı için adını unutuyordum hep, horoz saldırınca kadının adını hatırladım zihnime iyi geldi:))
      Evet çok eşli haremine benide katacaktı az daha, tavuklarını kıskanıyormuş ne yapacaksam onun kart tavuklarını pişmezler bile:))

      Sil
  2. Hahhahhhaha , çok çok geçmiş olsun. Kıyamam yaa. Anlatım tarzından dolayı gülüyorum. Annenannemin öyle bir horozu vardı. Her gelenin kanını dökmeden bırakmıyordu. Kesmeye kıyamadı sabah baktık ki bacağından bağlamış doğru kadın pazarında almış soluğu .
    Hatta karadeniz yöresinde dövüşken horozu deyimi sıkça kullanılır. Böyle kavgacı horozlara benzeyen insanlar için.
    Tekrar geçmiş olsun . Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) İnsanın başına kötü bir şey gelince neden panik olur ki oysa şimdi bir anlatsa bunu derimoo o horozu şöyle yaparım böyle yaparım hiçte bir şey yapamadım minnacık kümeste köşe kapmaca oynadık:))
      bunuda kümesten çıkarırlarsa çocuklara zarar verir ben o kadar kuvvetliyim baş edemedim birde güvenlik olacağım utandım kendimden neden iş bulamıyorum anladım şimdi horozu bile halt edemedim:((
      sevgiyle.

      Sil
  3. Biz okurken eglendik ama size gecmis olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sonradan çok güldüm paylaşayım birlikte gülelim dedim:)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Sağol hobim teşekkür ederim, buda değişik bir deneyim oldu :)

      Sil
  5. ahahah yaa gülsem mi üzülsem mi bilemedim kuğucum sendeki de iyi cesaret haa ben giremezdim öyle kümese falan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bendeki deli cesareti paldır küldür girdim:))

      Sil
  6. başlığa gülümsemeden edemedim, küçükken benim de kafama uçmuştu bir tane horoz. Hayal meyal hatırlıyorum, hafif yaralanmıştım.:) Huysuz şeyler.:))

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Ne mutlu size ki, gagalanacak horozu olan bir çevrede yaşıyorsunuz. Bırakın bir horoz tarafından gagalanmayı, bizler beton binaların arasında çilemizi dolduruyoruz. Çiçeği açmış bir ağaç görmeye hasret kalmakla birlikte ne baharın geldiğini görebiliyoruz, ne de baharı yaşayabiliyoruz.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hocam
      Bu güne kadar bende memnundumda, bahçemizde çok var meyve ağacı ne yapalım gülü seven dikenine katlanır
      selam ve dualarımla hocam.

      Sil
  8. Allah imi hiç gülesim yoktu canavar horoz :))

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun. Küçükken bende bir kez tattım o duyguyu :)) tatmaz olaydım, şimdi nerde horoz görsem yanından temkinli geçerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaşamadım daha önce köyde çok tavuğumuz vardı ama hiç saldırıya uğramamıştım,kazlar kovalamştı:))

      Sil
  10. Bak hâlâ.. Çok kızgın bakıyor yandan yandan:)

    Horoz milletinin böyle huyları var, ben de şahit olmuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Saygısız Horoz onca yem aldım ona yedi birde utanmadan:))

      Sil
  11. Geçmiş olsun ama ben nedense gülemedim. Çocukluğumda benim peşimden gurk tavuk koşturmuştu. Başımın üzerine sıçrıyordu zor bela kurtulmuştum. Çocuğum beş yaşlarında. Zor bir durum. Ama madem ki gülmek iiyi gelir. Bu olayı bir mizah kabul edelim... :) :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende o an gülemedim birde yüzüme saldırır diye kapının arkasına sırtımı ona döndüm acıyor diyorum gülüyorlar az önce baktık sırtımıda çizmiş bir horoz resmen çizdi beni:((( Çocukta değilim kocaman insanım ama horoz deyip geçmeyeceksin :(

      Sil
  12. Gerçekten çok güldüm,ancak az zararla kurtarmışsınız geçmiş olsun.İfade şekliniz ayrıca komik,saç-baş dağınık haliniz gözümün önünde canlandırdıkça gülüyorum,kesin tiyatro dünyası bir komedyasını kaybetmiş.Hep gülün,güldürün yinede siz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet birde şu var o kadar hevesle kümese girdim ya yumurtalar için ama yumurtaları yemedim:)))

      Sil
  13. Tüh ya , geçmiş olsun . Ama ben çok güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol tuhaf bir kaza yaşadım farkındayım:))

      Sil
  14. Ayy benim horoz fobim varr aynısını bende küçükken yaşamıştım ama ben kümese girmedim sokakta arkamdan başıma çıkıp gagasıyla kafamı guduklamıştı :)) hala bir yerde horoz görsem tırsarım çünkü bilinçaltıma yerleşmiş :)) çok pardon ama senin yaşadığın beni çok güldürdü hatta gülmekten yazamıyorum hahhaa sakın kızma çok da geçmiş olsun ama şekerim taze yumurta derdine gözünden olabilirdin çünkü göze çok dalar bu horoz milleti :)) ilahi kuğu gösteremedin mi sende kuğuluğunu :)))öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık benimde var o fobiden, bende işte pişman oldumda
      olmuşla ölmüşe çare yok gagalattık kendimizi:)))
      Kızmadım ki bende çok güldüm o yüzde paylaştım hep birlikte gülelim dedim:)
      Öptüm....

      Sil
  15. Geçmiş olsun Bu arada gif (hareketli resim) güzel olmuş eline sağlık
    Kuğu ben de bu başından gecen olay için tebessüm ettim. Ama bu tebessüm olay için değil senin anlatımın burada verdiğin yanıtlara idi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni öğrendim gif yapmayı hoşuma gidiyor:)) teşekkürler.
      Geçmiş olsun çelenklerini alayım:)))

      Sil
  16. Geçmiş olsun :d Ablamı da o küçük yaşlardayken horoz kovalamış. Horoz değiller mi? Hepsi aynı, canavar :dd

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Ya ne çok varmış meğer horoz zedeler herkes içine atıyormuş inin bakayım hepiniz çocukluğunuza :))) canavar horozlar:)))

      Sil
  17. Çok geçmiş olsun. Adile Naşit repliği geldi şimdi aklıma:
    Aman çilli, çilli de yavrum çilli,
    Aman da çilli çilli, çilliiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Aynen çillide yavrum çilli oldu
      Birde hayvanlar için o kadar kampanya yapıyorum:))
      besle horozu tepelesin seni:))

      Sil
  18. Geçmiş olsun ama işyerinde sesli gülmeme neden oldun herkes bana baktı :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzelll güldürebildiysem sevindim hiç değilse mutlu ettim:))

      Sil
    2. Deseydin ya arkadaşı horoz gagalamış:)))))

      Sil
  19. Dun aksam okudum, ama cok yorgundum yorum yazamadim. Bugun yine okudum yine cok guldum:))
    Horozun seni gagalamasi belkide cok begenmesindedndir. Tependen inmedigine gore askini boyle belli etmis demekki:)))
    Ay cok guldum:)) Yolsaydin butun tuylerini cirilciplak birakip tavuklarin icinde, rezil etseydin:)) Oda ogrenirdi her kusun etinin yenmeyecegini:)))
    Fotografta cuk oturmus yalniz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe bir dahakine ona sen bir kıyafet diksene onu giydirelim:)) Şımarık horoz
      küstüm onunla haha okurken bende çok gülüyorum nasıl bir hırsla yazmışım acım tazeydi:)))Üstteki fotoğraftaki horoz efendi işte ben çektim alttaki gifde ahanda ben:))

      Sil
  20. ay bizim horoz da böyle asiydi bir tek bana dokunmazdı.Babamı gagaladıktan sonra o da düdüklü ile tanıştı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bizimkide tanışacak bu gidişle :))))

      Sil
  21. Offf çok kötü olsa. Biran senin yerine kendimi koydum da, çok korktum. Çok büyük geçmiş olsun. Şimdi sen bir daha o kümesin önünden dahi geçmeye korkarsın. Bu arada haremini koruyordu. sözüne de bittim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an gerçekten çok korkmuştum adrenalinim tavan yapmıştı geçti şükür ama halen kğmesin yanından geçerken dik dik bakıyor birde yumurtaya bile küstüm:)

      Sil
  22. offf köy yumurtası bulsak da yiyebilsek.. Harem de iyiymiş... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köy yumurtası satan yerler yok mu sizin orada? bizim çok var küçük bakkaliyelerimiz var köy pazarlarımız var . yumurtaya bile küstüm :(

      Sil
  23. çok geçmiş olsun , neredeyse siz yumurta yiyecekken horoz sizi çiğ yemiş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Sağolun aynen öyle oldu bir intikamı varmış bana galiba:))))

      Sil
  24. Kuğum canım,seni kıskanmıştır horoz .sen kuğu o horoz... ben olsam ben de kıskanırım. Geçmiş olsun güzelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Var bir şeyler:) hayatıma renk kattı horoz ona aşıkmı oldum ne aklımdan hiç çıkmadı bu gün:)) sağol canım benim.<3

      Sil
  25. Hay Allah hala gülüyorum düdüklü de koptum yeminle:)) satır satır okuyom kanapede zorlanmışlar deyince ben de ee niye açmamışlar ki diyorum kendi kendime:))) süpermen gibi yetişmişsin bak ödülün de güzelmiş ama bak işte kıymetli olana ulaşmak emek ister derler:))) Bravo sana iyi bırakıp kaçmamışsın kümesten:))
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlılar işte açmayı akıl edememişler ben açtımda ödülüm gagalanmak oldu:)))
      Aslında kaçacaktımda kümesi içeriden iple bağladım çiviye kaçamadım:))
      Sevgilerimle canım sağol:))

      Sil
  26. Ayy geçmiş olsun canım. Küçükken beni de minik paçalı bir tavuk kovalamıştı, çok korkmuştum o zaman. Hala da korkarım:=)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım
      :)) Ah ahh hepimizin hayatından bir tavuk yada horoz geçmiş:)))

      Sil
  27. Öldüm gülmekten karnıma ağrılar girdi:)))Aynısı başıma gelmişti dedemin bunak horozu beni bahçede ne çok döndürüp nasıl yakalayıp yakalayıp etlerimi gagalamıştı minicik bir kız çocuğuydum,feryatlarıma annemler evden duyup gelene kadar o bahçede kaç tur attığımı hatırlamıyorum bile:))Kuğum hala tavukları horozları gördüm mü ibiklerine bakıyorum horozsa vallahi ondan hemen uzak duruyorum bunların ne yapacağı hiç belli olmaz.Bir de bir keresin de bizim nne kaz saldırmıştı bana hey gidi günler ne güzeldi o günler.Canım çok geçmiş olsun aman ha horoz gördün mü kaç oradan hemen::)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Demekki hepimizin çocukluğunu bu tavuk ve horozlar mahfetmiş
      küçük çocukken neysede bu yaşta olmadı karizman yerlerde gençlik hayallerimi yıktı:)))

      Sil
  28. köyde büyüdüm ben, bilirim horoz korkusunu :) horozu olan evin önünden koşarak geçerdim.. geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .