Ana içeriğe atla

Kahve ve fal



 Ne demiş eskiler '' fala inanma, falsızda kalma''


 Hep üzüntüler çıkar zaten fallarda  çok zor bir dönemden geçiyorsun önüne iki yol çıkacak  bu senin sınavın olacak o iki yoldan birini seçeceksin.
 Başına çorap örüyor birileri... 
Birde hep çekemeyen bir yakın vardır falda, nasılda herkesin falına girer o  fesat akraba!

Helede kaşı gözü söylendiğinde, haz etmediğin bir akrabaya benzediyse tamam o akraba artık ebedi düşmandır.
 (belkide o akrabanın hiç umurunda bile değilsin.)

 Çok kalabalık bir ortama gireceksin  ve orada sorunlar yaşayacaksın, eyvah! zaten bunu duydun ya artık her  gittiğin ortamda sorun yaratacak insan ararsın, insanlara dik dik bakmaktan başına belayı alırsan şaşma!

Evin içinde bir hasta var bu durum seni çok yıpratıyor... 
Kişi tepki vermezse olay hızlıca geçilir, tepki verirse yada dayanamayıp  hastanın kim olduğu söylenirse iyi olup olmayacağı sorulursa, ona göre bir kaç kelime daha söylenir vicdana  sığdırdığı kadar.

 Sen çok iyi birisin ve hep içine atıyorsun  kimse seni anlamıyor ve seni çok üzüyorlar, hele ailen  hiç destek olmuyor, aslında ailende iyi insanlarda  sen yansıtmıyorsun onlara. 
Onlarla küçük çaplı sorun yaşayacaksın  kafada anında bin bir soru oluşuyor eve gidince aileyle kesin sorun yaşanacak artık.!  

Sevdiğin kişi ile çok sorun yaşıyorsun ancak çok iyi biri bu seni seviyor(iyi niyetli  falcı) Her şey iyiye gider ona daha bir ısınırsın.

 Ancak  Falı bakan kişi
Sevdiğin kişi seni hiç önemsemiyor sen çok seviyorsun hep değer veren önemseyen sen olmuşsun  çok ızdırap vermiş bu ilişki sana  ama sen bıkmışsın, doymuşsun üzüntüye  dur diyeceksin yeni bir hayata başlayacaksın,  dediği andan itibaren artık o kişi için   diken üstünde yaşam başlamıştır. 
 Karşı taraf ne yapsa altında bir şey aranır çünkü bize acı veriyor falcı bile bildi! 
Biz ak kaşığız!
 Falcı  senin sevdiğini sevmedi bir kere     bitti o  artık bitti !

  Sizde şakasına yada merak ettiğiniz için  fal baktırdığınızda hep buna benzer şeylerle karşılaşıyorsanız,   aslında olay şundan ibaret ;

 Bilinç altımıza verilen  bilinçli yada bilinçsiz telkinlerden ibaret her şey ,  çünkü herkesin ortak noktası bunlar sadece içerikleri farklıdır kimi daha az kimi daha çok yaşar bu olayları .

Aslında şakasına dediğimiz,  aman inanmıyorum bir baktırayım dediğimiz fallar o kadar çok hayatımızı etkiliyor ki   adeta bizi yönetiyorlar.
 Sonrasında yanlış aldığımız kararlarla baş başa kalabiliyoruz.

Diyanet İşleri (5/MÂİDE-90: Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.)


 






Yorumlar

  1. Bir de derle ki amann senin falın fallanmış her ne demekse yaşamım boyunca bir elin parmaklarını geçmemiştir fal baktırma olayı o da kızlarla eğlencesine, yıllar önceydi o da.
    Söylediklerin çok doğru inanmasan da etkileniyorsun .En güzeli ağzı açık kalsın fincanın:)))
    Eline yüreğine sağlık Kuğum kocaman sarıldım öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fal bakanların biride şöyle şatoda falan otursa inanayım:) Ninem hep derdi fal bilen mal bilir :))
      En komiğide sonrasında herkes bir fesat arayışına giriyor:)))
      Kocaman sarılıp öptüm
      not: sabah altıda sarılarak uyandırırsan çok makbule geçer:)))

      Sil
  2. Bir de sende nazar var , arkandan dedikodu yapanların çok.
    Sen bir nişan söz attın mı
    Tutturamadıkça da yüzü renkten renge giren falcılar falcılarımız

    YanıtlaSil
  3. Tigrisim daha çok şeyler vardır da aklıma bu kadarı geldi😊😊 daha neler duyacağız kimbilir😊 illa tutan bir şeyler oluyor 😁

    YanıtlaSil
  4. ooo bizim iş yerimizde bakıyor sekreter arkadaşlar bana beni bi uçurmadıkları kalıyor :) Fal hayatım çok mutlu vesselam :)))))
    Lakin pek bi gerçekliğini görmüşlüğüm yoktur :)

    Kuğum ben sana bakayım bak fal, huzuru bulacaksın, tüm güzel duaların kabule varacak, uzaktan bir arkadaşım iyiliğin için dualarda bulunacak :)

    YanıtlaSil
  5. Desene sen çok mutlusunda sen bile bilmiyorsun bak fallar sayesinde öğrendik😄 vaaow bildin bak dua eden arkadaşa çok selam olsun dualar karşıklı 😊

    YanıtlaSil
  6. Rüyalarınızı başkalarına anlatmayın derler. Kötüye yoran olur diye. Ne hikmetli nasihat. Şimdi fal baktırmanın kötülüğünü sen kıyas et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayıra yorki hayrolsun demiş büyüklerimiz. Kıyas yapmaya korkuyorum bilmeden hayatımıza kim bilir ne kadar negatif enerjileri çektik .

      Sil
  7. Falsız olmaz kesinlikle Türk kahvesi çok sevmiyorum ama fal hatrına içilir yani

    YanıtlaSil
  8. Bir de kahve fincani acilmaz ise bakmazlar fala git yika derler hemen nedir ne anlama gelir hic bilinmez.. Ama hangimiz yapmiyoruz ki inanmayip hemen fincani cevirmiyor muyuz :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açılmıyor git yıka diyorsa kesin hiç bakası yoktur:)))
      Fallardaki O fesat komşu benmiyim neyim:)))
      Sevgiler.

      Sil
  9. Güzellik; merhaba fala inanma falsız kalma demişler :))) Kucak dolusu sevgiler bitanem :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      Birde su falı vardı küçükken tasa koyardık bak bakalım kim görünüyor arkadaş eğilince başını tasa sokar kaçardık:)) saatlerce kovalar yorulmaz:)

      Sil
  10. Ben her zaman ay hayır fala inanmıyorum derim fakat baktirinca hii öyle mi diyorum gerçekmiş gibi :)
    Bencede fala inanma falsizda kalma canımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da güzelmiş:) merak ediyoruz işte :)
      birde her gün baktıranlar var bir günde kader değişirdi zaten:))

      Sil
  11. Çok fal bakmışlığım vardır. Hiç kötüye yormam. Ne gerek var ki boşuna negatif etkilenmeye.

    Fal fazla baktırmam. Zaten biri gelip gerçekten sana geleceğini söyleyebilirim deseydi sus derdim. Hiç mi hiç öğrenmek istemem ki işin bütün keyfi kaçardı bilseydik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Güzellikler hep sana güzel ev ,güzel ,yuva,güzel çocuk:))) oh pembiş pufidik yastıklı minderler:))
      böyle deseler ne ala ne güzel siz o zaman fal bakmıyorsunuz bir nevi terapi yapıyorsunuz moral depolatıyorsunuz:)
      Bende bilmek istemem sen öyle deyince aklıma bir hikaye geldi hatırladığım kadarıyla bir gün Fatıma annemiz hz. Hasan ile hz.Hüseyin çok küçükmüş kavga ediyorlarmış Fatıma annemizde dayanamayıp onların popolarına vurmuş Hz. Peygamber efendimiz ya Fatıma sen onların ileride başına ne geleceğini bilseydin onlara bir fiske bile vurmazdın demiş , Ninenm anlatırdı o yüzden geleceğimi bilmek istemem.

      Sil
  12. Biri fal mı dedi??? Ben inanıyorum, daha doğrusu güzel şeyler duyup inanmak istiyorum :) kötü fal istemem, içim ferahlasın, güzel haberler olsun, kısmetler, talih kuşları . Terapi gibisinden seviyorum falı, hatta bakmayı da seviyorum . Tutturuyorum da bazen, öyle diyorlar. Bu arada türk kahvesi delisi, fal sevdalısı olarak :p bu konu taslaklarımda duruyordu :D ben de bi ara düzenleyip koyayım ;) bak canım yine fal çekti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir ömür
      Güzel insanlar
      Ve güzellikler görünsün falında o zaman ☺

      Sil
  13. Merhabalar.
    Gaybı ancak Cenab-ı Allah bilir. Kimse gaipten haber veremez. Ama bize gaipten haber verecek her şey hoşumuza gider. Bu kahve falı da olabilir, fal okları da. Aslında hiç baktırmamak ve ilgilenmemek lazım. Çünkü ister inanın ister inanmayın, ama mutlaka etkisinde kalırsınız. Geleceğini bilen yaşayamaz. Bu bağlamda gelecekle ilgili hiç bir fala kulak asmamak gerekir. Yazınızın sonunda, Maide suresinin fal ile ilgili 90. ayetinin mealinden de falların şeytan işi pislikler olduğundan bahsetmişsiniz zaten.
    Yararlı ve güzel bir yazı olmuş. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hocam yazımı beğenmenize sevindim selam ve dualarımla

      Sil
  14. Aynen durum böyle, ne güzel yazmışsın. Fal baktırmadım hiç laf olsun diye de dinlemedim fal muhabbetini. Sanırım Algida seçicilikden dolayı ilgilenmeyince insan bir şekilde ortamdan çıkıyor. Bir burçlara inanırım o da fal anlamında değil gezegenlerin duruşlarının dogum anında bebeğin karakterine etki edebileceği şeklindeki bir burç inancı yoksa burç fallarını da okumuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde günlük burçlar var çok komikler eğlenceli oluyor bazıları kimileri çok inanıyor doğumunu burca göre ayarlayanlar var☺

      Sil
  15. Hahahahhaaaa valla aynen dediklerini dedim yillarca:))) ( Ama laf aramizda her dedigimde cikardi, hatta bu yuzden 10 yildir fal baktirmayan var. Ne dediysem artik!! :)))
    Fala inanma desekte inaniyoruz, inanmak istiyoruz. Sanirim hep bu merak yuzunden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman bana bakma o zaman ☺dedikleri ne zaman çıkacak stresiyle yaşayamam ☺

      Sil
  16. Merhaba, harika bir yazı. Sana güneşli günler diliyorum.
    selamlar
    Nancy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba günaydın Nancy.
      Güzel bir gün diliyorum ☺

      Sil
  17. İnanırmısın hiç baktirmam fala, çünkü hiç hazzetmem. Orda olmadık bisey söyler ben de inanmasam bile takılırım diye bakmam da baktırmam da;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle kötü bir şey derler olmayacağı varsada ben onu olur hale getiririm negatif enerjimle.☺

      Sil
  18. Alemsin vesselam aklına nerden gelir böyle konular:) yazını okudum nerdeyse yorumların bile bir çoğunu okudum ne meraklıyız yahuu falda öyle bir şey değilmi ama ne gelirse başımıza meraktan geliyor:) boşver falları birbirimize olumlu sinerji yayalım;)yeter bize öpüldünnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemenn pozitiffd gülücükler yolluyorumm güzellikler,sevgiler bol güneşli bir g0n diliyorum öptüm

      Sil
  19. Hiç sevmem fal baktırmayı,geleceği bildiklerine zaten inanmam da,bilmek de istemem açıkçası.Ama gidişat aynen senin yazdığın gibi çünkü aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.O falcı bunları Yabancı bir kadına mesela bir İngiliz'e söylese tutmaz örneğin.Pek beğendim yazını,taşınma telaşı,biraz geriden takip edebiliyorum blogları artık affola.

    YanıtlaSil
  20. Hele bir taşın yerleş hayırlısı ile sorun yok. Yerleşte biz gelelim güle güle otur demeye 😊 Allah kolaylık versin sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Her fal baktırdıktan sonra bunalıma giren bir arkadaşım vardı :) Söylenen herşeyi olacak diye bekliyordu. Uzun zamandır baktırmadım, hep iyi anlatılanları alıyorum kendime :))

    YanıtlaSil
  22. Bende çok etkilenirim o yüzden uzak kalsın😊 ooo görüyorummm Gökçee senin evde minik canavarların var çok tatlılarrr☺😊bildim mi bildim mi ?☺

    YanıtlaSil
  23. fallara inanmam,dalgasına bakarım ama yine de ciddiye alırlar.
    Felsefe yaptığım şeyler de de sadece başlarını sallarlar.
    Sevgi ve selamlar kuğum.

    YanıtlaSil
  24. çok haklı ve güzel bir yazı. katılıyorum. lisenin ilk yıllarında salak bi ergen iken tarot falı bakardım deli gibi, bir ilişkimi falda çıktı diye gerçekte de olmasından korktuğum bir şey yüzünden bitirmiştim :D :D sonra uğraşmadım bir daha artık burç bile okumuyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İyiymiş fal yüzünden ayrıldın hayatını ne kadar etkilemiş bak belkide o kişiyle çok mutlu olacaktınız:))

      Sil
    2. ay yok ya iyi ki ayrılmışım zaten er ya da geç ayrılırdık çok dangalak biriydi sonradan farkettim :D :D ama yaşamaktan korktuğum şeyleri yaşamadan ayrılmış oldum :D bilmiyorum artık iyi mi oldu kötü mü. ama bırak bir ömrü bir yıl bile geçmezdi onunla :D :D

      Sil
  25. Falların hayatımızı etkilemesine asla izin vermemeliyiz. Akıl, sağduyu, içsezi...yeter:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki sesin dudaklarına dikiş atacağım sussun çok konuşuyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .