Ana içeriğe atla

Burun ameliyatında tampon çıkarma



Tampon ve hediye...

Breh arkadaş meğerse ne yamukmuşta burnum 
kimseler söylemezmiş yıllardır kimsenin sesi çıkmıyordu 
şimdi herkes aa biraz yamuktu demezmi:)) 
hadi len oradan...
  Burun ameliyatı sonrası insana en acı veren şeylerden biri  buruna takılan tampon 
 Ben hastaneye yatmadan önceki gün iş yerindeki arkadaşlarım    bu ameliyatı olan eşleri, yakınları olanlar  beni durdurup aman çok acıyormuş  beynine kadar tampon sokuyorlarmış,çıkarırken çok acıyormuş,  burnunu balyoz la kırıyorlarmış, bazıları çekiç ve testereyle kırıyormuş, adam üstüne çıkıp dizleriyle üzerine bastırıyormuş sonra  çekiçle kırıyormuş. 
Hatta kırarken ayılıyormuşsun acıdan baylıyormuşsun  her kafadan bir ses  aa dedim yeterin kendinize saklayın   canice  hislerinizi ben sağlık için bu ameliyatı olacağım kışın birde bademciklerim şişiyor burundan nefes yok zaten ağızdanda yok nereden nefes alıyorum bi tahmin edin:)
 Yalnız  bir ara vazgeçmeyi düşündüm  çekiçle burunmu kırılır hiç ya çenemide kırarsalar diye:)))
 Ameliyat psikolojisi...

 Çok şükür ki ameliyat sonrası   ayıldığımda çok  ağrılarım olmadı tabii ağrı kesici vurdular o kadar caniler mi ? neden ben ağrı sızı içindeyken hiç bir şey yapmasınlar ki.

 Ameliyat sırasında yapılanları hiç hissetmedim, ameliyatın ertesi günü ve bir kaç gün devamlı kanadığını hissettim haliyle tamponum hiç kurumadı ve burun içine yapışmadı   dördüncü gün tamponu doktor çıkardı.
  Biz üç kişiydik onun hastası bizi alt kata çağırdı iki asker vardı onların çok şişlik yoktu yüzlerinde sırayla onlar girdiler biraz uzun sürdü  ve gözleri kan çanağı  çıktılar hatta biri çıkınca bile ağlıyordu tabii ben  dahada panik oldum bana sıra gelince içeri girdim  Ya Allah deyip yattım koltuğa ,  çıkarırken   biraz acıdı tabii ki ama abartı değil iş o değilmiş!
 Hiç kimse bu işin püf noktasını söylemiyor   tamponum çıkarıldıktan kısa bir süre sonra ben küütt gittim  fenalaşıp bayıldm ama sebebi ne acı ne tampon...  
Sebebi  4 gün boyunca burun tıkalı hatta öncesi var yıllardır tıkalı burundan  hiç bu kadar saf ve fazla oksijen girmemiş vücuduma.

 Birden  tamponun çıkmasıyla aldığın nefes  başını döndürüyor  ne doktor nede şimdiye kadar ameliyat olan biri hiç mi akıl etmedi bunu çok merak ediyorum sonra tampona mana bulunuyor 
 hemen  tekerlekli sandalye getirdiler  kendime gelince ona oturtup yukarı çıkaracaklar oda ayrı bir komedi...
 Benim gazoz kapağım gitti   sandalye almaya  hasta bakıcılardan yardım istememiş o götürecek  iki kez beni tümseklere çıkardı   konuşamıyorumda burnum kanıyor   hı hooo bir şeyler geveliyorum  meğerse iki kızın ayağının üzerinden geçmiş:))
'' ne yapayım çekilin diyorum,  sıra bizde diyorlar ya hastam bayıldı içeride diyorum bizde bayılacağız diyorlar''  tekerlekli sandalyeyle çiğnemiş onları  sen yokken  de ezdim bunlar ilk kurbanlarım değil  demezmi:)
 anasının kızı işte ne olacak:)
 Bu gün burun ameliyatımın sekizinci günü
  ilk gün narkozluydum  pek bir şey hissetmedim benim ikinci gün biraz şişti asıl üçüncü gün çok şişti  göz altlarım su topladı   yüzüm gözümde şişti  Bu gün fazla kanamam yok   dünden bu yana burnum tıkandı  umarım grip olmam  birde antibiyotik krem vermiş ti doktor biz bu güne kadar hep üstüne sürdük içine sürülecekmiş o  :)
 geçmiş olsun için arkadaşlar para toplayıp bana  çaydanlık seti almışlar  emaye   çok merak ediyorum  bütün emaye çaydanlıkların ibrik kısmı soyuk mu?  alışverişi yapan arkadaşa  geri yolladım değiştirsin diye arkamdan bir sürü laf etmiş biz hediye aldıkta   bilmem ne sanki tek başına aldı 60 kişi para vermiş   bardaklarda  yapım hatası vardı sanki çatlak gibi duruyor  çaydanlığın altı hep soyuk , ibriğide soyuk öyle olurmuş emayeler


bunu layık görmüş,  kendine öylemi alışveriş yapıyor acaba   git değiştir diyor birde   bu sıcakta deli dürttü beni  ben iyileşince kendime  sağlamını alırım . bir şeyide yapıyorlar ama sırf olsun diye kafadan savma  onca para verip değer veren insanın hakkını yiyorlar .



Yorumlar

  1. keyifle okuduğum bir yazı oldu :) :) bloğunu keşfettiğim için mutluyum ^^

    Bu arada çok geçmiş olsun.. Bir arkadaşım da aynı durumdaydı, aynı sorunları yaşamıştı, artık iyi çok şükür..

    Takibe aldım canım, bana da uğrarsan mutlu olurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerr:)
      Hoşgeldin sefa geldin...
      ben saklanıyordum oysa sobeledin demek olsun elim sendeee:))

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. bu kadar ayrıntısı olduğunu bilmiyordum özellikle de ilk nefes anı çok ilginç.
    o şeyi almasalarmış bir buketcik sağlamından iş görürdü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim değiştirdim hatice abla onları verip yerine su ısıtıcı, iki tane baharat değirmeni ve bir fincan takımı aldım insanlar bazen aceleye getirip yarar yerine zarar yapıyor . Neyseki içime sinen şeyleri aldım.:)

      Sil
  4. Çok Geçmiş olsun Ben bir göz ameliyatı için korkuyorum bende şu olayı atlatıp o sedyeye yatabilirim inşallah sizin Burun benim göz kapağı bir korkumu yenebilsem çok istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcın olsun. Bilmiyorum ki benmi çok nazlıyım benim çok canım yandı halende çekiyorum . İnşallah senin hiç acın sızın olmaz. ALLAH yardımcın olsun.

      Sil
  5. Canımmmm tekrar geçmiş olsun.
    Arkadaşlarının yaptığı kabalığa çok canım sıkıldı.söylemeden edemiyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım .
      Hallettim onu tigris'im gidip değiştirdim:)

      Sil
  6. Geçmiş olsun :) Emaye çabuk çizilir bildiğim kadarıyla ama bardakları bilemeyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm ,çabuk çizilsede bu bir faciaydı :)

      Sil
  7. Geçmiş olsun :) çaydanlığa koptum :)) hala gülüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Ona göre sende bir şey alacak olursan fikir olsun mutlaka böyle al :)

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun o tampon acısını bende çok iyi bilirim bende yaşadım ama benimki kıkırdak ameliyatı idi nefes almamı engelleyen eğiklikti benimde gözler değilde üst dudak şişmişti ve dudaklar birleşmiyordu yani üst dudak kan doplamıştı iç tarafı ne bişey yiyebiliyor nede içemiyordum.Rezillikti birde hapşırma yasaktı çok saçma demi dikişler atarmış o tampon olayı zaten sanki içinden ciğerlerin söküloyrmuş gibi oluyor.Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.Meğer nefes almak ne kadar öenmliymiş ,çok şükür Rabbime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekür ederim benimde üç gündür üst dudak çok şişti birde sanki burnum yamulmuş :) yada bir tarafı daha şiş perşembe günü kontrolüm var. Bende nefes alamıyordum dışında dikiş yokta içinde varmı bilemiyorum . Sanada şifalar olsun inşallah.

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun.Benim kızımda oldu burun ameliyatı ama hiç bu kadar sıkıntı yaşamadı. Göz altları bile fazla morarmamıştı. Bununla geçmiş olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      Her bünyede farklı sanırım ben tam bir zombi oldum birde çok ağrım oldu üç gündür hastanede acillerdeyim :( Allah razı olsun sevgilerimle.

      Sil
  10. Kuğumm valla çok üzülmeme rağmen vallahi çok güldürdün beni. Kısaca tam bir trajikomiksin yani. Böyle bir olay da bile güldürebiliyorsun ilahi sen 😂 canımm gerçekten çok geçmiş olsun. İyi bak kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim :)sende beni her zaman güldürüyorsun. Sevgilerimle.

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun yakın zamanda şu yavaş ve karışık bloğuna bi beraber el atalım mı ne dersin . Cicileştirelim biraz. Haber ver uygun bir zaman ,gerçekten bu siralar çok yoğunlardayım bende ama herhalde 2 3 saat zaman bir kaçamak yaparız bloğun için buda bize yeter.Diye düşünüyorum ben. Güzel yazılarını okudum Teşekürler ve Keyfli Bloglama lar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Çokmu vahim bloğum doktor bey sen birde şu düzenleme yeri varya orayı görsen şok olursun karman çorman . :) el at ama imza attırmam :)baz istasyonu gibi oluyor ama tanıtım yazısı yazarım daha önce bir kaç kişi demişti ama bannerimi imzamı atarım dedi ben tanıtım yapayım dedim yok sen kendin düzelt madem çok biliyorsun dediler :) bana kızdılar :) sende şimdi ne halin varsa gör dermiisin :))

      Sil
  12. Hay Allah iyiliğini versin Kuğu :) Geçmiş olsun.
    Bu arada her emayenin öyle olmaması lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sağol hanımım :)
      Hallettim ben o emayeyi artık yok :) zaten ayıplı malmış hiç bakmadılar açıp bende dikkat etmedim dedi satıcı .

      Sil
  13. Geçmiş olsun canım. Rabbim bol bol sağlık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur'um sağol Allah razı olsun cümlemize inşallah...

      Sil
  14. Çok çok geçmiş olsun. Umarım kolay geçer bu süreç. Gerçi ağır kısmını atlatmışsın.
    Emayelerde bu tür soyulmalar olabiliyor. Bazı tasarımlarda eskitme görüntüsü vermek için gıda ile uzun süre temas etmeyecek kısımlarda bu şekilde eskitme yapıyorlar. Ancak içinde de varsa zararlıdır tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hallettim o işi gidip değiştirdim bu tür şeyleri alırken iyi incelemek lazım mazallah bu tür ürünleri kullanmak kanser bile yapabilir.

      Sil
  15. Kuğum canım,geçmiş olsun.Çabucak iyileş inşaallah. Ben de birbuçuk ay önce dizlerimden ameliyat oldum. parça değiştirdiler anacım,artık metalden diz eklemlerm var. Bu ameliyat için de çok zor demişlerdi.Ben kendimi ona göre hazırladığım için oldukca az sıkıntıyla atlatıyorum diye düşünüyoum. Tabii henüz tam iyileşemedimse de elhamdülillah diyorum.Sonrasının iyi olacağını umuyorum. Zira sıkıntım büyüktü. Sen sağlıklı nefesler almanın tadını çıkarırken ben de yeniden rahat yürümeye başlayacağımı umuyorum. İkimize de ,bütün sıkıntıda olanlara da sağlıklı günlere doğru acil şifalar dilerken tüm doktor ,hemşire ve sağlık çalışanlarına da teşekkürler ve Allah razı olsun diyerek kaçıyorum. Bir dahaki yazışmamızda baştan sona mutlu yorumlar yazarız inşaallah. GEÇMİŞ OLSUN kuğucuğum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oiiiii benim canımm öğretmenim kıyamam çok geçmiş olsun sen biyonik kızmı oldun artık :)
      Yarış yapacağız çabuk iyileş.
      Canım ya benimki basit bir şey yaptığım dırdır naz anca umarım bir an önce eskisinden daha iyi olursun. Sevgilerimle ...

      Sil
  16. Merhaba,

    Geçmiş olsun öncelikle. Burundaki tamponu çıkarınca, ilk nefesteki baş dönmesi ilginçmiş. Keyifli bir yazıydı. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet ben keşfettim bunu:)) sanki Amerikayı keşfettim:))

      Sil
  17. Canim cok geçmiş olsun. Inşallah bu sancılı süreç sonunda rahat rahat nefes alabilecegin ve estetik olarakta sana çok yakışan bir buruna sahip olursun.
    Bu arada emaye caydanlik anina bittim. Iyi bari degistirmissin. ;) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, evet inşallah burnum güzel olur şu an sağdan adana soldan toroslar gibi gibi duruyor:(

      evet değiştirdim yeni cicilerim çok güzel. Sevgilerimle.

      Sil
  18. Tekrar hoş geldin özlemişim seni ve esprilerini.
    Canım geçmiş olsun atlatmışsın.Zor ve berbat bir süreç.Neyse gelir-gelmez güldürdün yine bizi.
    Sen hep böyle kal,gitme arayıda uzatma hemen gel...
    Öptüm seni güzel kuğu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm:))
      Sizlerden ayrılamam zaten en huzurlu olduğum yer burası:)
      Sevgilerimle.

      Sil
  19. Geçmiş olsun. İnşaallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .