Ana içeriğe atla

Telefonumun İMEİ Numarası Klonlanmış






Gece telefonuma bu mesaj geldi ve  Koskoca google'de bununla alakalı bir şey bulamadım ,  herkes sormuş bir cevap veren yok.


    Öncelikle telefonumun arka iç yüzünde İmei numarası yazıyor , yinede emin olmak için
 telefonunuzun arama  kısmından  *#06# yapın ve arama tuşuna basın .
İmei numarası karşınıza çıkacaktır mesajdaki İMEİ ile  telefonunuzdaki tutmuyorsa sorun yok  bu mesajın gelme sebebi birisi yada siz telefonunuza farklı bir hat takmış olabilrsiniz .   kartınızı  her zaman kullandığınız telefondan başka bir telefona takmış olabilirsiniz. aslında mesaj x zamanda kullanılmış olan telefon yüzünden... 
Rahat bir nefes alabilirsiniz sorun yok...
 İMEİ numarası tutuyorsa hiç vakit kaybetmeden telefonu aldığınız bayiye  fişleriyle başvurun , size yardımcı olmazlarsa heyet hakem kuruluna  dilekçe verin ...
 umarım faydam olmuştur...

 Benim    mesaj almamın sebebi    telefonum  Eniştem vefat ettiği gün bozulmuştu ,  tamire bıraktığım yer bana   mağdur olmamam için bir telefon vermişti o telefon  yüzünden :(  daha çok mağdur  olacakmışım haberim yok. 

Telefonum  tamir olunca geri aldım verilen telefonu da
 iade ettim.
 Kendi telefonuma hattımı taktıktan bir kaç gün sonrada bu mesaj geldi  tamire verdiğim yere gidip  sorun olmadığını öğrenince rahatladım ama siz siz olun artık   '' al  bu telefonu kullan idare eder seni deyince ''  İmei yasal mı diye sorun yoksa çok büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz ucuz atlattım şükür...


Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun canım . Bilgi vermen iyi oldu ileride başımıza gelirse en azından ne yapmamız gerektiğini biliriz . Iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım , aynen ben o korkuyu yaşadım başkaları yaşamasın sabaha kadar kuruntu yaptım ... Sağol canım güzel hafta sonları.

      Sil
  2. Turkiyedeki bu telefn ve imei yuzunden iyyhhggg geldi bana. Ne yapacaklarini sasirmis durumdalar artik:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aylak kalmışlar telefonlarla uğraşıyorlar :) eteğimi bilemedim daha :(
      sevgiler

      Sil
  3. Teknolojide o kadar çok ayrıntı var ki, içinden çıkamayacağım bir sürü problemle karşılaştım şimdiye kadar, bu da aklımda olsun ne zaman işe yarayacağı belli olmaz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bunu yeni öğrendim başıma gelince:))
      kötü bir şey birileri kaçak yoldan telefon sahibi oluyor ama bizler kayıtlı telefonumuzdan oluyoruz . yada tek hatla kullanmaya mahkum kalıyoruz...

      Sil
  4. klonlanmışmı?? :):):) hayırdır inşallah yahu:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana verilen yedek telefon klonlanlanmış, böyle bir şey varmış meğerse ve çok fazla mağduru varmış.

      Sil
  5. Merhabalar Sessizkaldım.
    Maalesef teknoloji bir derya deniz oldu, bu teknolojiyi ve yeniliklerini takip etmek çok zor. Önce size geçmiş olsun diyorum. Böyle şeylerin yaşanması artık sıradanlaştı. Ben de sizin öneriniz doğrultusunda IMEI numaramı kontrol etmek için kullandığım telefondan #06# yazıp çevir tuşuna bastım, cep telefonunda "soruyor" diye bir gösterge çıktı ve ardından, Türkçe karşılığı "Bilinmeyen Uygulama" anlamına gelen "UNKNOWN APPLICATION" diye bir ingilizce mesaj çıktı.

    Benim kendi adıma kayıtlı bir cep telefonum yok. Daha önceki eski model cep telefonlarından bir kaç tane telefon var onları kullanıyorum.

    Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. İşte bu yaşanmış gerçek bir tecrübedir. Böyle bir durumla karşılaşan blogcularımızın ne yapması gerektiği konusunda faydalı bir paylaşım olmuş. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar hocam
    Hocam eksik yapmışsınız dikkatinizden kaçmış *#06#
    yani ''yıldız kare sıfır altı kare'' yapacaksınız Boyle deneyin telefonunuz kayıtlımı çıkacak hemen
    selam ve duaarımla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik