Ana içeriğe atla

Ben geldim...



 Selamun aleykum...
Zor bir kaç ayın ardından ben geldim,
şükür kavuşturana bu süre içinde  fikirlerim ,düşünce tarzım ve yaşam tarzım ister istemez o kadar  çok değişti ki ileri ki günlerde paylaşırım.
Düşünüyorum da insan bazen hasta olmalı o zaman daha iyi anlıyor elindekilerin kıymetini, ne kadar boş yere hırs yapıp ne kadar boş yere kalp kırdığını. Ya da ne kadar boş yere alınıp, kırıldığını ...

Aslında hiçte gerek yok kendimizi bu kadar parçalamaya illa buda olsun diye yıpratmaya...
Tabii salmamak gerek, ehh aman nasılsa olurlarla da geçmez hayat. Orta yolu bulmak gerek. öyle ben ölüyorum demekle ölünmüyor. Hastalığımda  daha doğrusu iyileşme dönemimde sık sık iç hesaplaşmalarım oldu, zaman zamanda dış hesaplaşmalar!

Hani derler ya Hayat'a ne verirseniz onu alırsınız, o öyle değil tabii ki bazen hayata vermediklerinizi alırsınız, bazen de alamadıklarınızdan öte üstüne bahşiş verirsiniz bir miktar hüzün olarak...
 Hani derler ya hasta iken bile seni düşündüm yalanmış o anladım. İnsan  büyük bir dert yada hastalığa düştüğünde kimseyi düşünemiyor o an sadece can havli ile kendini düşünüyor.  Haa ne zaman düşünmeye başlıyor onuda söyleyeyim ne zamanki biraz iyileşmeye  başlıyor o zaman her şeyin hesaplaşmasını yapıyor,her şey ve herkes daha bir kıymetli oluyor.

Düşmanı bile ayrı bir güzel geliyor,hele de zor döneminde yanında olan dostları işte onlar  kişiye ekmeğine katık gibi geliyor bazende katığına ekmek. İnsan hasta yada zor durumda iken bir tek kendi bu kadar acı çekiyor bu kadar zor durumda kalıyor onun kadar başkası yaşayamaz bu kadar çile çekemez diye düşünüyor.

Oysa belkide onun çektiklerinin elli katı zor durumda olan insanlar var hastalık yada  maddi manevi yoksunluk biraz bencilliği de getiriyor sanırım. ne güzel demiş Mevlana 
 '' onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım. mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur. aklın şaşar. dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur... öyle garip bir dünya; olmaz dediğin ne varsa hepsi olur... düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. en garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın. " 

(hz. mevlana)

Yorumlar

  1. Sende hoş geldin :)
    Yazın sanki tam beni anlatmış
    Tüylerim diken diken oldu inan.
    Bizde zor günlerin ardından çok şükür şimdi iyiyiz.Hep derim Allah daha beterlerinden korusun.Allah emanet ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım
      şükür canım halimize şükür.
      Allah'a emanet ol öpüyorum.

      Sil
  2. Kurban oldugum bilmiyorum aglasam mi gulsem mi cok sevindim donmene,hic gelmeyeceksin sandim,hosgelsin Allahim yardimcin olsun Kugum cok sevindim arkadasim hosgelsin ya hosgeldin be kizan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Boyam geldim şükür kavuşturana, kizan sana kurban olsun:)))

      hehe ismimin tersten okunuşu:))

      Sil
    2. Amann daha öğrenemedin mi benim içimdeki dışımda:)) biz bizeyiz burada :)))

      Sil
  3. Hoşgeldin arkadaşım, Rabbim dermansız dert vermesin, sıkıntının tam ortasındayım şu an, aydınlık günleri bende bekliyorum, gecicek mutlaka da geçinceye kadar bir sabır gösterebilsem,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum arkadaşım , geçer canım emin ol geçer iz kalır ama geçer sabret ve Allah'a sığın ondan başka ne dost ne de yar var. sıkıntıların bir an önce geçer inşAllah.

      Sil
  4. Ay hoşgeldin çok sevindim :):) Mevlana gerçekten güzel demiş.. harika bir söz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım, şükür geldim
      evet çok güzel söz bencede.

      Sil
  5. hoşgeldin kızım:) nerelerdeydin sen? özlettin çok, ben dobra dobra söylüyorum hastalığını yendiğini biliyordum ama yine yazmayı bırakınca 'herhalde artık blogspottan bıktı artık' dedim. Öyle olmadığına sevindim:) Allah dertlerden, hastalıklardan korusun seni ve torunumu:) e sen kızım olunca kızın da torunum olur:)
    sevgilerimle canım

    öptük Bücürük'le...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem hoşbuldum
      aslını istersen tam yenmiş değilim arada dudağımda halen çıkıyor su topluyor ama şükür iyiyim ağrım acım kalmadı.
      blogspottan sıkılmadım buraya gelip yazacak dostlarımı ziyaret edecek kadar iyi hissetmedim kendimi biraz lüks oluyor bu. Aylarca gözlerim yüzde yetmişe yakın görmedi yediğinizin ne olduğunu hissetmek ama tam anlamıyla görmeyince yemek bile bir tuhaf ben çorbamı kaşığımla ağzıma götürürken o kaşığa sinek düşse yuttuğum olmuştur . Ama işte bunları yaşamadan anlayamıyormuş insan yaşadığım için şükür ediyorum bu duyguları yaşamasam şu an görmeyen bir insanı anlamam mümkün olmazdı , yaşamadan anlayamazsın derler de artık inanıyorum. torunun takdir aldı:) öpüyoruz ikimizde seni ve kardeşimi.

      Sil
  6. Canım,
    hoş geldin, sefalar getirdin. Mevlana derde güzel demez mi? Mevlana aşığı biri olarak her sözü benim için çok özel ve önemli. Haklısın ara da sırada kendi içimize dönüp, doğru ve yanlışlarımızı gözden geçirmekte fayda var. Sanki hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz ama ara da bir es vermekte fayda var.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte canım benim bende öyle bir hırs vardı anlatılacak türden değil Allah'ın sopası yok ki böyle yaparsan böyle yaparım dedi ve hiç aklıma gelmeyen bir duygu yaşattı bana kızıma annemi kaybettiğim hastalığın teşhisi koyuldu ve ben o gün öyle yıkıldım ki beş sadece beş dakikada hastalandım ve bu benim 5 ayıma sebep oldu. ve inanırımısın evladım için ölürüm derken o an insan bir başkasını düşünemiyormuş anladım acı ve vicdan azabı çeksemde gerçekten bu böyle.
      şimdi kızımda bende iyiyiz.

      Sil
  7. canımmm hoşgeldin.o kadar iyi geldiki bu haber akşamım şenlendi:)daha iyi olmana çok sevindim.Elhamdülillah.daha da iyi olacaksın inşallah.biraz bağışıklık sistemini güçlendirmelisin.bak hem anneliğim hem doktorluğum devreye giriyor ona göre:)geçen yıl dayıcığımda geçirdi bu rahatsızlığı anneannemin ölümünün ardından girdiği stres ve üzüntü nedeniyle.sonrada dişlerine vurdu.yani sigara hormon vs tabiki zararlıda insanı en çok hasta eden üzüzntü ve stres.nekahat döneminde bu hesaplaşmalarınla olumsuz duyguları zaten törpülemeye başlamışsın.geriside gelir evvelAllah..
    Mevlanaya can kurban.ne güzel söylemiş hep ne güzel yaşamış.
    kızını tebrik ediyorum kocaman bir aferin ve öpücük yolluyorum ona ve sana.ikinizde hakettiniz sonuçta.
    her şey güzel olacak.güzel bakacak güzel görecek güzel yaşayacağız.yeterki inancımız ve irademiz yerinde olsun.
    bak 1 haftada derse girip konuşmayınca acısı çıkıyor bende çenem düştü::)) ben kaçar.Selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım ,hep şen ol canım:)
      Şükür olacak o kadar . , her zaman gelip konuşabilirsin canım bende konuşmanı özledim, Dayının durumu şimdi nasıl ? umarım daha iyidir ben zaten pek sigara içmezdim ayda yılda bir arkadaş arası, artık onuda içmiyorum Her ey güzel olacak
      kocaman öpüyorum.

      Sil
    2. dayım şimdi gayet iyi.propelis aldım onada.çok faydasını gördü.her derde deva bu propelis.bak 5 aydan fazladır kullanıyorum.kendimi vücudumu bilirim etkisini çok hissediyorum emin ol.
      bende seni çok öpüyorum.sevgi ve selamlar..

      Sil
  8. canım hoş geldin sefa getirdin:))))
    rabbim daha ağırları ile sınamasın:))

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Siyahkuğu, blog sayfanıza ve blog dünyasına yeniden hoş geldiniz. Ben de 15 gündür blog sayfalarında değildim. Önce size Cenab-ı Allah'tan acil şifalar ihsan etmesini niyaz ediyorum. İnşaAllah en kısa sürede tam manasıyla iyileşir ve eski sağlığınıza tekrar kavuşursunuz.

    Biri bensem de aynen yazınızda belirttiğiniz gibi, başa gelmeyince insan hissedemiyor, anlayamıyor. Yani ateş bizzat düşecek ve yakacak işte o zaman ancak insan elindekilerinin kıymetini biliyor. Yaralar iyileşip de kabuk bağladığı zamanda insan yine çarçabuk unutuveriyor yaşadıklarını. Cenab-ı Hakk, yarattığı insanı bildiği için bu noktada insanın nankörlüğünden bahseder. Yani kulunun başına bir musibet geldiğinde onun yalvarıp yakarmasına karşın sıkıntısını gideriyor, sıkıntısı giderilen insan yaşadıklarını çarçabuk unutuyor ve yine eskisi gibi olmaya devam ediyor. İşte bu nedenle Cenab-ı Allah'ta kuluna kızıyor ve onu nankörlükle suçluyor.

    Cenab-ı Hakk, cümlemizi Kendisi'ne layıkıyla kulluk eden kullarından eylesin ve sağlık, sıhhat ve afiyetler versin inşaAllah.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Hocam ne kadar güzel anlatmışsınız kalbimden geçenleri okumuşçasına, bu içten,güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim selam ve dua ile en güzele emanet olun.

      Sil
  10. HOŞ GELDİN SEFALAR GETİRDİN
    ÖZLETTİN KENDİNİ BE GÜLÜM
    BENİMDE BU ARALAR HİÇ KEYFİM YOK
    RUHUMUNDA YOK BEDENİMİNDE
    DUALARDAN UNUTMA
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canımm bende özledim canım şükür kavuşturana,
      bazen oluyor böyle , sende beni unutma canım kocaman öpüyorum.

      Sil
  11. şükürler olsun...
    rabbim kaldıramayacağımız yükleri koymasın omuzlarımıza kuğuçem...
    özledim..
    şifa dolu günlere,sağlık dolu nice satırlara..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk , amin diyorum canım.
      Bende güzel günler diliyorum öpüyorum canım.

      Sil
  12. Hoşgeldin siyahkuğum.. Döndüğüne ben de diğer arkadaşlar gibi ben de çok sevindim. Çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha göstermesin. Siyahkuğum bir musibet, bin nasihattan evladır derler. Gelen bu sıkıntı bir çok şeyi görmeni sağlamış...
    Tekrar hoş geldin,
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım. şükür diyelim .Kocaman öpüyorum canım.

      Sil
  13. Hoşgeldin Siyah kuğum, her şey geride kaldı .Sağlıklı günler dilerim.En içten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canımm şükür İnşAllah geride kaldı.
      Hepimize sağlıklı huzur dolu bir ömür nasip olur inşAllah. öpüyorum canım.
      Sevgilerimle.

      Sil
  14. Canım Kuğum hoşgeldin,
    Sağlığının iyi olmasına kendinii iyi hissetmene çok sevindim. Gitme artık olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım, umarım gitmem artık:)
      Kocaman öpüyorum

      Sil
  15. Canım hoşgeldin, sefalar getirdin.

    YanıtlaSil
  16. hoşgeldin kuğu, allah bütün hastalar şifa versin, yaşamayan bilemiyor tabi, ama çok şükür artık iyi ve burdasın ;)

    YanıtlaSil
  17. hoşgeldin kuğu, artık burda ve iyisin, allah herkese şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım, Rabbim tüm hastalara şifa borçlulara edalar nasip eylesin Ölümün hayırlısını versin.
      Sevgilerimle.

      Sil
  18. hoş geldin siyahkuğu,geçmişler olsun diyorum, allah şifalar versin canım.

    YanıtlaSil
  19. Kuğum hoşgeldin inşaallah geçmiş gitmiş olur o günlerin seni özledim yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm bende özledim hemde nasıl bir bilsen. bir gün radyoda şarkı çalıyor gençten bir çocuk Adı Resul imiş ''sorma ne haldeyim'' diyor aklıma sen geldin hemen ah dedim şimdi Melek Bahara dinletmek lazım bu şarkıyı:)

      Sil
  20. Çok şükür kuğum hoş geldin. Sefa getirdin. Sevgiyle mutlulukla sağlıkla yaşa inşallah emi canım benim. HOŞGELDİN... :*

    YanıtlaSil
  21. İyi ki geldin,hoşgeldin:)Yeni gördüm.İşlerin yoğunluğundan mahvoldum bu aralar:)Tekrardan çok geçmiş olsun.Özledim valla öykülerini.Geçmiş kandilin mübarek olsun bu aralar.Umarım herşey gönlünce olur..

    YanıtlaSil
  22. Çok ilginç yorumların kendi kendine silindi.Bir önceki bu konuya attığım mesaj ulaştımı acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin tabii bende hoşbuldum:)
      Kendinize dikkat edin devletin ve milletin size ihtiyacı var:))
      en çokta örgünün:))
      Sizin de geçmiş kandiliniz mübarek olsun bir önceki bu konuya mesajınız yukarıdaki sanırım:)

      Sil
  23. coook gecmis olsun canim. Rabbim baska hastalik gostermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım Amin cümlemizin hastalarına acil şifalar diliyorum.

      Sil
  24. Canim oncelikle gecmis olsun.Ne sikintin var bilgim yok ama Rabbim birdaha yasatmasin..
    Hoş geldin safalar getirdin :) Kendi adima merak ediyordum seni artik neden yazmiyor diye..Donmene cok sevindim :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canımm şükür geldim , geçti gitti:))
      merak eden, düşünen yüreğinden öpüyorum
      sevgilerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .