Ana içeriğe atla

Ramazan ayında yapılacak ibadetler nelerdir?





Ey oruç tut beni 


 Kime ait bir söz bilemiyorum çok beğendim ama düşününce sen kendini tutmadıktan sonra oruç nasıl tutsun seni:)

 Velhasıl şükür kavuşturana on bir ayın sultanı geliyor akşama tık tık yapacak kapımıza, aç durarak  lütuf etmiyoruz bunu herkes bilmeli ramazan gelince insanlara selam vermeye korkar oluyoruz etrafımızda sinir küpü, laf söylesen seni parçalayacak insanlar görmek istemiyoruz, orucu nefsimizi, midemizi ,gözümüzü aç bırakarak  bunlardan mahrum insanları anlayabilmek adına farz olduğu için tutuyoruz . 
Arkadaşım sigara içiyor, ben sigara içemeyeceğim bir ay, laf söylemeyin çarparım diyor bir başkası   ben tutamıyorum hastayım   sevap onun, karşısındada yerim   keyfimede bakarım  o sevaba girecek diye  ben niye hayatımdan ödün vereyim diyor.
 Herkesin inancı   kendine daha sabah çok kırıldım başı açıklar, başı kapalılar diye ayırım yapılıyor çok acı yolda yürürken iç camaşırın var mı ne renk diye soruluyor mu?  sorulmuyor baş örtüde öyle  tek farkı dışarıda olması  herkesin görmesi,  iç çamaşırı nasıl sizin vücudunuzu derleyip topluyorsa baş örtüde saçınızı başınızı topluyor   iç çamaşırı nasıl sizi  bir çok  şeyden koruyorsa , güneşten , kötü bakıştan, bizi hayvanla ayıran  şeydir giyim
 ( artık hayvanlarıda giydiriyorlar töbe yarabbi:)
 Nedir bu hırs nedir bu kavga  yapamadığın ibadetler için esef (üzüntü,kaygı,tasa,pişmanlık)duyacağına  bunu ama yanlış ama doğru yapmaya çalışana sen niye sataşıyorsun   nefsin askermi topluyor savaşa.
 Baş örtüsü farzdır ya amel ya nefs onlarıda unutmamak lazım  ama her  sarığı olan derviş  her sakalı olan  hoca değildir her açık saçık gezende kötü yolda değildir belki aklı o kadar eriyor . hemen anında herkes  takvaya erecek diye bir şey yok.

 Adamın biri  her  namaz vakti camiye gider, hoca okudukça o ağlarmış hele vaaz verilen günlerde adamcağızın göz yaşları iki sıralı akarmış. Hoca efendi bunu hanımına anlatmış demişki bu adamcağız  ne düşünüyor hangi mübarek zaatlar görünüyor da böyle ağlıyor acaba . Hanımı e efendi sor demiş   ertesi gün  yine aynı manzara  adamcağız per perişan ağlıyor  hoca namaz ,vaaz  bittikten sonra herkes kalkınca adama sen dur efendi diyor günlerdir dikkatimi çekiyorsun ben anlatıyorum sen ağlıyorsun hayırdır inşAllah. adamcağız başlıyor anlatmaya  aman hoca efendim sormayınız benim bir keçim vardı  onu yavru iken aldım büyüttüm besledim beni o kadar severdi ki   onsuz yemek yemem uyumazdım aman gelin görün ki onu kurt kaptı 
hoca dahada meraklanır eee
 e-si işte hoca efendi siz böyle anlatırken başınızı eğip kaldırdıkça  sakalınız sallanıyor ya işte benim rahmetlik keçim geliyor hep gözümün önüne sakalın onun sakalına o kadar çok benziyor ki...
 hoca şaşkın bre deyyuz kaybol hemen buradan der:)

 Yani vesselam efendim kimsenin içini bilemeyiz  ibadetten herkesin anlayışı farklıdır  başkalarının hayatını dile getirmekte gıybettir doğru söyledim diye  sevinmeyin boşuna  hem kalp kırıp hem gıybet yapmış oluruz. 
Ben bu yıl üç ayları tutmaya niyetlenmiştim Allah'ın izniyle akşama üçüncü ayımın ilk gecesi çok heyecanlıyım yapamam sanıyordum,  yaparmış insan yaşadığım zorluklarda oldu elbet bilahare anlatırım isterseniz tabi:) kim görmezse Ramazanı tebrikleyecektim bir baktımki yazı almış başını gitmiş:)
 neyse daha fazla uzatıp sizide yormayayım. Hayırlı Ramazanlar, orucumuz mübarek olsun  oruç sizi tutamaz siz nefsinize hakim olmadıkça  Allah korkusu , ölüm korkusu tutamıyorken...
Aklınızda olsun:)))




 Dualarıma aminim olur musun?



Yorumlar

  1. Mubarek Ramazan hayırlı olsun Kuğu'cuğum.İnsanlar artık tuhaf oldular.Hakaret etmesinler de.Zaten hakiki müslümanlığı uygulayan , manasına göre yaşayanlar gittikçe azaldı.Canım Ramazanın bereketi üzerine olsun, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ece ablacığım,sevgi, saygı,huzur içinde güzel bir ramazan diliyorum
      sevgilerimle<3

      Sil
  2. Yinede bildiğini okudun ve yayınladın. cesaretine hayranım

    YanıtlaSil
  3. Kızım, kul hakkı yiyenler, örtülü ödeneği talan edenler, 7 sülalesini zengin edenler, "Bi dakka gemi var, gemicik var" diyenler, pkk ya açılım yapıp, TSK'yı hapsedenler şimdi oruç tutacaklar, milyonluk sofralar kuracaklar! O başı açık - başı kapalı, "Benimmmm türbanlı bacımmm" ayrımını da yine malum kişi yaptı, ben bu yaşıma geldim bu ülkede kimse kimseyi başı açıkmış, kapalıymış dikkat etmezdi, maşallah her şeyde bölücülük yaptılar. Şimdi de utanmadan oruç tutacaklar. Neyse bu Atatürk düşmanı, açılımcı saçılımcı Barzani ile kolkola giren hırsızlar hariç, başta sen, iyi insanlara 30 gün Allah kolaylık versin;) hayırlı Ramazanlar canım. Sevgilerimle öptüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı ramazanlar Müjde anneciğim
      sevgilerimle.

      Sil
  4. Kuğum kalemine ve yüreğine sağlık.
    Gösterişler için de başkalarını yaptıklarına zoraki şahit ederek değil Yaradanla araların da olacak şekil de huzur ve sağlıkla aslına hürmet ederek geçirilmesini ,hayra yükselen ellerin yüreğinden geçen tüm dileklerin kabulu gerçekleşsin inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablam bol ibadetle yakarislarimizin semada çınladigi bir ramazan olur inşallah. Sevgilerimle

      Sil
  5. YÜREĞİNİZE SAĞLIK .harırlı ramazanlar. Dualarınızın kabul olması dileğiyle. Tüm dualarınıza AMİN...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.

      Sil
    2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=147653115648959&set=gm.1046853742063026&type=3&theater. paylaşıldı..

      Sil
  6. Güzel yürekli kuğum diline emeğine ve de yüreğine sağlık olsun bizlerle paylaştın okudum ne güzel dile getirmişsin sonuna kadar katılıyorum.Canımmm benim senin de mübarek ramazan ayın hayırlı olsun hayırlara vesile olsun senin ve diğer arkadaşlarımın ve tüm islam aleminin ramazan ayı mübarek olsun kutlu olsun.Rabbime emanet ol sevgilerimi yolladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı ramazanlar canim Rabbim gönlüne göre versin arkadaşım .Kocamannn opucukler sevgilerimle

      Sil
  7. Merhabalar Siyah Kuğu.
    Hayırlı Ramazanlar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hocam
      teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.selam ve dua ile

      Sil
  8. İbadet özgürlüğüne kimsenin karışamaz. Gösteriş için, birilerine yaranmak için oruç tutulmaz.
    Oruçlunun oruç tutmayanı yargılamaya hakkı olmadığı gibi tutmayanın da tutanla alay etmeye, zora sokmaya hakkı yok. Bunun hesabı insanlarla değil Allah'la.
    Hayırlı Ramazanlar sevgili kuğu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen nn sevgili Zeugma sonuna kadar katılıyorum her cümlede imzası alabilirim
      Sevgilerimle HAYİRLİ ramazanlar.

      Sil
  9. Kuğucuğum, Ramazanımız mübarek olsun, Allah hepimizin ibadetlerini dualarını kabul etsin inşallah.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ecmain ,Allah razı olsun canım,içim kıpır kıpır oluyor keşke hiç uyumadan hep ibadet edebilsem gece gündüz
      Sevgilerimle.

      Sil
  10. Hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  11. hikaye çok güzelmiş aklıma hiç keçi gelmezdi :)
    oruç tutarım ben aksatmadan, ama bazı arkadaşlar gözümüzün önünde yiyip içiyor
    hayırlı ramazanlar Kugu'cum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukken ninem anlatırdı keçi hikayesini her namaza ağlayan Allâh korkusundan sanma derdi. :)hayırlı ramazanlar canim.
      Sevgilerimle

      Sil
  12. Onceden oruc tutmayan, tutanin yaninda haya ederdi yiyo icmeye ki cani cekmesin diye. (Bu saygiydi)
    Simdi inadina yiyip birde dalga geciyorlar, nefsini terbiye etmene yardimci oluyorum diye:(
    Basi acik-kapali ayrimini insanlarimizin gozune soka soka yapanlar, bugun oructa tutacaklar allahin karsisina cikacak yuzu nasil bulacaklar, meraktayim;
    Neyse, onbir ayin sultanina yarasir bir ramazan geciririz insallah. Opuyorum

    YanıtlaSil
  13. Aynen canım çok güzel bir ramazan diliyorum .

    Dualarla buluşalım inşallah kocamannn öpüyorum

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar.
    İnsanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur’an’ın Ramazan ayında indirilmesi nedeniyle, Cenab-ı Hakk; Ramazan ayına şahit olanların bu ayda oruç tutmalarını farz kılmıştır.

    İşte bizler de Ramazan ayına kavuştuğumuzda bir vakitten bir vakite kadar yemeden, içmeden ve cinsi münasebetten uzaklaşırız.

    Ayrıca, gözümüzü haramdan, dilimizi yalandan, gıybetten ve malayani sözlerden esirgeriz.
    Kulağımızı, kötü şeyler dinlemekten, ellerimizi ve ayaklarımızı günaha götüren her şeyden alıkoyarız, ayrıca kalbimizi, ruhumuzu ve nefsimizi ıslah etmek üzere Allah’a yöneltiriz ve Allah’ı zikirle meşgul ederiz. Nasıl yaparız? Kur’an’ı anlayacak şekilde okuruz ve bizden yapılması istenen hususları hayatımıza tatbik etmekle birlikte okunan Kur’an’ı, yaşatılan Kur’an’a geçirmiş oluruz. Cenab-ı Allah’ı unutmamak için de her hal ve ahvalde O’nu sürekli tespih, takdis eder ve ulularız.

    Hamd ve sena, alemlerin Rabb’i, din gününün sahibi, rahman ve rahim Allah’a mahsustur.
    Hayırlı Ramazanlar diler, oruç ibadetinizle birlikte yaptığınız diğer tüm ibadetlerinizin Allah indinde makbul ve kabul olunmasını yine Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar hocam
    Çok güzel dile getirmiş siniz hocam kaleminize ,yüreğinize sağlık hayırlı ramazanlar selam ve dualarimla

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı Ramazanlar, Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin:)
    blog keşif etkinliğinden geliyorum ne güzel bi blog keşfettim! gfcde takibe aldım bende beklerim! sevgiler:') http://meleksalman.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Hoşgeldiniz ramazan sonrası benden bakacaksınız :)sevgilerimle

      Sil
  17. Ne güzel yazı olmuş: ) ben borçları tamamlayamadım hala,ne güzel 3ayları tutabilmek Allah kabul etsin inşallah: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zormuş ::) inşallah Allah kabul eder canım. Öpüyorum

      Sil
  18. Sevgili siyah kuğu ramazanın hayırlı ,duaların kabul olsun.

    YanıtlaSil
  19. Canımm önce dualarına aminn rabbim yaptığın ibadeti hatasız kusursuz kabul etsin özlemiştim seni gerçi yayınına biraz geç kaldım ama kusuruma bakma benimde yaşadığım bazı sorunlarım var derdim var demiyorum çünkü derdimden büyük Allah var .Hayırlı ramazanlar inşallah kadir gecesini ve bayrmıda görmek nasip olur öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah çaresiz dert vermez canım Allah yar ve yardımcımız olsun her daim çok teşekkür ederim değer vermen yeter . Öpüyorum

      Sil
  20. Merhabalar geceleri altını ıslatma sorunu olduğu için 19 yaşında oğluna senelerdir geceleri yatarken muşamba çocuk bezlerinden annesinin bağlaması eski usül mavi ve pembe renk olan yıkanabilen muşamba çocuk bezlerinden annesi haklı mı bağlamakla? iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba o mavi pembe musambalardan banada çok başlamışlardı :) hatta artık babaanneme eziyet veriyorum diye gece yatarken kendimi musambaliyordum ne yaparsak yapalım gece rüyamda tuvalete gittim sanıp yatağı bir güzel suluyordum. Sonra doktora gittik bir ilaç verdi ve geçti bize denilen vitamin eksikligindenmis . Soruya gelince bu soruyu çocuk mu soruyor?annemi? Yoksa komşumuz?
      Altı bağlanan çocuk soruyorsa şöyle derim rahatsız oluyorsan gece suyu azalt musambaliyordum kendin bağla yada bağlamak istemiyorsan yatağa konulan koruyucuları edinin yoksa mail adresime ulaşırsınız bu konuda yardımcı olurum her gün eşya yıkayıp kurutmak çok zor annenin açısından düşün . Seni onemsemese altını bağlamaz hep eşyalarınız eviniz idrar kokar üstün basın kokar zamanla vücudunda yara oluşur idrarın eksikligindenmis. Biliyorum zor ama aşılır inşallah
      Bu soruyu anne soruyorsa
      Yaptığınız yanlış degil siz annesinin kimse evladının kötülüğünü istemez
      Allah yar ve yardımcınız olsun
      Bu soruyu bir komşu yada dışardan biri soruyorsa
      Ona cevabım şu gidin arada eşyalarını alıp yıkayın o insanın başına gelmeyen ne bilir mana bulmak yerine maddi manevi destek olun karşıdan kolay gelir madem zorunuza gidiyor alın yirmi paket hasta bezi hediye edin mailden bize ulaşın ben ve bir çok bu yorumu okuyan insan çılgın gibi bez yollar o eve biz bir aileyiz. Allah tüm darda olanlara yardım etsin. Sevgi ve saygılarımla kırmayalım yapalım.

      Sil
  21. Yazıarınız çok beğeniliyordu. Neden yazmıyosunuz. Üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo yazıyorum ben zaten her gün yazan biri değilim blog bakarsanız on yılda bu kadar yazmışım işte . Benimde tarzım bu okuyucu bellidir fazlasında gözüm yok zaten .

      Sil
  22. Hz. Allah c.c. ibadetlerimizi kabul buyursun.
    Hatalarımızı, günahlarımızı da mağfiret etsin inşaallah.

    YanıtlaSil
  23. Hikaye çok hoşmuş;) kimsenin kalbini bilemeyiz. Bereketli bir ramazan oksun inşallah, sadece aç kalmayalım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok katılıyorum size maksat sevabını kazanmak yoksa ne olacak biz kadınlar hep diyetteyiz o zaman cennetligiz mi :)

      Sil
  24. Merhaba,

    Faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler, hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hoş geldiniz. Hayırlı ramazanlar.

      Sil
  25. Dualarınızın kabul olması dileğiyle iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  26. Bayramınız kutlu olsun..
    Çok güzel bir yazı.. Başkasını yarğılamadan herkes kendini yarğılasa.. İnsaoğlu bunu yapabilse hiç bir sorun kalmaz. Tabi hoşgörü içinde ve ötekine sayğı duyarak ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler size de hayırlı bayramlar. Malesef kendini yukarı çıkarmak için hep birileri birilerinin üzerine basıyor.

      Sil
  27. Geldim Kuğuma sevgiler bırakayım özlem gidereyim dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinnn hemen duydum sevginin kokusunu bende geldim ❤💟

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .