Ana içeriğe atla

Neymiş ki?



 Hasret deyince hep aklıma komşunun  kızı gelir, hiç konuşmazdı , hasret nedir diye soran öğretmenime suskunluktur deyişim ondandı yoksa o yaşta hasreti ne bilirim...
 Sevdiğine  kavuşamamak mıdır acıtan canı, yoksa sevdiğine ulaşamamak mı, akıbetini bilememek mi yakar en çok canı yoksa kara toprakta olduğunu bilmek mi rahatlatır canı 
yeri belli diye?
 Hıııhh ! Eyvahhh! siyah kuğu tüm karamsarlığıyla gelmiş  kaçın dediğinizi duyar gibiyim:).


Yorumlar

  1. Olur mu, hiç öyle düşünülür mü? ancak ne kadar özledik deriz.Siyahın asaletinden beklenen güneş ne güzel de doğdu böyle deriz ancak canım kızım.Kibar, duygulu evladım.Ne kadar anlamlı satırlar.Kavuşamamak bence en acıtanı, hasret eğer kavuşacağını az çok bilsen de, ya nasiptir, o da acıtır.Amaaa, bana sorarsan toprakta ve Allah'ın emanetinde olduğunu bilmek bir nebze rahatlatıyor insanı.Bunu evladımdan bilirim, yaşamışlığım var.Ancak öyle düşünerek zaman içinde sabrettim ve alıştım.İyi ki geldin güzel Kuğu'm.Sevgilerimle kızım.

    YanıtlaSil
  2. Ahh hoş gelmiş sefa getirmiş.. Özledik, hasret kaldık :) , merak ettik.. Hasret zor..her türlüsü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hoşbuldum sizlerde hoşgeldiniz canım . tam gaz devam hemen yakalım ocağı:)))

      Sil
  3. Ece ablacığım aslında beyaza çevirecektim temayı olmadı:) bende hayırlısı buymuş dedim:)) Canım benim biliyorum bir anne için en acı duyguyu tatmışsın ,Canımsınnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  4. nerelerdesin sen yahu? uzun zamandır kumanda panelime yazın düşmemişti. özlendin.. çabuk yazmaya başla, beklemedeyim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hemen başlıyorum :) Çok teşekkür ederim yüzüme düşürdüğün kocamann tebessüm için:)

      Sil
  5. mrb. bana bu blogun tanıtılması rica edildi. ben de sizi merak ettim. facebook sayfamda bir yazınızı yayımladım. çok güzel duygular. belli periyotlarda size yer vermek istiyorum. tşkler.

    YanıtlaSil
  6. Suskunluk cevabı en doğrusu bence de..
    Hoşgeldin, iyi ki geldin :))

    YanıtlaSil
  7. Evet uzun zamandır yoktunuz. Hoş geldiniz.
    Söz ettiğiniz şeyler karamsarlık değil, hayatın gerçekleri. Sadece olumlu şeyleri gördüğümüzde olumsuzluklar çarpıcı geliyor, şok etkisi yapıyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim pek bir hoş buldum:)
      Bazen çok mu olumsuzlukları görüyorum acaba diyorum.
      bazende ne kadarda şımarığım diyorum,
      hayatımızda sınavlar olmasa , evlat ile ana ile baba ile komşu ile kötü komşu ile borç yada hastalıkla sınanmasak nasıl talep edeceğiz Alah(c.c.)tan karnına taşlar konulan Bilal habeşinin girdiği cenneti diyorum bir saat sonra uf yaa keşke şu olsaydı bu olsaydı devam ediyorum:))
      sevgilerimle.

      Sil
  8. Ben ed merak etmiştim doğrusu. Hasta mısın, küskün müsün, kaçkın mısın ne diyeceğimi bilemedim. İyi ki geldiniz. Samimiyetiniz ve dostluğunuz yetiyor bize. Bir de iki satır da olsa duygularınız ve düşüncelerinizi yansıtmanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili profösör, bende bilmiyorum hastamıyım, yastamıyım
      saçlarımınmı kırığı fazla yoksa kalbimin mi. yaza geçişleri kaldıramıyorum sanırım ,mağarama güneşlik lazım:))
      Sevgilerimle.

      Sil
  9. Kuzummm gelmişşş hoş gelmiş anlatırım ablam dedim bir daha soramadım neredesin diye iyiliktedir inş. dedim bekledim:)
    son yorumdaki sözlerinden :) saçının kırığı kalbininkinden çok olsun ayda bir uçlarından alır düzleriz tatlım:) Bizlerle kal sen bize biz sana karşılıklı ışık olmaya çalışalım ,öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy oyy sevilmek ne kadar güzel bir duygu:)) layık olmam gerek:)
      Canım ablam , dert dediğin nedir geçiyor şükür.
      Arada saklambaç oynuyorum ben hiç anlamıyorsun sen:)) elmaaa elma demen lazım:)))
      Kocaman öptüm.

      Sil
  10. HASRET.. benim hiç bitmeyecek gurbetim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah başka elem keder vermesin. sevgilerimle.

      Sil
  11. https://www.facebook.com/profile.php?id=100012128134576 beendiim yazılarınızı bu sayfada paylaşmak istiyorum . tabii izin verirseniz. tşk. iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bilirsiniz. alıntı yaptğınız bloğu belirttiğiniz sürece sorun yok.

      Sil
    2. tabiki belirticem. Hç hırsızlık yapmadım ömrümce. :)

      Sil
  12. Hoşgeldin.İyi ki geldin.Hanımeli-iğde kokusunda ne güzel geldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldumm:) ne hoş hanımeli ve iğde kokusunu çok severim:) iğde yaprağını içmeyi çok severim ıhlamurla kaynatıp ohh mis:))

      Sil
  13. Arada herkes çekiliyor iç kabuğuna. Gerekli de aslında kendini dinlemek zaman zaman. Kayıplar kötüdür ama hergün içten içe kahreder insani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen değil aslında çok içime kapalıyımdır:) asosyal:))

      Sil
  14. Neyle gelirsen gel, ama yeterki gel:))
    Cani canda hissediyorsan hepsi bastacidir can'in bedeninde!!!
    Haber alamamakta yakar cani, akibetini bilememekte. Hatta yeri belli olsa bile yakismadi oralar diyerek yine yakar cani :(
    Sende akillig bir kugu ol, gitme bu kadar bizden. Ben merakli yasli bir hatunum, uzme beni boyle:)) Donmene iyi olmana sevindim:) Opuyorum en kocamanindan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Dur bir kızılcık sopası vereyim ben sana:)) bayağı hırslanmışsın bana:)) vurma ablaa vurma:))
      tamam özledim ver bir yanak:)) kocaman öpeyimmmm

      Sil
  15. Merhabalar.
    Hepimizin içinde bir hasret vardır!.. Nereye koşacağını bilemeyen!.. Bazen susar, bazen coşar!..
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hocam size bir sorum olacak, bazılarının içindeki hasretler dilsiz ve sağır mı acaba?
      Selam ve dualarımla.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Evet, maalesef bazılarımızın içindeki hasretler sağır ve dilsizdir. Zaten sağır olanın dili olmaz! Ahrazlarımızın kulağı duymadığı için, konuşamadıkları herkesçe malumdur. Bazı hasretlerin de dili vardır ama, karşısındaki sağır olunca duyuramazlar...
      Selam ve dualarımla.

      Sil
  16. Senin karamsarlığa dair kelimelerini seviyoruz kii zatennn hasret bitti o vakit hoşgeldin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) e ben boşa kaçıyormuşum o zaman zorda iken buralardan hep birlikte daralalım artık hayde o vakit:)

      Sil
  17. Hasreti güzel anlatmışsın ama karamsakrlık dediğin gibi diz boyu. :)) Hasret ne şekliyle olursa olsun kötü, insanı rahatlatmaz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) iyidir karamsar olmak o günün güzel geçerse sürpriz oluyor ama kötüyse zaten rutin bir şey:)))
      Hasretlik zordur,en kötüsü akibetini bilememk gibime geliyor.

      Sil
  18. Genç yaştaki karamsarlıktan kaçınmak lazım diyorum ben :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .