Ana içeriğe atla

Yaşlı Kırık , bir adam





Yaş(lı) kır(ı)k , bir adam...

Derin bir of çekerek atıyorum kendimi yollara, ayakkabılarıma hızlıdan düşen yağmur taneleri değil gözyaşlarım, off leke yapar mı ki, çıkarıyorum kırışık ceketimden bir sigara çakmağımda yok  , bakıyorum telaşlı etrafıma martılar bile yok.

uyumuşlar mı ne!
Yürüyorum ağır ağır iskelenin kenarında olduğum yere çöküyorum , sarkıtıyorum ayaklarımı, suya değmek üzere ayakkabılarımı yanıma koymuşum bir şarkı geliyor dilime'' kim derdi ki birtanem bir gün ayrılacağız'' ofss bak yine aklıma sigaram geldi nasılda evde unuttum!

Ne olur şimdi birileri geçse arkamdan. mümkünse sigara içen birileri... Oysa yalnızlığı ne kadarda çok severim...

Demek ki her zaman yalnızlıkta iyi değilmiş ,uzanıveriyorum olduğum yere gözlerimi dikiyorum gökyüzüne , sırtım acıyor biraz. Küçük bir taş parçası batıyor haince sırtıma hiç kalkmadan sağ elimle çekiveriyorum taşı bakışıyoruz , ne kadar küçüksün ama çok canımı yaktın diyorum.

Bakıyor taş gibi ,ee taş nede olsa.Gökyüzü kapkara hafiften griye dönmeye başlıyor saatler oldu aynı yerdeyim aslında yıllardır aynı yerdeyim neyse...
Ahh ne kadarda boş yaşamışım diyorum dolu olsaydı ellerim yüreğimde dolu olurdu...
Yaş kırk elde var sıfır yine elim cebimde aranıyorum ah çakmak eve giderken bir kutu alacağım diyorum ,alsam ne olur ki yine unuturum.
Kızım geliyor aklıma ne yapıyor şimdi acaba ne yapacak bu saate uyur ne çabuk büyüdü daha dün değilmiydi , şu sahilde peşinden koşturduğum '' şş yavaş ol bakalım suya düşersen balıklar yer seni'' bir kahkaha patlatırdı ''aman babişşş'' ah be güzelim çok özledim bak şimdi , yada hep özlüyorum da şimdi içime oturdu.

Çok özlüyorum! yavaşça kalkıyorum uzandığım yerden.

Havada kırmızı gri bir renk almış uzaktan halk otobüslerinin sesleri geliyor.
Nerede benim kıymetli ayakkabılarım onları kızım aldı çok titizim ya hemen ceketimin yeniyle siliveriyorum üstlerini ,geçirdiğim gibi ayağıma bir çorbacıda çoktan alıverdim soluğu.

Gülümseyerek bakıyor çorbacı bana bıyık altı gülüyor sanki içinden demiştir kesin'' ya geceden kalma ya evden atılan bir müşteri daha'' hiçte değil koca göbek ben özgürüm diyorum içimden aynı şekil bıyık altı gülümsemeyle.

''Ne içersiniz'' diyor ''sigara'' diyorum bakıyor şaşkın şaşkın ''tamam be adam çorba içeceğim merak etme'' diyorum , ''ama bana birde çakmak getiriver hadi ağam bir zahmet''
Beş dakika oluyor ben söyleyeli eski bir çakmak yanar mı yanmaz mı belli değil yanında mis gibi kokan bir çorba.

Ne olurdu bu çorbayı yapan sen olsaydın !diyorum gözyaşlarım yine akıyor çorbama katık oluyor ...
Çorbacıdan çoktan çıkmışım sigaramı da içmişim artık hatıralar konağına geri dönüyorum uyku vakti.

Kapımı kilitlememe gerek yok usulca itiyorum kapımı gacırtt diye acılıyor kapı  , konak demiştim ya damı akıyor hem de tam yatağıma zaten  , ya göz yaşlarım yada yağan yağmur illa ıslatır yatağımı.

Uzanıveriyorum yatağıma bir sigara daha yakıyorum çorbacıdan kayırdığım çakmakla ellerimi kavuşturuyorum göğsümde sigaramı sıkı sıkı tutuyorum iki parmağımın arasında göğsüm acıyor derinden nefes alıyorum uykum mu var ne!

Gözbebeklerim küçülüyor, söndürmüş müydüm sigaramı bir duman mı var odada yorgun bedenim kaldıramam hiç başımı nedense ağırlık bastı zaten , öğlene doğru gelir kızım nasılsa diyorum... A
rtık zorlanıyormuyum  ne nefes almakta bir bırakamadım şu sigarayı ''bir gün ecelin olacak'' derler di hep ve uyuyorum...


 Not: yıllar önce yazdığım  bir hikaye  istek üzerine  tekrar  yayınlıyayım dedim ve  nette o kadar çok almışlar ki bu yazıyı   takdir ettim kendimi , ne kadarda çok beğenilmişim  nezaketen insan bloğun adını yazar  diyecektim ki malesef kendileri yazmış gibi göstermişler  , sağlık olsun:) sevgilerimle.


Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı olmuş. Umarın ecekin sigara olmaz. Kalemine Sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim keyifli okumalar. Profil resmini değiştirmişsin güzel olmuş .

      Sil
  2. Beğenilmeyecek gibi değil, çok beğendim ben de kuğu kızım, taktir ettim böyle güzel öykü yazan bir kızım var diye mutlu oldum, eline sağlık, adamın ruh halini çok güzel betimlemişsin, yalnızlığını, kızına, sevdiklerine olan özlemini...yalnız madem hikayeni almışlar, yazarı ve bloğun linkini de vermeleri gerekir çok ayıp..:(
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Müjde anneciğim . Kendim için yazınca daha başarılı oluyorum nedense . Bazen artık bir şeyler yazmalıyım diye yazdıklarıma bakıyorum da ruhsuz insanlara benziyorlar. Çok beğendiyse altına isim vermek istemezsede kendininmiş gibi gostermemesi lazım . Gözümde basit bir hırsız:)

      Sil
  3. Bravo sana en son sıradaki notunu okuyana kadar alıntı zannettim keşke emeğe saygı herkeste olsa, uğraşlar takdir edilse.... çok mu zor alıntı paylaşıma link vermek ....tekrar kutlarım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Canım emek hırsızları işte benim bloğumda başkasına ait şiir yazı yada her hangi bir makale yok hepsi benim beynimden çıkan urunler. Hadi herkesi kandırdı kendini bile , ancak kanmayan biri var ... Opuyorum.

      Sil
  4. Öykü güzel ve etkileyici. Kaleminize sağlık..

    Hırsızlar için Google'ın şöyle bir hizmeti var. Üç ay kadar sürse de işliyor.

    https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=tr&pli=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deneyeceğim , hırsıza çare yok :)

      Sil
  5. Güçlü kalem emeğine sağlık . Maalesef her yerde emek hırsızlığı var. Bloğumu Keyif için açtığımdan artık önemsemiyorum sağlık olsun deyip geçiyorum aynı senin gibi :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür. Ederim keyifli okumalar sağlık olsun diyorum .yemek ve dikiş bloglarında olur hep diye düşünürdüm. Resimleri alıp kendileri yapmış gibi paylaşırlar vicdan meselesi sevgili Şebnem.
      Sevgiler.

      Sil
  6. Son derece akıcıydı ve bir çırpıda keyifle okudum yazını.
    Emeğinize, kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkur ederim sizin deniz yıldızı profilinize bayılıyorum saçımdaki tokayla aynı :-)

      Sil
  7. Hoş yazı. Takibe aldım. Bana da beklerim. guzelisleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim bile çok güzel. Bir bloğunuz var :-)
      Bende takibe aldım :-)

      Sil
  8. Ay ama ben merakli bir hatunum, merak ettim simdi. Ne oldu yasi kirk, yasli adama?:) Sigarasi sondumu? Yanginmi cikti? Dumandan mi nefes alamadi? Ayyyy bak yaa iki dakikada annem gibi yazdirdin bana felaket senaryolarini:))
    Cok guzel bir yazi olmus, yuregine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonmedi canım sigara . Sigara elinde uyuya kalıyor ya aslında dumandan zehirleniyor. Sigara yorganı tutuşturuyor ve ertesi gun gazetelerde bir haber ... Kızı özlem pişmanlıklar içinde yıllar sonra geliyor ama cenazesine... Oldu mevludeciğimmmm :| optum

      Sil
    2. Yaaaa yazikkkk.:(( Olmeseydi ama yaa, Ozlem gelip hemencecik kurtarsaydi:(
      Bu ara kotu sonlara dayanamiyorum. Ulkemi ozledim sanirim :(

      Sil
    3. Hadi atla uçağa gel hafta sonuna denkle iki çılgın bize kim zincir vuracakmış şaşarım :-)

      Sil
  9. Çok güzel bir hikayeymiş. Kelimeler öyle duygulu ki sanki yaşıyor, insanı içine alıyor. Kaleminize sağlık.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim keyifli okumalar tek bölümlük. Hikayeler yazmayı daha çok seviyorum .
      Sevgiler

      Sil
  10. çok etkileyi bir yazı, eline kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Güzel...kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Kim derdi ki birtanem bir gün ayrılacağız :( Yazıyı ağırdan ala ala hani tadını çıkararak okuma vardır ya aynen öyle okudum. Yazı hüzünlü de olsa en çok aranan olmayı hakediyor. Sonu kötü bitmeseydi bari :(

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hikayeyi bir gece tam evden çıkarken tv de haber başlıkları veriliyordu . Spker gece çıkan yangında yalnız yaşayan adamın cesedine ulaştılar derken ben tvyi kapadım ama takıldı bir kaç gün hep aklıma takıldı ve sonuç bu hikaye.

      Sil
    2. Siyah Kuğu çok hüzünlendim :( haberleri izlemiyorum kötü olayları gördükçe gözlerim doluyo biraz duygusalım sanırım ^^

      Hikayeyi çok beğendim, kalemine sağlık

      Sil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Çok beğendim kuğucumm yüreğine sağlık keyifle okudum.
    sihirli bir değnek istiyorum şu hırsızlardan kurtulmak için ama kurtulmadan önce de değnek az işe yarasın isterim vallahi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim ,heheheh gözümde canlandırdımda çok komik hırsızlar önde. Butun blogcular. Arkalarında ellerinde sihirli değnekler :) kimisi yalnışlıkla en yakın arkadaşına vuruyor. :-)

      Sil
    2. değnek sihirli kuzum sevdiklere denk gelmez:))

      Sil
  15. Ne güzel yazmissin canim kalemine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım seninde okuyan gözlerine sağlık.

      Sil
  16. Muhteşem bir yazı.Yalnızlığı, özlemi ne güzel anlatmışsın kısacık bir yazıyla. İlerde öykülerini, romanlarını okumayı umutla bekliyorum.
    Ben insanları ben yaptım kandırmasını hiç anlayamıyorum sonuçta kendisi biliyor, anlık takdirin nesi yetiyor onlara hiç anlayamıyorum. Birilerinin yazdığı sözleri diğerlerine göstermek onlarında o güzelliği görmesine (adını belirterek) sebep olmakta yetmeli oysa.
    Yazacak sözlerinin hiç bitmemesi dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa hikâyeler yazmayı daha çok seviyorum. Hayal gücü yetmiyor bazen güzel şeyler yazmaya zaman ve mekanda önemli . Hiç zamanım yok yoksa beynimde ne kurgular bazen ben bile kendime inanamıyorum. Emek hırsızlığı cesaret ve vicdan işi . Sevgilerimle canım.

      Sil
    2. Hıkaye cok güzel zaten okurken karakterın halıne uzuldum sonu ıse o kadar uzmedı aslında oyle dağılmış bırı oyle huzun kokan satırlardan sonra bıraz da kurtulıs gıbı hıssettırdı bana.

      Calınma konusu ayrı bır sey zaten ozellıkle sızın gıbı hıkaye ya da sıır yazanların yayınları daha cok çalınıyorlar maalesef.
      Degerlı seyler çalınır deyıp cok takılmamak gerek tabı eger kıtap basmayı düşünmüyorsanız ;)

      Yıne de geçenlerde Renklı Tırtılın sayfasında yazıların çalınmasına karsı mücadelede sıze destek veren bır Blog olusumundna bahsetmıstı. Ugrasmak ıstersenız tabı...

      Sil
    3. Hemen uğradım evet biz yazı ve şiir yazanların sorunu çok büyük , baş edemiyorsun . Çok teşekkürler. İyi şeyler çalınır deyip Allaha havale ediyorum.

      Sil
  17. Ahh anılar.
    Ah isteyipte olduramadığımız bazı şeyler. Cok akıcı yazmışsın. Yureğine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Başlıktaki söz oyununa ve iki anlamlılığa ayrıca bayıldım. Güzel mi güzel bir blog keşfettiğim için de çok mutlu oldum. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinnn itiraf ediyorım bloğumun adını görünce. Edebiyat bloğu sandım bi ziyaret edeyim dedim bir girdimki cıvıl cıvıl güzellik bloğu bayıldım . Bende çok mutlu oldum.

      Sil
    2. Benim iki çeşit blogum var :)
      Kahve yanı makyaj
      Kahve yanı kitap
      Sen makyaja uğramışsın da ondan cıvıl cıvıl gelmiş :)
      Çok teşekkür ederim, demek ki duygular karşılıklı...

      Sil
    3. Evet buldum onuda takibe aldım. Sevgilerimle :)

      Sil
  19. Canım benim gerçekten harika hikayeler yazıyorsun, inşallah kitabının çıktığı günleride sabırsızlıkla bekliyorum:)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür. Ederim canım arkadaşım. Sevgilerimle.

      Sil
  20. cok güzel bir yazı olmuş kendimden esintiler buldum...

    YanıtlaSil
  21. İşte geldiiim vee dün ben bu hikayeni okudum.Ve sanırım vaktim kısıtlıydı face ve twitterda paylaşıp siteni izlemeye alıp çıktım.Zaten o kısa vakitte bırakacağım yorum ,bu güzel yazının hakkını veremezdi.Yorgunken randuman alamıyorum yazdıklarım ve okuduklarımdan.Çok beğendim.Özgün ve mükemmeldi.Birazdan diğer kayıtlarına vaktim yettiğince bakmak ve okumak istiyorum.Ayrıca kendileri yazmış gibi gösterenleri de kınıyorum.Aklım almıyor.Nasıl bir ruh halinde yapıyorlarsa bunu.İnşallah başına bir daha gelmez yavrum.Sevgilerimle.Ece ablan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Ece abla çok sevindim bende bir çok blog okuyorum o anda yorum yapamadığım oluyor ama aklımda duruyor bazen bir ay sonrada olsa gidip o yazıya yorum yapıyorum . güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgilerimle. Kuğu kardeşin :)

      Sil
  22. Öykü yazmak sanattır. Sanatın edebi alanıdır. Güzel bir öykü bu. Kendileri yazmış gibi yayınlayanlara zaten bir katkı sağlamaz ki. Kopyala yapıştır, intihal vs. Kopyalamayı engelleyici yazılımı bloğuna eklet bir yazılımcı varsa ya da bilgisayar mühendisi anlayan. Benim sayfamda engelledim. Kopyalama yapmak olanaksız. Alacaklar tekrar yazmak zorundalar. Tespit edersem zaten dava açarım yapana. Fikir ve sanat eserleri yasası açıktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef bu konuda üzgünüm. Ve bende bu hakkımı kullanıp Dava açacağım. Teşekkurler

      Sil
  23. Kuğum bu gece sevdiğim blogları elimden geldiğince ziyaret ettim en sona seni bıraktım sen de çok daha uzun süre kalmak istediğimden en son sana geldim gecenin çok geç bir saatinde.Bak aksilik uykuyu hiç hesaba katmamışım uyku gözümden akıyor şu an baktım duramayacağım bakınamadım neler yazıp paylaştın diye :(Ama nasipse yarın inşaAllah tekrardan gelip neler yazıp paylaşmışsın uzun uzun okuyacağım canım kusuruma bakma olur mu.Sevgilerimle yarın görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh sona kalan dona kalırmış oldum yanii :) olsun canım arkadaşım ben biliyorum ki kalplerimiz bir o yeter . Her daim dostumsun dostlukta herşeyin kusuruna bakılırsaa ... Ayrıca kusurda değil bu zaman dediğimiz şey hep suç onda .
      optumm herzaman beklerim.

      Sil
  24. Canımın içi geldim nihayet bu saatler kendime kaldığım saatler.Güzel yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın okudum tadı damağımda kaldı döndüm bir daha okudum.Bütün diğer yazıların gibi hepsi çok akıcı başladın mı bırakıp ara veremiyorsun sonuna kadar okuyup bitirmek istiyorsun çünkü sonunu çok merak ediyorsun.Bu arada yanımda duran çayımı da unutmuşum içmeyi soğumuş olsun soğusun diyorum ve şimdi bu paylaşımından diğer paylaşımlarına gitmek istiyorum çayımı yeniden tazeleyerek.Ahhh o kopyala yapıştırıcılar yok mu ah onlar öyle beter zamklar ki onların hiç emeğe saygısı olmayan terbiyesiz basit insanlar ve benim de bir sürü paylaşımlarımı fotoğraflarımı görüyorum başka bloglarda izinsiz isim vermeden adeta kendileri yapmış gibi yayınlıyorlar.Ben onlara hakkımı asla helal etmiyorum.Onların varlıkları inşaAllah biter gider en kısa zamanda.Canım çok öpüyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece üzülüyorum ben başka bloglarda misafir yazarlık bile yapsam onlarıda silmem o yazılarım değerlidir benim için. sevgiler canım.

      Sil
  25. enfes bir yazıydı; o kadar içten ve hoştu ki üslubun, zamanı unutturan ahsenlikle çerçevelenmiş bir hatıraya bedeldi. samimiyim kuğu, gerçekten içtendi. diğer yandan kendine has bir duruluğu vardı, lâkin bu duruluk, hayal gücünden kalemine düşen lafızlarına perde çekip, yazındaki sahneleri gözlerimde canlandıramama mani değildi. emeklerine vede ellerine sağlık. keyifle okuduğum bir hikâye oldu. kalemini sanırım ilk defa okuyuşum, belki evvelden blogunda yayınladığın öykülerden birini okumuşumdur, şayet öyle ise unutkanlığıma ver. zira bazen dalgınlığım hat safada oluveriyor, diğer bir yandan ise, iyiki deyip zamanımı keyifle geçirdiğim hoş bir ana dönüştü satırların. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bnede maşallah anca gördüm yorumunu bazen hangi yazıya olduğunu dikkat etmiyorum son yazıya diye hepsini yayınlıyorum arada kaynıyorlar kusura bakma river'im:))

      Sil
  26. Aslında yıllardır aynı yerdeyim... Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  27. etkileyici ve güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .