Ana içeriğe atla

An(kara) kapkara



 ''Bir yerlerde katledilmezsek , muhtemelen kahrımızından öleceğiz''
 Elim varmıyor  yazmaya  o bir yerlerde ,  canı için ağlarken ,  Yiyemediği yemeği , sevemediği yüreği  ,öpemediği anneyi düşününce nasıl olur diyor insan, küçük  bir çocuğunda ağır yaralı olduğunu  öğrendim, doktoru yaptığı basın açıklamasında bir gözünde  görme kaybı olduğunu söyledi Ankara onun için artık An(kara) .
Onlar birilerinin kızı , oğlu , kardeşi,komşusu , akrabası.
 Çok üzgünüm. Haberleri , o güzel insanların hayat hikayelerini gördükçe içim dağlandı ya ! annesi , babası  ne durumdadır. Sabırlar diliyorum.  Bizim bir kaç hafta sonra  aklımıza arada bir gelecek ama  onların içi hep yanacak 28i Ankara olmak üzere toplam  bu günkü şehidimiz 36 Bu gece  Cuma gecesi  dualarımızda unutmayalım.

Yorumlar

  1. Çok üzücü. Bir anne olarak anne babalarin su anki halini düsündükce kalbim aciyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu 36 şehidin de, önceki şehitlerin de, hepsinin de tek sorumlusu var. 14 yıldır bu ülkeyi idare eden ve koca koca generalleri, amiralleri 'terörist' diyerek hapsettirenler. Meğer sonradan ayaklarına dolaşmasın diye önce orduyu halletmişler. Ama çıkmadık candan umut kesilmez, ordumuz Atatürk'ün ordusudur elbet çıkartırlar acısını. Vatana ihanet cezasız kalmaz.
    Allah ölenlere rahmet eylesin...yakınlarına sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım benim , zor günler ancak bunlarda geçecek biz ATATÜRK'ÜN evlatlarıyız...

      Sil
    2. doğru diyorsun biz olayı yüreğimizde soğuturuz da ateşin düştüğü yerler yanıp duracaklar...

      Sil
    3. Bir ömür bunun acısıyla yaşayacaklar :(

      Sil
  3. Çok çok çok üzgünüm...bize ne oldu. Ne kadar güvensiz bir ülkedeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan en çokta çocukları için endişeleniyor. Onları bekleyen gelecek pekte aydınlık değil gibi haksızmıyım ?

      Sil
  4. tüylerimiz diken diken, duygularımız karman çorman, el gitmiyor haberlere, görmek istemiyoruz arkada kalanları... Allah yardımcımız olsun, güzel ülkemi refaha huzura kavuştursun tez zamanda inş, dua ile... :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzucuğum kelimeler kifayetsiz ne diyeceğimi bilemiyorum :(

      Sil
  5. Tutamadim kendimi ilk defa batirmak istedim dikenlerimi. Ve batirdim da. Ama kim duydu ki? Kimin cani yandi ki?
    Agiz dolusu kufur ne guzel yakisir simdi bu serefsizlere.
    Neyse susayim ben yine:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi canından geçmiş başkasını onemsermi hiç nasıl bir düşünce yapısı var anlamıyorum aslada anlayamaz biz gibiler katilleri.

      Sil
  6. Bakan ilk defa ne doğru söylemiş, "78 milyon tesadüfen yaşıyoruz" diye. Çok üzgünüz ama normal yaşamımıza devam etemk zorundayız. Ankara'ya mı gitmeyelim, Taksim'e mi çıkmayalım, metroya, avm lere mi gitmeyelim. Sadece amaç kargaşa yaratmak, tedirginlik yaşatmak. Bu fırsatı vermeyelim onlara. Hepsi ışıklar içinde yatsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız . İşede yaradı tedirginiz korkuyor endişeleniyoruz aslında kendimiz için değil . Güle oynaya evden uğurladığın bir daha geri geldiğinde bir poşet içinde olacak diye :( .

      Sil
  7. Bahtı karartılan Ankara:(( Geleceği karartılan TÜRKİYE'm:((((
    kol kanat kırık,yüreğim acıyor.
    Şehidimin anasının yerine mi,
    o masumların analarının yerine mi nereye koyacağım kendimi bilemez oldum,hadi kodum benim yüreğim bu kadar yanarken kolları boşalan ananın yüreğini kim söndürebilir ki:((((
    Karışığım hem de karmakarışık:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok zor bu acılar bu yaralar nasıl sarılacak çok olmadı askerler sahada maç yaparken eşleride izlerken saldırıya uğrayıp katledildiler . Evinin balkonunda çay içerken katledilen asker eşi niceleri var . Onların adına okullar yapıldı okul değil ahirette sarayda yaptırsan o anne evladının ölüm. Şeklini duşundukçe kahroluyor bu sözü bir şehit annesi söylemişti .

      Sil
    2. aynen öyle canım:(( biraz geç kaldım yarın uğrayacağım yine son yazını okuyamadan çıkıyorum kuzum.

      Sil
  8. Vatan olmak... Vatan için ölmek... Vatana aşık olmak... Bir Hilal UğrUna Batan Güneş olmak... Allah(c.c) HER ŞEYİ gören ve işitendir....Amin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatan için hepimiz öluruz ama böyle kalleşçe sevdiklerimizin öldürülmesi. Çok acı.

      Sil
  9. Merhabalar Siyah Kuğu.
    Bitti artık!.. Elimiz kalem tutmuyor... Yaşama sevinci ve azmi kırıldı... Emperyalist Batı, amacına ulaştığı için ellerini ovuşturmakta, hala bunları görmeyen gözlere ne diyeyim, yaza söyleye bıktık artık!.. Ülkemizin bu hale gelmesinde katkısı olan herkese lanetler okuyorum ve Allah'a havale ediyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hocam onu bunu değil ben çalınan hayatları ve ailelerini düşünüyorum sadece . Selam ve dualarımla.

      Sil
  10. Çocuğun hayati karardı, Allah yaralılara ve yaralı şehit Yakınlarına sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah iyileşir. Ruhu hep yaralı kalacak . Sabırlar diliyoruz.

      Sil
  11. Adam boşuna demedi başkanlık sistemi gelmezse ortalık kan gölüne dönecek diye :( hedefine ulaşmak için yakacak yıkacak sonra düzeltecek ondan sonra ne diyecekler bak adam ülkeyi kurtardı hadiiii gelsin oylar ...çokk üzgünüm çokk ; elden bir şey gelmediği için üzüntüm daha da fazla :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acı bir durum helede elimizden bir şey gelmemesi daha acı. İnsan ne yazacağını ne diyeceğini bilemiyor. Sadece dua dua dua .

      Sil
  12. Çok karardı artık, hani en karanlık an güneşin doğacağı an derler ya,doğsun artık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım doğsun birde az önce haberlerde demezler mi bombacıı için taziye çadırı kurmuş hdpliler yazıklar olsun.

      Sil
  13. MERHABA BENDE ILK KEZ YEDIM BAYILDIM YOESEL YEMEKLERI ÇOK SEVERIM

    YanıtlaSil
  14. DENEMELISINIZ NEFIS LEZZETTIR

    YanıtlaSil
  15. Çok üzüülyoruz çoook... :((( Olan bitenden bütün insanlık sorumlu. Çünkü önce insan şuur sahibi olmalı ki, kötüyüklere yer kalmamalı. Vicdanlar sızlamalı, yürekler kanatılmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız . Duyarlılığınız için teşekkürler .

      Sil
  16. Ve diyorum ki bu dünya yalan dünya esas dünyaya göç edildiği zaman bu olaylara sebep olanlar elbet bütün işledikleri suçlarının cezasını görecekler.İnsanları öldürmek yok etmek ne demekmiş orada hesaba çekildikleri zaman kendilerini inşaAllah aklayamasınlar cezalarnı en büyüğü ile karşılaşsınlar diyorum Bütün şehitlerimize Rabbim rahmet etsin cennetinde yer versin inşaAllah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .