Ana içeriğe atla

Bu gün...

Evde olmak kötü bir şeymiş , Ev hanımı olmam ben , büyük ihtimal  ölmeden  bir önceki güne kadar çalışırım .

Akşam gece dörtte uyuyunca sabahta haliyle  on birde uyandım kahvaltıyı edene kadar bir oldu, çarşı , pazar gezmesi derken evde  biraz mutfağa gireyim dedim .

Kurabiye yapayım dedim , o kadar rahat ettiler ki ellerimde ,  birde bu soğukta sıcacık fırını görünce yayılmışlar ohh:)
Süsledim püsledim biraz  ,gider onlar gider:))
Özel birine:):)

 eh birde tuzluya el atayım dedim neyse onlar idare eder


Yanık kremi getirin kualanın yüzü penguenin göbüşü yanmış:=))

 gaza gelip yaprak bile sardım  benimkiler  hiç te  yemek bloglarında ki gibi ince uzun olmadılar gayet tombiş oldular:)


Canım profiterol istedi ona hiç cesaretim yok  , yapmasına yaparım da yenirmi bilemem:) 

Dışarı çıkıp pastanede  yedim ohh mis yapanın  ellerine sağlık:)

Tatil olunca her yer çok kalabalık alışveriş çılgınlığı var.
Hemen evime attım kendimi...
 Bunlar eve gelirken soğuktan  üşümüş yiyecek arayan kedicikler:(

Denge oyunu hiç oynadınız mı bilmiyorum ben yıllardır almayı erteliyordum , geçen ay aldım özellikle yalnızken  oynaması çok zevkli, isteğe bağlı ailece yada  bir arkadaşlada oynanabilir  rezidansımı yıktım resimlerken.



 Kitaplığı karıştırırken  eski kitaplarımdan birini buldum ,  İlk kırk sayfada hiç sıkılmadım , 
Bana Sevgiyi Anlat
Zeliha Akçagüner






Günü  her şeyden biraz diyerek film açtım ancak hüsrana uğradım beklediğim filme henüz alt yazı gelmemiş biraz  Hintçe  izledim  anlayamamak  kötü   diyerek başka bir Hint filmi açtım .
 Kick











En heyecanlı sahnelerinden biri

 Konusu ve  oyuncuları güzel sürükleyici Bir bayan ve bir polis ikiside bir baş belasından muzdariptir ve yolları bir gün kesişecektir... 
  I
love you:))

 Şimdilik  Kuğudan haberler bu kadar ...




Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Kuğu afiyet olsun.Ev hanımlığı hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz bide çok sıkıcı anca aynı işleri yapıp duruyosun :)

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş, bu kez kalemine sağlık demiicem. "Teşekkürler" daha bir oturur güldürdüğün için..
    Gülücüklü kal :D

    YanıtlaSil
  3. Ohhh afiyetler olsun canim.buarada sen evde fazla durmamissindirda o yuzden duramam dersin. Yoksa alisirsan bu seferde calismak istemezsin.😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman alışmayım , ben psikopata bağlarım bu kadar kurabiye tuzlu yaptım kim yiyecek bunları :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Evde olmak da çok güzel. Her gün evde olmak belki sıkar ama, arada sırada evde olup da böyle harikalar yaratmak da insanı alıştığı monoton iş hayatından ve onun stresinden uzak tutarak rahatlatır diye düşünüyorum ama, tabi bunu en iyi siz bilirsiniz. Sizin adınıza ahkam kesmek doğru olmaz şimdi.

    Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar olsun, sizi mutfakta görmek de nasip oldu.

    Denge oyunu için aldığınız ahşaplarla gerçekten çok güzel şeyler yapılabilir. Kitaplığınızdan elinize geçen kitap da güzeldi. Kitaplar zaten hep güzeldir.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Hocam çalışmak çok başka bir şey başka bir dünya içinde oluyorsunuz ...
      Yinede tatil güzel :)
      Selam ve dualarımla...

      Sil
  5. ellerine sağlık yaprak sarma dedin bi içim gitti en sevdiğim bir tencere yesem yine ikinci tencere nerde diye gözüm arar :D boşver tombik olsunlar anca doyurucu olurlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazda tuzlu olmuşlar aramızda kalsın :) yoğurtladım yedim :)

      Sil
  6. Bazen ev de olmaktan hep aynı işleri dön dolaş yapmaktan sıkılsam da yine de güzel ev de olmak:)"zamanında gece geç saatlere kadar çalışan biri olarak bıkmışım iş hayatından sanırım" Mutfağı seviyorum orada bir şeyler yaparken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum :)Kurabiye kurabiyedir yayılsa da düz dursa da yeter ki çayın yanına olsun onlar hep.Sarmalara gelince çok ince olanını zaten sevmem o zaman içi az oluyor biraz tombul olmalı sarma dediğin:)Sevgilerimle canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım gel bir bulaşıkları gör. Diyorum sana keşke onlarıda çekseydim :) bende seviyorum mutfağı yaptıklarımı yiyen birilerini bulursam tabii :):) <3

      Sil
  7. Yeni yılınız kutlu olsun.. Renkli yaşamınız canlılığını hep korusun.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ,sizede güzel bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Bence sen ev kadını olma zaten baksana dünyayı sığdırmışsın bir güne sürekli evde olsan yapacak iş de kalmaz :)) Enn güzeli çalışmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bak o konuda haklısın :))
      Çalışmak güzelll:))

      Sil
  9. Hahahahaaa hic kacarin yok, birgun evhanimi olacaksin... (bakiniz sekil 1A :))
    Kurabiyelere o rahatligi verirsen yayilirlar tabii:) nede guzel yenmistir, cay esliginde ama, yada degerli bir sevgili elinde:)
    Ince uzun dolmayi herkes sarar, onemli olan bir tanesiyle bir adam doyurmak:)
    Gercek sevginin kumasi boyle guzel yazabilmektir siyah kugu kizim. Yumusakcik ve -okurken yuze kondurulan o kocaman ablak gulumseme ile sarar sarmalar insani:)) ( yalniz ktaptaki orijinal alintiya bayildim:)) hangi kitap???
    Sevgilerimle, mutlu yillar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yendiler hemde nasıl süsledim ben onları tadıda güzel olunca :)) kitap Bana sevgiyi anlat ismi çok güzel sıcacık bir kitap.
      dur daha etek biçme maceramı yayınlamadım yerlere yatacaksın beni idol yapacaksın diyebilirim:))
      Tabii facia olarak idol:))
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Ahahahhahahaaaa hadi idolumsun demek istiyorum bekliyorum etegini :)

      Sil
    3. YAAA çok rezil olacağım:)))

      Sil
  10. Telefondan girince h;zla indim asagi sanirim. Kitabi gormemisim. Simdi gordum ve ilk yorumdaki sorumu geri aldim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun benimde başıma geliyor, telefondan girince öyle oluyor çoğu zaman :)))

      Sil
  11. ben ev hanimligindan istifa etmek istiyorum
    calismak senin gibi kurabiyeler yapmak istiyorum
    mükemmligi sadece beni ilgilendiren kurabiyeler ama
    o özel biri seni cok seviyor bebem
    ömür biterken azicikda kendimiz adina yasanmali bu dünya üstünlügün sadece takvada olduguna inanarak

    seviliyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin istifan kabul edilmez canım :)
      İyi öyle herkes istifa ederse başı sıkışınca kime danışacağız :)
      Kalp kalbe karşıdır sende çok seviliyorsun ...

      Sil
  12. O kurabiyelerin tarifini istiyorum;) ayrica 4gunluk bi tatilin son gunundeyim(hatta son saatlarinde) su an ve deli gibi ev hanimi olmak istiyoruuum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir paket Margarin Bir su bardağı pudra şekeri o kadar:)) Birde un var tabi:))) Ev güzel , çalışmak dahada güzel:) işte bu kadar yorulmuyor parmaklarım bütün gün bilgisayar başında parmaklarım ağrıdı gözlerim acıdı:)))

      Sil
  13. :) Baya becerikliymişsin bravo.

    YanıtlaSil
  14. kick ben de keyifle izlemiştim.. hint filmlerini genelde zevkle izliyorum zaten ..hele khan lardan birisi oynuyorsa ;)
    bence denge oyununu yerde veya masada oynamalısın;koltuk dengeyi iyice bozar :P
    kurabiye ve tuzlu için de bende şekle bakma içine bak; yenir mi tadı iyi mi gerisi hikaye :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .