Ana içeriğe atla

Silmed(im)en (MİM)


Silmedim hiç! 

hayatımı olduğu gibi kabullenmeyi yıllar önce öğrendim,ya silecektim her şeyi, ya da kabullenip devam edecektim.

 Çok düşündüm,en sonunda geçmişimi ince röfleler halinde  attırdım yüreğime.

Unutmadım, onlarla yaşamayı öğrendim ,her saniye geçmişimle kavga edip kendimi yıpratmak yerine,''yaşanması gerekiyordu yaşadım'' demeyi öğrendim.

Her şerden bir hayır çıkarmayı öğrendim, '' Gecenin en karanlık anı şafak sökmeden az önceki hali'' olduğunu öğrendim,herşeye inat insanlara güvenmeyi,insanları sevmeyi öğrendim.

Dedim ya ben silmedim hayatımda hiç bir şeyi, gözyaşlarım gözümden akmadığı zaman genizlerime aktığını öğrendim, buğulu gözlerle baktığımda da hayat aynı olurmuş onu  öğrendim.

Kaybettiklerim geri gelmezmiş, yeni değerler yeni yaşama sebepleri çıkarmış karşıma bunu öğrendim,hayatta hiç bir şeyin ne çok iyi ne de çok kötü gitmediğini illa bir kırılma noktası olduğunu öğrendim.

''ALLAH insanın kalbine göre verir'' cümlesinin anlamını  yağmur yağdıktan sonra gökkuşağı çıktığında  öğrendim.
''ALLAH insana illa tutunacak bir dal verir'' cümlesini kızımı kucağıma aldığımda öğrendim.

Dedim ya ben silmedim hiç bir şeyi  kabullenmeyi,pes etmeyi ,sevmeyi ,ağlarken gülmeyi kendime has bir duygu olmadığını  bütün insanların  benzer  yaşamları olup sadece  dozu ve renginin farklı olduğunu öğrendim.

Sevmenin ve insanın kalbindeki temizliğin bir çok şeyi değiştirdiğini,
 Duaların gücünü ve çok kalpten  dilersen imkansızın bile olacağını öğrendim.
Yaşadığımız acılar kadar yaşayacağımız mutluluklar olduğunu hayatın bize sunduklarını  sindire sindire yaşamayı öğrendim.

Silmedim hiç bir şeyi her şeye rağmen hayatın yaşamaya değer olduğunu öğrendim.

N.K

not:bu benim yapmamı istenilen bir mim'di   Bu enteresan mim  Beyaz Sayfa dan bana geldi,İzleyicisi olan blog yazarı arkadaşlara yollamış  En önemli nokta şu ki yazmaya başladığımız andan itibaren delete tuşunu kullanmıyoruz  .Ve yazınızın ismi de "Silmeden" oluyor..
 bu güzel Mim için teşekkürler,umarım beğenirsiniz,tamamen yüreğimin damlacıklarıdır,
Sevgilerimle..

Yorumlar

  1. :):):) Çok tatlısın..nızz:):) ay ne biliyim ben ayol :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) bak silmemek için delete tuşuna yara bandı yapıştırdım:))) yavaş yavaş yazdım:))) olmuşmu:) sayın beyaz sayfa:))))) aklıma geldikçe gülüyorum:)

      Sil
  2. :))))) Çokm güzel iyi haftalar benmmljk hafta sonu dolanamadım tüömm güzel annneleri öptü. YANLIŞ YERLERİ SİLEMEDİMMMMM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Anneler günün kutlu olsun yağmur yüreklim sevgilerimle...

      Sil
  3. CANIM YAŞANAN HEMEN ÖYLE UNUTULSA ÇOK HOŞ PAYLAŞIM
    :)))RÖFLE YAPMAK GÜZEL FİKİR..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşem, röfle hem göze batmaz değilmi:)
      sevgiler...

      Sil
  4. ne diyebilirim .masAllah
    bu güzel yürekten dualardir talebim.
    iyiki varsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım
      o senin kalbinin güzelliğinin bana yansıması,
      ne demek her zaman,
      bende senin dualarına talibim
      sevgilerimle öptüm sende iyiki varsın.

      Sil
  5. Öğrendiğin her şeyi bende yaşayarak öğrendim. Sidiklerim oldu ama Kuğum :( harika yazmışsın, harika..

    Bu mimmi şimdi? Beyaz Sayfa'ya bakıcam hemen :)

    YanıtlaSil
  6. Evet mim:) silmeden yazmak gerekiyormuş
    bende silmeden de yaşanabileceğini yazdım:)
    sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş..ben de yazdım aynı mimden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım,
      bakarım bakalım sen neler yaptın silmeden:))

      Sil
  8. silmeden gayet güzel anlatmışsınız.röfle benzetmesi çok iyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Silmedim ama yavaş yazdım ,
      normaldede çok hızlı yazmam düşüne düşüne,
      içime sindire sindire yazmayı seviyorum,
      bir şey itiraf edeyim yazdıklarımı
      yayınladıktan sonra, okumayı seviyorum:)

      Sil
  9. canım ya silmeden yazabilmek büyük başarı :)
    silme tuşuna yarabandı olayı iyiymiş...
    çok sevdim...
    kocaman sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Aklıma geliverdi hemen yarabandını yapıştırdım :) elim gitsede görüp vazgeçeyim diye:)
      şirinem bendende sevgiler...

      Sil
  10. Yazini okuyunca sooyle bir icimi cektim...

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş canım, insanın içine dokunuyor cümlelerin..
    Hikayeni merak ediyordum, artık daha da bir merakım arttı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Canım arkadaşım her insanın bir hikayesi vardır ,bazularının sonu güzel olur bazılarının, sonu olmaz sanırım benim hikayemin sonu güzel olanlardan:)
      sevgilerimle...

      Sil
  12. kuğucum, dün bütün gün dışarıdaydım gelince de çok yoruldum, blog dolaşmayı bu sabaha bıraktım, çok güzel bir paylaşım olmuş, mutsuz günler, dönemler olduğu kadar, mutlu günlerimiz, güçlenmemize sebep olacak anlarımız da var ve onlarla hayata yeniden tutunuyoruz..hayat hep gülsün sana ve kızına...sevgilerimle
    öpüyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun ablacaığım bende bu aralar blog dolaşamaz arkadaşlarımı okuyamaz oldum işlerim fazla yoğunlaşmaya başladı ,önemli olan kalpler bir olsun ,seni nasıl bir sevgiyle sevdiğimi biliyorsun....
      önemli olan bu,
      sevgilerimle kocaman öptüm...

      Sil
  13. Ben Bayıldım bu yazıya .... içime işledi vee burnumu sızlattı birazcıkta ... Kalbimden de senin icin su cümleler döküldü musssmutlu ol hep ... sevdiklerin ve sevenlerinle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yeni yazılarım kadar eski yazılarımada göz atmanıza çok sevindim aynı güzel dilekleri bende sizin için diliyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .