Ana içeriğe atla

Ah be kasetçi ne yaptın sen!




Aylardan Haziran günlerden bir Pazar sabahı şehir dışına gitmek için erken kalkıp çarşıya indim. Seyahat edeceğim acenta  küçük, bir servis aracı ile çarşıdan beni ve bir kaç kişiyi daha alacaktı.  Araba beni beklemez ben arabayı beklemeliyim düşüncesi ile bir kaç saat erken gitmişim  sabahın sekizi bile yok araç saat on   sularında gelecek.

Bir kaç tane poğaça alıp   yakınlardaki bir banka oturdum.
Beni beklermişçesine etrafıma üşüşen kediciklerle,  bir kaç lokma poğaçadan sonra...
 Baktım ki bir lokma atıyorum daha fazla kedi geliyor kış kış demeye başladım, beni yiyeceklerini falan düşünmeye başladım ki etrafımda yirmiden fazla kedi oldu.
 Onlarla ilgilenmeyince,
bir kedicik hariç hepsi gitti bende arada o kedicikle paylaştım yudumu o anda  arka taraftan gelen müzik sesi beni ziyadesiyle etkiledi. eski şarkılar, anonim müzikler, enstrümantal müzikler...
 Gül pembe'nin müziği o kadar içine işliyor ki insanın  arkamı dönüp  müziğin kaynağını aradığımda gözüme çarpan küçük bir kasetçi dükkanıydı, halen var mı? böyle yerler diye hayret ettim.

Müzikler arka arkaya insanı o kadar çok etkiliyor ki ayağımın altında kediler dolaşıyor arkadan müzik, yan taraftan pide ve börek kokuları...
Caddelerin sessizliğini bozan bu güzel  müzik ziyafeti beni birden on iki yaşlarında bir kız çocuğuna çevirmeye yetti.

 Birden belimdeki saçlarım, tepeden toplanmış omuzlarımda  olmuştu elimdeki poğaçalarının  her lokmanın yarısını ısırıp yarısını kedilere atıyor,yerden bulduğum kiremit parçası ile çizdiğim çizgide sayıyordum. Ne kadar garip yıllar önce tamda böyleydim, ama insan yaşarken ,yaşadığı anın güzelliğin anlayamıyor...

 Yıllar avucundan kayarken anlamaya başlıyor ,daha geçen gün gördüğü kır saçları için üzülürken,
 bir yıl sonra aynaya baktığında  hangi kır saçlara bakıp üzüldüğünü anlayamayacak kadar çok kır saçı olacağını düşünemiyor.


 Benim bunları düşünmeme sebep hep  enstrümantal müzikler  helede en son sorma ne haldeyim şarkısının müziği çalarken  biraz düşündüm  hangi şarkıydı bu diye  bazı şarkılar sözsüz iken dahada bir güzel içine alıyor insanı.
Saat on'a  yaklaşırken ben o'na gitmek istedim, kimdi o bilemedim ama  O an ben o'na gitmek  sımsıkı sarılmak istedim.


  

Yorumlar

  1. sözsüz şarkıları ben de çok severim, beste güzelse zaten söz olmasa da oluyor:) insan bazen böyle dalıp gider, gördüğü bir şey, dinlediği bir müzikle anılara gider..ne çabuk zaman geçip gidiyor..
    eline sağlık kızım
    sevgilerimizi gönderdik sana öptük:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem çok hoş bir anı kaldı bana:) Zaman çok hızlı geçiyor.
      öpüyorum annem kardeşimede sevgiler.:)

      Sil
  2. Artık pek kalmadı ne yazık ki öyle kasetçi dükkanları..
    Güzel bi an yaşamışsın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesadüfen rastladım bende kaldığını bilmiyordum:)

      Sil
  3. Bazen bir şarkı insanı nerelere götürüyor dimi Kuğum. Zaten yaşarken hiç bir şeyin değerini bilemiyoruz maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hem de nerelere götürüyor bildiğin gibi:)
      Neden hep yaşadıktan sonra anlıyoruz kıymetini bilmem:(

      Sil
  4. kalemin o kadar güzelki hiç sıkılmadan bir nefeste okuyuveriyorum.yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim keyifli okumalar.
      Keyfin daim olsun.

      Sil
  5. birde derler ki zamanda yolculuk mümkün değil oysa senin yaptığın gibi ben de çook yolculuk yaparım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ama değilmi , eskiye dönmek harika bir duygu:)
      sevgiler.

      Sil
  6. Merhabalar.

    Geçmişimizdeki acı ve tatlı anılarımızı bizlere çağrıştıran ortamlar vardır. Tıpkı bir pikabın okuyucu iğnesinin plak üzerindeki izlerde dolaşması gibidir.

    Teneffüs ettiğimiz havanın kokusundan tutun da kulağımıza kadar gelen nağmeler bizleri eskilere götüren sürpriz olgulardır. İyi ki bizlere bunları hatırlatarak yeniden o duyguları yaşatan sebepler var.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Hayırlı Ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar hoşgeldin hocam...
      bunların hepsi yaşadığımızı hissetiren şeyler, ve çok hoşlar .
      sevgi,selam, ve hürmet benden hocam. Hayırlı ramazanlar,ellerinizden öperim.

      Sil
  7. Siyah Kuğum canım benim kaset dükkanlarına gider önce bir parça dinler sonra uzun uzun listeler yazardık bir köşede. Taa yıllar yıllar önce..Çok geçmişte kaldı o zamanlar, o dükkanlar...
    Ss Çok hemde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben senin yağmur yüreğini gerçekten çok seviyorum muckss çilek kokulu öpücükler:)))

      Sil
  8. Siyahkuğum gençler hayalleri, yaşlılar anıları ile yaşarmış. Gerçi sen daha çok gençsin. Aslına bakarsan her birimiz geçmişimizi özler olduk. Bundan dolayıdır ki, onu hatırlatacak küçücük bir iz, küçük bir ses arıyoruz.
    Canım kavuşmak istediğin o'na kavuşman dileğim.
    sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm güzel dileklerin için teşekkür ederim kocaman öpüyorum.

      Sil
  9. Iste, o sayamadigin beyazlar geldiginde karsina, geri dönmek aklina bile gelmiyor insanin, sadece nasil zamani durdurabilecegini düsünüyor... Sonra, caresizce söyle bir bakiniyor etrafina, zamani durdurmak yerine, onunla beraber, yarismadan, sakin sakin yürümeye basliyor sona dogru... Sevgilerimle, güzel kugu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen öyle çok güzel anlatmışsın :) Sevgilerimle.

      Sil
  10. GÜZEL KUĞUM EFKARLANDIRDIN BENİ
    NE GÜZEL YAZMIŞSIN DUYGULARINI DUYGULARIMIZI
    KALEMİNE SAĞLIK
    HAYIORLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın:)) Hayırlı ramazanlar canımm. öpüyorum

      Sil
  11. KALDIM KUĞUM...TAKILDIM KALDIM SEVGİLERİMLE YÜREĞİN HEP HOŞ OLSUN

    YanıtlaSil
  12. Ah müziğin gücü işte.İnsanın ruh halini nasıl etkiliyor ama değil mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett hemde çok etkiliyormuş ben de o gün fark ettim:))

      Sil
  13. ah kuğuumm..ne de güzel ifade etmişsin..ben de sözsüz şarkılara ayrı bir düşkünlüğüm vardır..O kasetçiden epey eskilerden bir şeyler alsaydın ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikir canım.
      Hiç te aklıma gelmedi kaset falan alayım, ama yerini öğrendim nasılsa gider alırım:))

      Sil
  14. okuyunca seksenler dizisi geldi aklıma.kasetçi ergun :)ne alaka bilmiyorum .belkide o diziyi her seyrettiğimde bende perma saçlı toy hallerime döndüğümdendir.vatkalı omuzlarım,kalın kaşlarım ve kocaman küpelerimle:)bak senin bu yazıda beni aldı götürdü gençliğe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Be o zamanları pek hatırlamıyorum ben daha çok doksanları hatırlıyorum :)))
      Bir Ayşe ablamız vardı arkadaşımın ablasıydı onu hatırlıyorum permalı saçları kalın topuklu ayakkabıları bir de maltepe sigarası çok hoş gelirdi bize:))))
      O halini çok merak ettim resim yokmu? bloga koysan da baksak:))))

      Sil
    2. olmazzzz:))karizmayı yerle bir ettiğim an olur kanımca:))

      Sil
  15. harika bir yazı olmuş kuğum ;)

    YanıtlaSil
  16. En son bir kasetçiyi nerde gördüğümü bile unuttum canım. Kasetçi görmek bile benim için nostalji eskiye özlem olurdu. En son girdiğim kasetçi yıllar yıllar önce 99 yılınca Kemer'deydi, hiç unutmuyorum. Anılarım canlandı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoş bir şey eskiye ait bir şey sanki eski yıllarını tekrar yaşıyorsun:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .