Ana içeriğe atla

Kelebekler uyurken # 10 #


Kelebekler uyurken 9. bölüm
Kelebekler uyurken 8.bölüm
Kelebekler uyurken 7. bölüm
Kelebekler uyurken 6.bölüm
Kelebekler uyurken 5. bölüm
Kelebekler uyurken 4. bölüm
Kelebekler uyurken 3 bölüm
Kelebekler uyurken 2. bölüm
Kelebekler uyurken 1. bölüm
 Engellere rağmen...

Yaşadığımız Her olay , Sinan'ın  her kelimesi , ailemin özellikle, annemin  tepkileri beni dahada  tetikliyor ve bu aşka daha fazla sarılmama sebep oluyor.
 Annemle bu kadar zıt düşüncelere sahip olduğumuzu bilmiyordum. Her kelimesinde açık bir kapıda bırakmayı ihmal etmiyor
 ''kızım  kendi kafanıza göre kararlar almayın seviyorsan kararlıysan düşüncelerinde , gelirler isterler, veririz ''

 Sanırım bu  onlardan gizli nikah kıyma olasılığından dolayı, nede olsa yaşım tutuyor izinsiz evlenebilirim, yani kocaya kaçabilirim ben bunu istemiyorum. 
Yıllarca bana  emek harcayan insanlar var karşımda,  her şey hayalimdeki  gibi olsun istiyorum, çocukluğumdan bu güne kadar hep  söz ve nişan merasimlerine hayran olmuşumdur , annemi ne yapıp edip bu  aşka onay vermesini sağlamam lazım  Annem onaylarsa nasılsa babamı razı eder, biliyorum bundan emim.

 Anne ve babamı karşıma almayı hiç düşünmedim kim için olursa olsun gerekirse aşkımı bile feda ederim ama bu düşüncemi  aileme yansıtmaya hiç niyetim yok, zaten böyle bir şeyi Sinan da istemez. 
Başkalarının mutsuzluğunun üzerine mutluluk kurulmaz hep bir yanımız eksik kalır .
  Açıkçası henüz  evlilik  gibi bir şey düşünmüyoruz sadece  çevrenin tepkileri bizi itekliyor. Ciddi bir şeyler düşünün der gibi  olaya ciddiyet katıyorlar sadece seviyoruz çıkarsız belkide yarını düşünmeden yarınsız...

  Sinan'ın ailesiyle  tanıştım annesi babası ve bütün kardeşleri çok harika hepsinin kendine has özellikleri var,Onlar Müslüman ve hıristiyan  insanların bir arada ne kadar uyumlu yaşadığını gösteren yegane  nadide , örnek insanlar...
 Birbirlerine çok saygılılar, Öğle yemeğine davetliydim , öğlen  ezanı okunduğunda  Sinan'ın üç küçük kız kardeşi  hemen abdest alıp namaz kılmak için izin istediler, benide davet ettiler, ilk başta daha sonra kılarım ben dedim , ''olur mu hiç namaz ertelenirmi?''  dedi annesi utandım o an.
 Evlerinde iki odayı özel olarak tasarlamışlar  ibadet  için.
 On dört  çocuk ve ebeveynler  on altı farklı kişilik bir evde ve hiç yardımcıları yok. Kızlar  aynı ben, misafir olduğu için  iş yapmaya hamarat görünmeye çalıştıkları çok belli . Çocukların hiç biri Anne demiyor   , ismini söylüyorlar  aslında bu bana dahada bir hoş geldi çünkü   annesinin ismi  Anna...

çokta hoşuma gitti anne, anna... 
 Maddi durumları iyi olmasına rağmen bir çok burs kazanmışlar , kurslara gidiyorlar, kendimi resmen  özel bir okulda hissettim. İlginç bir şey var  bir sınır var,  hissediyorsun ancak sıcaklığı,samimiyetide hissediyorsun.  Eğitim işte her şeyin başı eğitim boşa dememişler  Anna her işi  kendi yapıyor , üniversite mezunu olduğu için çocuklarla dersler çalışıyor, kendi ikinci üniversiteyi dışarıdan okuyor, dolu dolu bir kadın  el işleri , ev işleri nasıl yetiştiğine hayret ettim . Resmen hayran oldum.

   Güler yüzlü olduğu o kadar belli ki . Eve geldiğimde anneme anlattım çok bilmişlik yapacağını bile bile...
 ''sen ele karışta görürsün güler yüzü o zaman, karşıdan gülecek tabii aynı sofrada kaşık tokuşturmaya başladınmı her şey değişir'' dedi hemen teşhisi koydu Proföser doçent; anne...





  

Yorumlar

  1. Anneler diyorsa doğrudur, itiraz yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen annelerin lafının üstüne laf koymayı deneme bile:)))

      Sil
  2. Ne güzel olurdu dünya.. böyle, bu evdeki gibi yaşamayı becerebilseydi insanlar..
    herkes birbirine saygılı, hoşgörülü..ah olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım benim çok güzel olurdu ama biz insanlar anca bir birimizin kuyusunu kazalım.

      Sil
  3. Merhabalar.

    Bu bölümü de okuduktan sonra biz okuyuculara, "Bu izdivaç için hayırlıysa olsun, hayırsızsa olmasın" diye dua etmekten başka seçenek kalmıyor.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hayırlısı böyle bir çok gerçek aile var çünkü. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim ,hocam selam ve dualarımla.

      Sil
  4. eee anne gelsinler diyor bence sinan olumsuz bakıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonraki bölümü oku bakalım beğenecekmisin:))))

      Sil
  5. Sinan'ın ailesi farklı ama çok güzel bir aile.
    Müslümanım dese bile kızı başını örttüğü için kızan anne babalar yada anne babası namaz kılıyor diye anne babasını hor gören evlatlar var ne yazık ki
    İnşaallah onlara karşı hep böyle anlayışlı olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım biraz ibretlik , biraz örneklik bir hikaye olsun istedim.

      Sil
  6. Evettt bakalim neler oluyor..olacakk..
    Canim sevgilerimi biraktim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel şeyler olacak, güzel ama bize güzel Göksu için bilemem:))
      Sarıldım sevgilerimle canım.

      Sil
  7. Feliz Natal,pra você e toda sua família.
    Com muito amor,paz e saúde.
    Beijinhos.

    YanıtlaSil
  8. :)) tipik anne cevabı :)
    ama ailede masal gibi yani!

    YanıtlaSil
  9. hayırlısı bakalım daha neler olucak ellerine sağlık kuğum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekle canım umarım her bölümü beğenirsin, sevgilerimle.

      Sil
  10. Bütün anneler ordinaryüs profesör:))
    Hadi bakalım devamı nasıl olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, kendimden biliyorum, hatta lakabım; çok bilmiş:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .