Ana içeriğe atla

Sev bakalım

Her insan yalan söyler, bazen   isteyerek yalan söyler . mesela;" seni seviyorum" der ! Sevmiyordur... Bazen istemeden mecburen yalan söyler; "seni seviyorum "demek zorunda kalır. Sevmiyordur.   Kendini bazen suçlu hisseder ,yada kendine haklı nedenler bulup vicdanını rahatlatir.
  Bazıları da sevmek ister ondan seviyorum der. Zorlar kendini, seviyorum, deyince seveceğini sanar.   Böyle mutlu olacağına inanir.  Birde  sevgiye aç  ve muhtaç olanlar vardır...  Anne, baba sevgisinden yoksun büyümüş ,ona gülümseyen herkesi severler.  Yada gurbettedir bir ses bir nefes veren herkesi severler. Birde sevgi  sinsarları vardır...  Sevgiye muhtaç, kalbi temiz insanlardan beslenirler. Önce  yoğun ilgi , sevgi gösterirler. Kendilerine bağlamak için  başarılı oluncada  istekleri başlar , hep fazlasını ister karşılayamadığınız anda çeker gider sizi suçlu gibi hissettirir.  Bazılarıda manevi olarak yararlanır en tehlikelileri bunlardır, hep ilgi sevgi ve zaman beklerler. Sevgiden bihaberdirler Ve birde özel kelimeler vardır sevmek emek ister, bende çok üzülüyorum
, sabaha kadar uyku girmedi gözüme.  İşini yaptırmak için dost olanlarda ayrı...
 Bu dostluk. Arkadaşlık, aile . çevre için geçerli . ya sizin  sevgi gösterìş şekliniz nasıl? Karşınıza böyle birileri çıktımı?


Yorumlar

  1. Hepimizin karışısına menfaaiti için seviyor gösterip çıkanlar vardır mutlaka Kuğu'm..bencil insanlar hep vardır ,var olmayada devam edeceklerdir..Onun için kimseye çok fazla bağlanmayacaksın, kimseye değerinden fazla ilgi ve sevgi göstermeyeceksin..
    Sevgiyi gerçekten hakedenlerle karşılaşmak dileğiyle sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım, illaki çıkıyor boyle insanlar. Amin. Hepimiz inşallah...

      Sil
  2. kadınlar sevmedikleri insanlara seviyorum demez
    sevdiği insanlara sevmiyorum dedikleri zamanlar olur ama o konuyu pek takmamak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki . erkekler sevsede seviyorum demez. Burunları düşecek sanki...

      Sil
  3. Herbirindede çıkmıştır be kuğum! Ama sana bir şey söyliyeyim mi seni seviyorum diye aldatan kendini aldatır aslında, sen ona inanarak bir anda olsa mutluluk payını almışsındır , ama ona gelince sana yalan söylerken neler hissetti acaba? Oda senin kadar mutlu ve huzurlu olmuşmudur dersin ?
    Sevgiyle kal ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlu olmaz. Kebdini olduğundan farklı tanıtanlar. Eninde sonunda belli olur. Belki kendini bile kandirir ama ya ilahi adaleti...
      Sevgiyle kal edam

      Sil
  4. Zarif kuğucum tüm tespitlerine katılıyorum , gülmekten katılmıyorum gerçekten katılıyorum :)
    Benim şikayetim artık sevgilerin karşılıklı olması , ne kadar veriyorsan o kadar seviliyorsun maalesef , gerçek dünya sanal dünya hep aynı :(((((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef hele bloglar çogu sirf biz onlara uye olalim diye uye oluyor . gidip geliyor yuz bulamazsa seni siliyor. Herkese yetisemessin herkese yorum yapamazssin. İkiyuz yere yorum yapanlar var. Onlarda farkli insanlar kendilerini farkli tanitip. Bloglarina cekmek icin. Bu sevgi drgil kitap. Siir . şu bu tanitmak için provakasyon. . . sana cok katiliyorum ama gulmekten degil . gerçekten.

      Sil
  5. Sevgi hep çıkar için olmuş maalesef. Kimseyi sevmesi için zorlamasak, herkes içinden geldiği gibi davransaa keşkee..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen sevgili LaLa ... İçinden gelmiyorsa, zorlasanda olmaz. Seni sevenlere değer vereceksin. Bizlerde bu adet olmuş. Seven sevilmez.sırtından vuran sevilir.

      Sil
  6. Haklısın Siyah Kuğu..Her insan mutlaka yalan söyler..Ama pembe yalan söyler insanları kırmamak ve ya küsleri barıştırmak adına..Ama siyah yalanlar söyler menfaatleri adına..Menfaat demişken de ikili ilişkilerde çoğunlukla buna dayanıyor ne yazık ki..Üzücü ama böyle..Gerçek dostluklar çok az..Sevgiyle ilgili de şunu söyleyebilirim..Sevildiğini bilmek insana iyi gelir..Ben de bu yüzden sevdiğimi hisstsettiririm..Hoşlanmadığımı insanlara da mesafeli olurum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En guzeli mesafeli olmak. Ancak bu insanlar bazen cok yakinimiZ olup mesafeyi koruma imkanimiz olmuyor malesef.

      Sil
  7. hemen hemen her türünden çıktı mutlaka. ama en kötüsü de iyi niyetini suistimal edenler. o yüzden dikkatli olmak gerek, mesafeyi muhafaza etmeye çalışmak en güzeli. hem kendin, hem de karşındaki için. gerçek sevgiyi hak eden beri gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gercekten hak ettiğini düşünen herker o kadarda hak etmiyor...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .