Ana içeriğe atla

Ömür


 Kendi yapar insan derdi babaannem, kuleleride kendi yapar, etrafına çitleride kendi yapar, o çitlerin içinde ister insan gibi yaşar, ister...

Ne sığar ömre ne sığar gönle bir binanın içinden bile ağaç yeşerirse... 
sevmek için ne engel olur ki kalbe...
Mutluluk sadece avuç içlerinde açmayı bil yeter.
Herkese benden güzellikler...

Yorumlar

  1. NE VARSA BÜYÜKLERDE VAR :)NE GÜZEL SOYLEMİŞ BABAANNENİZ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatı çok bilinçli yaşayan bir kadındı, teşekkürler:)

      Sil
  2. Merhabalar.
    Babaanneniz çok doğru söylemiş. Tabi babaanne olacak yaş ve kemale eren kimselere de böyle feylesofi söylemler yakışır. Evet insan ne yaparsa kendi yapar ve kendine yapar.

    Babaanneniz bu değerli sözü söylerken farkında olmadan felsefe yapmıştır. Fikirler ve eserler insanlığın müşterek malı olabildikleri müddetçe yaşarlar. Babaannenizin söylediği bu değerli söylem de yıllardır söyelenegelen bir hakikattir. Felsefenin temel gayesi de hakikatı aramak değil midir?

    Yaşıyorsa babaannenize sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim. Dar-ı bekaya göçtü ise, Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim
      Selam ve dualarımla.

      Sil
  3. Demek oluyor ki "Baht da Taht da senin elinde mi o zaman."

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir nasihat :) Saygılar, iyilikler dilerim... :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel demiş babaanneciğin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) siz dostlarımla paylaşmak istedim.:)

      Sil
  6. ne doğru bir söz insan ne yaparsa hep kendine yapar.

    YanıtlaSil
  7. O zaman güzel düşünüyoruz güzelleşiyoruz:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bahtı da,tahtı da kendimiz yapıyorsak,kadere nasıl inanacağız o zaman kuğu?Gel de cevapla şimdi,çocuklarımın bana sorduğu bir soruydu bu.İşte külli irade falan kıvırmaca cevaplar,bunun cevabı çok derin ama açıklamaya şu anki bilgiler yetmez bence,Sen benim inanıyorum,inanıyorsun,inanıyor.... başlıklı yazımı okudun mu.Bir oku bakalım ne diyeceksin.Sanırım Kalemime Sıkışanlar başlığı altındaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öhüm öhüm şimdi efenim:))
      (3/ÂLİ İMRÂN-145: Hiç kimse, tayin edilmiş belli bir vadeden önce, Allah'ın izni olmadan ölmez. Kim bu dünyanın nimetlerini arzularsa kendisine ondan vereceğiz; kim de âhiretin nimetlerini arzularsa kendisine ondan vereceğiz ve şükredenleri ödüllendireceğiz.)
      Bu ayeti okuduğumda benim anladığım şey demekki her şey niyetimize göre belirli şeyler var ailemizi seçemeyiz en iyi örneklerinden biri Oktay çetinkayadır ,dilenerek çöp toplayıp tiner çekerek yaşayan küçük bir çocukken çöpte bulduğu dostoyoveski kitabını okumaya başlar ve hayatı değişir ,dostoyoveskinin ve bütün çöpe atılan kitapları okumaya ve toplamaya başlar ve biliyormusunuz? küçük tinerci oktay şu an çok ünlü bir sahaf!
      Bu kaderin birazda bizim çabamız olduğunu gösterir. Kaza,ölüm,hastalık onlara bir şey yapamayız ,tabii sağlıklı beslenmeyi kast etmiyorum. biraz karışık ama kişiye ve inanana göre değişiyor bence:) yazınıza bakacağım okumadıysamda okurum hemen:)

      Sil
    2. Hehehe,demek ki kaderimiz tümden yazılı değil,sadece ömrümüz yazılı,diğerleri bize bağlı he mi?Çok zor ve karışık bir konu değil mi?Hep diyorum,din ne zaman pozitif bir bilim olacak,işte o zaman dünya güzelleşecek,çünkü dinin gerçek emirleri ve söylemleri gün ışığına çıkacak.

      Sil
    3. Bence din biziz abartmadan herkes temizliğini yapacak saygılı yaşayacak,hırsızlık, cinayet, tecavüz olmayacak o zaman her şey güzel olacak :) Yazıyı buldum okuyorum okuyup okuyup düşünüyorum:))

      Sil
    4. Hehehehe,derin konular bunlar ablam,ben onlu yaşlarımda başladım Türkçe meal ve Tam İlmihal okumaya ,son yıllarda daha da çok kitap çıktı,işler iyice karıştı.Şekilsel ibadeti yapmak en kolayı,zor olan kalbi ibadeti yapabikmek,her attığın adımda,bu Allah'ın emirlerine uygun olur mu ,diye düşünüp ona göre davranmak.Her adımda Allah'ı zikredebiliyorsak,işte o zaman tam iman etmiş oluruz,gerisi boş,sadakallahülaziym 😍

      Sil
    5. Amin:)) Gerçekten Çok karışık işler canım:)
      Süper yazmışsın o bir gerçek:))
      Elleri şıpır şıpır öpülecek kadınsın yok yok maşallah on parmakta on marifet , her konuda bilgilisin:)

      Sil
    6. Estafurullah kız ne el öpmesi,sarılalım yeter.

      Sil
    7. :)) Olur sarılalım zaten pek bir sırnaşığımdır:)

      Sil
  9. Sevmeye engel olan , biziz , kibrimiz :(

    YanıtlaSil
  10. Babaannen doğru söylemiş, sevmek için engel olamaz hiçbir şey yok illa ki, küsmek isteyene bahane çok:)))sevgiler kuğu kızım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müjde Annem şu var biz birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmesini biliyoruz , insanlar bunu öğrenmediği sürece mutlu olamazlar:)
      Sevgiler...

      Sil
  11. Bütün güç,bizim elimizde aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çoğu zaman öyle düşünüyorum , ben artık kendi çevremi kendim çiziyorum negatif insanlardan uzak duruyorum.
      İnsanı kötü etkiliyorlar.

      Sil
  12. Ne doğru bir söz, hersey bizim elimizde , sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiler çok başkaydı hele babaannemi bir tanısaydın arkadaşım gerçekten çok farklı biriydi.
      Sevgilerimle.

      Sil
  13. Ya sizden şüphelenmeye başlıyorum he. Şu kadarcık yazıda nasıl bu kadar şeyden bahsedebiliyorsunuz kii :))
    Gülücüklü Yaşa :)
    -bak bu söz yazıya ve yazarına özeldi ;) -

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Talha oda bir şeymi burada yazmam gerekli anlaman için normalde bir bakışımdan muhabbeti anlayanlar var:) Bir arkadaşım var hiç konuşmadan sadece gözlerimizle aynı konu hakkında konuşup karar verip uyguluyoruz:) nasıl olur deme bende bilmiyorum ama gerçek işte:)))

      Sil
  14. Ne varsa büyüklerimizde var zaten değeri , kıymeti de en iyi onlar bilir sözlerine kulak vermek gerek uymak gerek bence.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babaannede büyüyünce böyle oluyor işte:))
      Yalnız küçükken pek umursamazdım şimdi ise keşke kaydetseymişim diyorum:))

      Sil
  15. matruşka gibi yazı olmuş, kısacık ama dopdolu.
    her ikinizinde yüreğine sağlık.
    her ikinizin dedim, zira ne güzel bir gönlü varmış babannen ki böyle bir söz söylemiş.
    aynı şekilde seninde ne geniş bir gönlün varmış ki, bunu kendine saklamamışsın.
    teşekkürler kuğu'm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok datlu kadındı bir tanısaydın bayılırdın:)
      Sağol kuzum o senin gönlünün güzelliği.
      sevgilerimle.

      Sil
  16. Rahmet istedi demek güzel bir sözle ne çok anıldı andığımıza göre bir güzellik bıraktığına göre hala yaşıyor demektir. nurlar yağsın üzerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur içinde yatsın , o zamanlar anlamasamda şimdi aklıma geldikçe meğer ne kadar değerli sözler söylemiş . sevgiler ablacımm.

      Sil
  17. Ne de güzel demiş babaannen :)
    İnsan gibi yaşayanların çoğalması dileğiyle ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel günler dilerim sevgiler.

      Sil
  18. nasıl geçtiğini anlamassın ama çok sağlam geçer bu ömür

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .