Ana içeriğe atla

Burun ameliyatı

Hayrettin abi



Hayatımda hiç bir olayı normal yaşamadım ya en dipte ya en yüksekteydim her daim, aslında her şeyim planlıyken hiç bir şeyimi plana uygun yapamam...
 Geçen hafta  geceleri uykumda zombi gibi uyanmaktan ve göz altlarımın durmadan esrarkeşler gibi morarmasından  bıkıp hadi bir cesaret deyip Doktora gittim.
Doktor fobisi olanlar bilir 40 derece ateşle yansalar  akıllarına Doktor gelmez abidik gubidik şeyler denerler.. Aynen ben gibi .
Muayene sonrası Doktor burnun ameliyatlık karar ver  öyle gel deyince  içimdeki canavar tamam kabul ediyorum deyiverdi :(

Ertesi gün tahliller derken yatış cuma sabahı kendimi   ameliyat önlüğü, serum ve korkularımla baş başa buldum  .
 burun ameliyatını googlede o kadar çok araştırdım ki  iki gün içinde rüyamda bile  burun görür olmuştum.
 Okuduğum yazılarda herkesin ortak şikayeti en kötüsü tamponun verdiği acı ve çıkarılma esnasında duyulan acıymış.

 Sabah ameliyata gireceğim bende uyku yok, arkadaşlar mesaj atıyor moral için watsap yazışmaları telefon görüşmeleri yok  kalp krizi geçireceğim korkudan . Altı üstü sinüzler temizlenecek   içte kemik eğriliği varmış o düzeltilecek birde  tam anlayamadığım burun iki tarafına   bir şey koyacağım dedi üç defa sordum anlayamadım adam özellikle anlamayayım diyemi mır mır konuşuyor onuda anlamadım kıkırdak yada yumuşak doku kıkırdağı dedi  bir şeyler koydu:)
 Gece on ikiden sonra bir şey yeme dediler bir ilaç verdiler sabah yedi buçukta  ameliyat kıyafetimi  giydirdiler serumumu taktılar   küpelerim (altı tane) kolyem hepsini çıkardık  iç çamaşırı da çıkacakmış  tamam dedim  içimden bende ''boxer giyerim''   , giydimde...  burun ameliyatı bu sanki açıp bakacaklarmı ayy giymişsin çıkar hemen:) diyen olmadı tabikide:)
 bekle bekle gelmez kimse beni almaya bir sorun çıkmış  neyse nihayet geldiler   bende  ameliyat korkusu yok  uyanınca duyacağım acının  telaşındayım  dua, selavat okuya okuya  yattım sedyede  maşallah fır fır döndüre döndüre götürdü görevlide bir ara   atlı karıncadayım sandım.
 Amelyathaneye girerken beni başka bir görevli aldı   ameliyat edilecek sedyenin üzerine itina ile yerleştim   içeride müzik çalıyor,  ben heryeri inceliyor olacaklara odaklanmaya çalışıyordum bunu farkeden  görevli hepsi yeşil kıyafetli kim hemşire kim anestezist kim dr anlayamıyorum ağızlarda kapalı.

 Biri nerelisin? diye sordu
  klasik soru dedim içimden  bu bayıltacak beni belli oldu lafa tutuyor
- ******* köyündenim dedim 
- kimlerdensin?
 -babamın adı ****  ( sanki tanıyacak ) 
Dr henüz gelmemiş   oradakilerden birine mesaj atmış hastayı hazırlayın geliyorum diye kolumdaki serumdan    iğneyi salmaya başladılar arka fonda hayatımın   şarkısı  volkan konak nefesim nefesime   o şarkıyı koyun desem bulup açamazlar .  gözlerim dolu dolu O geldi bir kaç saniyeliğine aklıma ve o an  adımı soran  yeşil elbiseli adam   telefon etti birine....
 Kanka bil bakalım yanımda kim var?
 bende etrafa bakıyorum kim var diye
  kızın elimde, hiç söylemiyorsunda hayırsız! 

 Kolumdan sıvıyı  salıyorlar telefonu kulağıma dayadı telefondaki ses  babam 
kızım nasılsınn
    baba bu kimmmm? 
hayrettin abin derken
 ben küt gitmişim en  hayalimdeki en iğrenç bayılma şekli tabi daha ayılma şeklini anlatmadığım için öyle  4 saatin sonunda odamda yarı aygın bir şekilde ben   istemsizce hayrettin abiii diye haykırıyorum   odadakiler tamam  tamam diyorlar ben yine hayrettin abiiiiii ne varsa haykırıyorum  neyseki ağrı kesici iğne sonrası uyumuşum tamamen ayıldığımda  anlattılar ayılmaya başladığım andan itibaren hayatımda ilk defa gördüğüm bu adamın adını sayıklayarak uyanmışım ve saatlerce sayıklamışım  ne arka fondaki müzik ne dualarım hiç bir şey  hafızamda kalmamış tabi bizimkiler gülmekten  bir hal oldular aman ne komik:)


 
Not devamı var...


Yorumlar

  1. O narkoz bambaşka birşey:) ağrılar nasıl iyi misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Sağol canım
      Bu gün altıncı gün daha iyiyim:(

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun canım.
    Narkoz nasıl bir şey bilmiyorum herkeste farklı bir ayılmaya yol açıyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cafe Tigrisimm çok sağol canım hep iyi ol hiç öğrenme inşallah...
      benimki biraz tuhaf oldu sanırım:)

      Sil
  3. Geçmiş olsun Kuğu, uzun bir müddet seni göremeyince merak etmiştim. Hoş, ben de yoktum, çaktırmayalım. Ama gelir gelmez bloguna uğradığımda neredeyse koca bir aydır hiçbir yazı girmediğini fark etmemle endişe etmiştim. Dilerim tez vakitte sıhhatine kavuşursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River Vefalı blogger arkadaşım çok sağol.
      İnşallah , şu ağrılarım azalır:(
      sen nerlerdeydin bakayım:)

      Sil
    2. Aile gezilerinin kurbanı olup, yaz boyu seksen günde devr-i âlem misali gezip durduk. Gerçi bizim kinin pek devr-i âlem olduğunu söyleyemem tek bir durak olduğundan. Issızlığa demir atmış gemi gibi, bir süre netsiz olduğumdan, akraba ve akrabanın tanımadığım komşularının çocuklarını çekip, kreş öğretmenliği tadında bir yaz geçirdim.
      Vede, bol, bol duacın olacağım Kuğu'm. Hiç başıma ameliyatlık hadise gelmedi, fakat insanın tırnağı kopsa ağrır ya, ondan ufak bir ameliyatın dahi zor olduğunu düşünürüm kişi açısından. Sıhhatine, dinlenmene bak, çok yorma kendini. :)

      Sil
    3. Canımm kuğum çok geçmiş olsun =(. Ben de bu gün mesaj atacaktım sana hani geliyordun nerdesin diye. Demek neler yaşamışsın. Hiç bahsetmedin ani oldu herhalde? Şimdi nasılsın? Merak ettim bak şimdi seni. Neyse iyi bak kendine arayacağım seni. Sevgilerimle

      Sil
    4. @river Çok teşekkür ederim tatilini okurken bile eğlendim çocuklarla geçen bir tatil zaten kötü olmaz:)
      Aman canım umarım hiçte gelmez başına ameliyatlık bir durum Allah ne eksik etsin nede aratsın hastane köşeleri zor ( babaannem gibi konuştum:) Tekrara teşekkürler <3

      Sil
    5. @Zehra Ertuğru
      Çok sağol canım evet hiç arayıp sormadın hıhh:(
      Canım çok ani oldu bende anlamadım zaten anlasaydım kabul etmezdim herhalde:(
      Şimdi daha iyiyim biraz ağrım var:(
      ara canım beklerim sevgilerimle.

      Sil
  4. Geçmiş olsun burun ameliyatı zordur kızımda geçirmişti oradan bilirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , gerçekten zormuş:(
      sevgilerimle.

      Sil
  5. Geçmiş olsun canım.
    Ağrılar da geçecek, sabır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım inşallah dualarınızda benide unutmayın:(

      Sil
  6. Geçmiş olsun canım benim.O narkoz safhalarını bilirim.Ama o kadar güzel anlatmışsın ki gülmek zorundaydım.Sinüzit bende de mevcut, ama seninki hasar yapacakmış neredeyse.Devamını merak ile bekliyorum.Sevgiyle öpüyorum kızımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ece Annem dur daha tampon çıkarılmayı anlatacağım :((
      Sağlık için çekeceğiz bu kadar acıyı ne yapalım çok öpüyorum ...

      Sil
  7. Geçmiş olsun. Yazınızı okurken hem üzüldüm, hem de gülümsedim. Dünyanın en iyi kafa bulduran şeyi narkoz sanırım :)) Bir an önce iyileşmeniz dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah razı olsun
      evet benim kafayı bulduğum doğrudur :))
      İnşallah sevgilerimle...

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun. Yazıda anlattığın doktora gitmekten hiç haz etmeyen tayfadanım ben. Hele narkoz beni oldukça endişelendirir. Umarım almak zorunda kalmam hiç. Tabikii sağlık herşeyden önemli. Umarım çok kısa bir sürede toparlarsın ve tüm sıkıntılarında geride kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim evet haz etmeyiz inadına da her gittiğimizde bir şey çıkar:(
      Umarım hep iyi olursun sevgilerimle...

      Sil
  9. Gecmis olsun yazınızı okurken gülümsemeden edemedim, çok tatlı anlatmışsınız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      :)) bende kendime çok gülüyorum tabii şu an yaşarken anlamıyor insan helede hayrettin abiye çok gülüyorum:)

      Sil
  10. Slm çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin, okurken bende gülümsedim demek ki bayılma anında ne düşünüyorsan onu sayıklayarak uyanıyorsun :)Narkoz işi riskliymiş biraz, son ana kadar korkuyla dualarla geçir vaktini, Hayrettin abi diye uyan olacak iş mi :)) Uyanırken genelde annee diyenleri duydum Hayrettin abi ilginç bir anı :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam Çok teşekkür ederim
      Gerçekten öyleymiş ne dualar ne o şarkı ,şarkı ki benim için çok önemli bir yeri vardır hayatımda onunda çalmaya başlaması çok hoştu ama illada hayrettin abiiii :))
      beni odaya çıkrdıklarında gelmiş babamı görmeye diyormuşki herkes akrabam sandı her yeri inletti:))
      yaaa bayılmaya uğraşırken dayarmı telefonu kulağıma oh olsun:)))
      sevgilerimle.

      Sil
  11. Kuğum çok geçmiş olsun canım benimm,
    Yaa kızma ama komik vallahii Hayrettin abi haa :)))))) aslın da aklıma yıllar önce geçirmiş olduğum ufak bir operasyon geldi ilk kez uyutulma olayını yaşadım bana da çocuklarımı sormuşlardı ben küt :)) sonradan öğrendim cevap bile veremeden hem de :))) (arkadaşlardan duyardım hep uyanırken şöyle ağladım böyle konuşmuşum zor ayılmışım filan diye ) adımla seslenildi uyandım sonra Dr a sordum yaa konuştum mu hiç nasıl uyandım filan diye bana niye ki anlatmak istediklerin mi vardı dedi:)))))))) adımı 2. söyleyediğin de uyanmıştım bu kadar çabuk uyuyp uyanan da seni gördük dediler off yaa ne gündü:)))
    sen hayrettin abii deyince benimki de aklıma geldi ayy hala gülüyorum. öptüm kuzum aman dikkat et kendine tekrar çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hatice ablacığım.
      nasıl ayıldığımı ne kadar seslendiklerini hiç hatırlamıyorum tek hatırladığım Hayrettin abii:)))
      birde aklımın almadığı babamın yıllardır en samimi arkadaşı ama ben hiç yüzünü görmedim , adamı tanımak burada kısmetmiş:)Senin anılarında komikmiş):) Teşekkür ediyorum sevgilerimle.

      Sil
  12. Geçmiş olsun canım.Okurken gülümsedim çok güzel anlatmışsın :))) Umarım en kısa sürede iyileşirsin :)) Tampon çıkarma sahnesini de bekliyoruz :))) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım
      Tampon çıkarmayı ben çok merak ediyordum yaşadım buda tam oldu:))
      sevgilerimle.

      Sil
  13. Güldürdün beni kuģum.tesadüfen facede görüp geldim.ćok gećmiş olsun.aynı sıkınti bendede var kaçıp duruyorum ama bu sene tamam diyordum kendime.simdi yaziyi okuyunca boşver dedim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kaçabildiğin kadar kaç:)) şaka şaka ol gitsin hiç acımıyo kii:)))
      öpüyorum çok teşekkür ederim alanayımm...

      Sil
  14. Geçmiş olsun canım.. Bilirim zordur ameliyat olmak, narkozlu halden uyanmak..
    Şimdi iyisindir inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzum
      şimdi daha iyiyim ...
      sevgilerimle.

      Sil
  15. Geçmiş olsun Kuğu...Çok güldüm Hayrettin abiye :)) Narkozdan ayılmak fena bi'şeydir,bilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kahve'm kötüymüş birde hiç hayalimdeki gibi olmadı :))

      Sil
  16. Öncelikle geçmiş olsun. Burun ameliyatını (estetik amaçlı) kendimi bildim bileli düşünmüş biri olarak, nefesimi tutarak okudum. Ameliyat sonrasını çok merak ettim. Çünkü bi ufak kadınsal operasyon, 2 sezeryan doğum, 20'lik dişlerini bile sedasyonla bayılıp çektirmiş biri olarak o bayılıp ayılma duygusunu iyi biliyorum. Doktor korkusu çok kişi de var bence. Benim okurken içim çekildi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Resimddeki siz iseniz gayette çok güzel bir burnunuz var hiç boşuna kırdırıp döktürmeyin kendinizi:/
      Zira hiç bir zaman aslı kadar sağlıklı olmaz en ufak rüzgarda üşüyecek:(
      Ama illada ben herşeye katlanırım yeterki dışardan güzel görüneyim diyenlerde vardır onlarada ayrıca hayranım onca acıya katlanıyorlar :(

      Sil
  17. Geçmiş olsun canım kolay gibi görülse de her ameliyatın kendine göre sıkıntılı anları olur inş en kısa zamanda her şey daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim günce'm inşAllah geçecek neler geçmiyor ki onca acıya inşAllah güzel bir burnum olur eskisini çok severdim :))

      Sil
  18. Hahahaaaaaa kuğummm senin allah iyiliğini versin emi okuduğun bir hikayeyi anlatır gibi ameliyatını anlatmışın koptumm inan koptum:))))) ayılma sırasında insan en sevdiğini sayıklarmış sen ise ilk kez gördüğünü hahhaa yerim seniii....
    şaka bir yana çok şükür atlatmışın çok geçmiş olsun allah beterinden korusun...çok merak etmiştim seni ses verdiğine sevindim ömrün sağlıkla geçsin cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim bitanem bende kendime çok güldüm paylaşayım dedim :) hep birlikte gülelim
      hiç hayallerimdeki gibi olmadı inan ki:)
      Sağol canım cümlemize sağlık sıhhat diliyorum, sevgilerimle...

      Sil
  19. Hay Allah çok geçmiş olsun Siyah Kuğu.
    Ne meraklı bir milletiz illa nerelisin kimlerdensin diye soracaklar. Hayrettin Abi şahane olmuş, güler misin ağlar mısın :)
    Allah bugünlerimizi aratmasın canım, şimdi daha iyi misin ağrıların geçti mi>?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili İstanbul hanfendisi gerçekten komikti hiç hayal ettiğim bir bayılma şekli değildi :) bir iki gündür çok ağrım vardı umarım bu gün daha iyi olurum. Allah razı olsun canım dualarında benide unutma.

      Sil
  20. Ahhh bende geçtim aynı süreçten ama benim çok şükür fazla ağrım ve ödemim olmadı. Ameliyattan uyanınca çok fazla üşüdüğümü hatırlıyorum :).. Ben daha çok estetik ve az sağlık için yatmıştım ne yalan söyleyim.. 4, yılım çok şükür hiç bir sıkıntım kalmadı :) Ama bugün ameliyata gir deseler yapamazdım sanırım. O bir deli cesareti idi :D .. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki estetik değil isterse böyle erozyona uğramış patates gibi kalsın :)
      Sizin adınıza sevindim. Evet bende çok üşümüştüm meğerse ateşim varmış.:(
      her şey güzel olacak:)
      sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .