Ana içeriğe atla

Senden önce,Senden sonra # 24 #



EVLİLİK ZOR İŞ VESSELAM....

 Evet kelimesi iyiydi güzeldi de her şeyin bu kelimeyle başlayacağını  doğrusu bilmiyordum. Bir yandan iş yerimi devretmeye çalışıyorum bir yandan İkbal ile yaşayacağımız ev konusunda anlaşmaya çalışıyoruz.
 Hafta sonları Salim, Neval   ve biz toplanıyoruz hiç değilse karşıdan  bakılınca  daha mantıklı bir fikir gelir diye düşünüyoruz İkbal yıllardır yaşadığı  evinden vazgeçmek istemiyor her şey Onur için daha kolay hale getirilmiş evinde odalarında fazla halı yok  bütün eşyaları ona göre dekore ettirmiş.

O yönden haklı benim evim  baraka gibi Onur rahat edemez ama bende evimi çok seviyorum. Neval '' siz  en iyisi evlenin ayrı yaşayın'' deyip kahkahayı basıyor .Sorun sadece ev de değil ben kır düğünü istiyorum İkbal ''bu yaştan sonra ne düğünü ayıp,  kendime mi güldüreceğim'' diyor helede gelinlik asla giymem diyor.

 Ne zormuş bu evlilik  neyseki ortaklık konusunda anlaştık ve  bu gün iş yerimi iyi bir fiyata verdim .

İkbal'e  iyi bir fiyat karşılığı ortak oldum ve  restoranı ikimizin ortak düşüncelerine  sadık kalarak yeniden dekore edeceğim.
Gelinlik konusunda da uzlaşıyoruz sanırım.
krem  rengi yada beyaz bir  kıyafet almaya ikna ettim onu ancak düğün için olmaz da olmaz diyor.

 Restorana bir köşesine  el emeği bir resim çizdiriyorum tabi resim sürpriz  İkbal'i  bu kısma  sokmamak için bayağı mücadele veriyorum.    Bütün koltuklar, masalar hepsi değişecek yerleri yeniden   elden geçirtiyorum o yüzden  sadece dışarı yemek siparişi alıyor şimdilik.

 Restoran kısmı bitince mutfağa da el atacağım tabi, hayatım şu aralar çok yoğun ama çok ta güzel . Aslında aradığım huzur buydu diyemem  çünkü hiç aramadım ki! 

İnsan bilmediği bir şeyi aramıyor biri için üzülmeyi bilmiyordum biri için endişelenmenin ne olduğunu  birini kırmanın ne anlama geldiğini  ben her şeyi İkbal'i tanıdığımda öğrendim  onunla tanıştığım günden  bu güne  kadar düşünecek olursak  ne  kadar dolu yaşadım.  Artık geceleri yalnızlığımı düşünüp karamsarlığa kapılmak yerine yarın neler yapacağım  şimdi ne olacak diye düşünüyorum.
Ve  Annem, annemi aradım   bir sürü azar işittim yaş kırkı geçti halen anneden azar yiyorum varmıdır benim gibi başkalarıda! bu yaşta azar yiyen  acaba?

Hiç aramadığımdan tutun da evlenme kararı aldığımı en son öğrenen o olduğuna kadar bir güzel azar işittim neyseki gönlünü aldım anne işte hemen kanıyor...

Bu hafta başı Onur'u okula götürmek için evlerine gittiğimde Onur biraz hastalanmış ve okula gidecek durumda değilmiş bu durum İkbal'i çok üzmüş eve doktor çağırdık, sadece grip olmuş fakat İkbal kötü durumlarda hemen  hakimiyetini kaybediyor çok çabuk yıkılıyor. Ona teselli vermekten başka elimden gelen bir şey yok ki...


Yorumlar

  1. :) Ediz artık her şeye yeniden başlıyor, ya çok zor evlilik hazırlıkları bakalım napıcaklar :)
    Onur hemencecik iyileşir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ne yapacaklar :)
      Seveceksin Aslım seveceksin:))

      Sil
  2. :D Anneler hep azarlr zaten. Öykü güzel gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Anne yüreği işte :)))
      Keyifli okumalar, sona da yaklaşıyoruz:))

      Sil
  3. ayyy ne güzel tatlı heyecanlar yaşıyorlar
    kuğum mutlu son olacak değil mi bize kötü bi sürpriz yapmazsın değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa aa yaparmıyım hiç:)))
      Heyecanlı ve hoş günler yaşıyorlar :)))

      Sil
  4. Zamanla düzenleri oturacaktır, biraz sabır değil mi efendim :))

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    düğün telaşı nasıl da güzeldir. O an için sanki içinden çıkılmaz gibi görünse de sonrasında sevdiğinle biz olmanın güzelliğini yaşayacağını
    bilmek...
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an tamda böyle hissediyor Ediz,hem heyecanlı hemde hoşuna gidiyor böyle küçük uyuşmazlıklar:))
      Sevgilerimle canım.

      Sil
  6. ay caniiim bende nerdeyse evlenicekler roman bitiyor diye kokular almaya baslamistim bile!!!
    ayyyy olmadi simdi kugum bu !!! bir restoranda kari kocanin ortak olmasi çok yanlis bir fikir!!! bence simdiden bosanma islemlerine hazirlansinlar diyorum,ustelik ellerinde birde hasta çoçuk var!!! olmadi olmadi :(( ben bu ortaklik isine tamamen karsiyim kugum haberin olsun!daha onceden bir deneyimim var :bu bir romanda olsa olmaz ,baskalarina boyle umit verme ne olur hayal kurmasinlar bu konuda ,bir alan isi! gece gunduz isi!musteri menmuniyeti soz konusu, ask isine para meselesi girmemesi gerek!hayir hayir! herkes kendi alaninda reistir!!!
    bence senin romanin daha çoook devam edicak gibi gorunuyor kugum!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Eda'm sen bu konuda bayağı bir dertlisin canım:)))
      Eşler çok zor olmalı aynı işte tabi Hikayemin kahramanları kırk yaş üstü olunca olgun ve daha anlayışlı olabilirler tabi ortak kalırsalar:))))

      Sil
  7. İkbal'in hemen kendini toparlaması gerekiyor... başlık enteresan ama evlilik çok da zor değil.:)
    Dostlukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik telaşı Ediz'e zor geldi:)))
      İkbal çabuk pes eden ,çabuk toparlanan biri:))
      Dostlukla.

      Sil
  8. Hımmm ne güzel hazırlıklar başladı, sanırım bir dahaki bölüm bitiyor kuğucum ve gerçekten çok zevkle okuyorum hikayelerini, ellerine, gönlüne sağlık canım benim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım üç bölümdür bitiş başladı zaten daha kaç bölüm sürer bilemiyorum hep bir şeyler çıkıyor şu kahramanlarım canlandı sanki onlar beni yönetiyor:)))
      Öptüm canım...

      Sil
  9. Her şey yolunda giderken sakın Onur'a bir şey olmasın,çok üzülürüm..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım onu yapmam işte...
      Sevgilerimle canım.

      Sil
  10. ben geldim kugum
    günlerdir okuymadim sirf yorum birakayim diye yorum yaz linkine tikladim .özledigimi hasretle sarildigimi bildireyim dedim asil kadinim
    hasretin zordu biline
    gece 19 bölümden itibaren okumaya basliyorum insAllah meraklardayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele şükürrrrr
      Canım gitme bir daha Ahmet abim çok kızıyor:))
      Yoksa bizim çok özlediğimizden değil:((
      birde içimde keşkek çıktı insan giderken bacısına keşkek yaptırıp bırakırmı bize tamam çok güzel ablamın ellerine sağlık ama dürüm falan bıraksaydın bari bir haftadır keşkek yedik :)))

      Hoşgeldin canımm iyiki yazdın
      özledim...

      Sil
  11. Valla ben hikayeden çok resme taktım..
    Şimdi kadın melek olmuş,adamın elinden tutup melek katına mı çıkaracak? Yoksa adam kadını aşağı çekip insan katına mı çıkaracak..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ama değil mi?:))
      Onun kararını o resime
      bakan karar verecek ne isterse öyle düşünebilir:)))

      Sil
  12. Sonunda evleniyorlar... İnşallah başka aksilikler çıkmaz :/

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar Kuğum. Kesinlikle evlilik zor ama yürütmesini bilene hiç zor gelmiyor.
    Onur'a çok çok geçmiş olsun.
    Ah annele hep kızar :) Ben bile şimdiden Zuzu'ya kızıyorum anne yüreği işte hemen yelkenler fora iniyor.
    Beraber aynı yerde karo kocanın çalışması zor oluyor diyorlar inşallah Ediz ve ikbal için geçerli değildir bu mutlulukları daim
    olsun.
    Kocaman sevgiler benden Kuğuma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar canım.
      Zuzu büyüse de arada azarı yiyecek yani:)))
      İş konusunda Bir şey diyemem :)) hikayenin sonu zaten yazılmış durumda:))
      Kocamann sevgilerimle canım.

      Sil
  14. Hızlı bir şekilde olaylara dalış yapmış Ediz..Aceleci bu adam çok aceleci:)Şaka bir tarafa herşey gönüllerince olur Kuğu'm..Eline yüreğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat kısa ne yapsın Ediz:)))
      Keyifli okumalar canım.

      Sil
  15. Lezzetlin geldi:))))
    canımcım nihayet evlilik gerçekleşecek ama bir süpriz olabilirmi??????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım bak bakalım olacak mı:)))

      Sil
  16. Onur'a bir şey olmaz toparlar inşallah.Kullandığın resim çok güzel.İkbal melek, adam Ediz elinden tutuyor,çoğu güzelliği iyiliği görüyor böylece Ediz bunu düşündürdü bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, her şeyi özenle yapmaya çalışıyorum resimleride özenle seçiyorum.
      Evet doğru düşünmüşsün onu çağrıştırmak istedim:))

      Sil
  17. Bir insan düşünün hayata ve hayallerine yeniden kavuşması çok güzel ve her zaman yeniden başlangıçlar olabilir neden olmasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? neden olmasın ki hayat devam ettiği sürece umutlar da devam etmeli.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .