Ana içeriğe atla

İnsanlık kayboluyor!




Keşke göz açıp kapamak kadar kolay olsaydı her şey derler...
 Derler ya kolay mı ki! Gözümüzü  kapayıp açarken görmediğimiz milyonlarca toz zerreciği bize zarar vermek için hali hazırda bekler ve bize ne zaman zarar vereceklerini de bilemeyiz tıpkı hayat gibi bize zarar vermeyeceğini düşündüğümüz insanlar  yakar hep canımızı..
 umursamamak mıdır yoksa artık dünya öyle bir hal aldı ki umursasak ta kendimizi koruyamamak mıdır bilemiyorum. Bir kaç gündür çok üzgünüm  Küçük Irmağın başına gelenlerden dolayı . Ne yapabiliriz diye düşünüyorum benzeri bir olayı kısa süre önce anlatmıştım  alt katımda ki adam hasta diye rapor almış açık ceza evinde yatıyor tatile gelir gibi eve geliyor ve ben suçsuzum ki devlet bana orada para bile veriyor diyor...
 Çıkığında birinin canını yakacağı muhtemel bana çok kinliler neden  haberi söylemişim diye...
 Ve insanlara da çok kızıyorum  yaşlı o artık yapamaz bir şey diyenler var ne biçim bir kelimedir bu! Yaşla alakası mı varmış beyin aynı  beyin...
 Yaşlılara güven kalmadı ,gençlere güven kalmadı peki ne yapacağız ? Düşünüpte çözüm bulamadığım bir muamma , ve bunca olay yaşanırken  çarşı pazarda çocuğunu  önemsemeyen insanları gördükçe çıldırıyorum bebek arabasını  içinde bebekle bırakıp   tezgaha yumulan kadına  bende yumulmak istiyorum nasıl bir beyin bu anlayamıyorum  altı yaşlarında ki çocuğuna   bebek arabasını bırakıp  mağazaya giren kadını anlayamıyorum o çocuk daha kendini koruyamaz kardeşini nasıl korusun ki!
Hem korkuyoruz hemde  göz  göre  hatalar yapıyoruz belalara davetiye çıkarıyoruz. 
Face ve instagramda küçücük çocuklara büyüklere bile abes kaçan makyajları yapan anneler ne varmış masumca diye çemkiriyorlar birde  yaptık hepimiz yaptık annelerimizin topuklu ayakkabılarını da giydik ama bu mahrem bir şey özelindir neden ulu orta çocuğunu teşhir ediyorsun. ben yakıştıramıyorum  o çocuğun ruj sürmesine kızmıyorum annenin bunu ulu orta paylaşmasına kızıyorum. Bunu marifet saymasına kızıyorum, ruj  sürmeye senin yüzünden özenmesine kızıyorum ve bunu alışkanlık haline getirmesine sebep olmasına kızıyorum. çocukları onları namazda ibadette görse ona özenecekler.
 Ne zaman çarşıya çıksam bir kadınla kavga ediyorum çocuğunu banka oturtup bankamatikten para çekenin den tutun da   seyyar bilet satan kişilere   az sizin yanınızda dursun diyenine kadar nasıl bir mantık . Artık  bilinçlenmek zorundayız çocuğa nasıl diyorsak yabancıdan şeker alma ,
para alma yabancılarla konuşma aynı şeyi ebeveynde uygulamalı ...



Yorumlar

  1. Kuğum eline yüreğine sağlık şu çarşı pazar olayın da aynen ben de fena takıntılıyım bir de sokakta oynayanlar benim sokağıma koca yaz her gün en az iki sokak öteden 3-4 yaş grubu çocuklar geliyor tanımıyorum yerlisi suriyelisi karışık akşamın ezanına kadar gelip arayan yok kör ölür badem gözlü olur hesabı çocukların başına illa bir şey mi gelmesi gerekiyor anlamıyorum rahatlık diz boyu .Akşam karanlığı çökerken gecesi var 12 15 yaş grubu sağda solda o köşede bu köşede anlatılır gibi değil biz hepsine çocuk diyoruz ama onlar inatla başlarına bela çekme derdin de .Bazen eşime diyorum çağıracaksın çocuk şubeyi toplasın götürsün bakalım anne baba ne ara gelip arayacak bir de saygısızlık laf söyleyen büyüklere çemkirmeler hani git ye başını dedirtecek düzeyde. onlar utanmıyorlar ama biz utanıp içeri giriyoruz:((( Toplumun ayarını fena dağıttılar .

    YanıtlaSil
  2. Hiç Bilemiyorum Hatice abla bu durum çok sıkıntılı bir hal almaya başladı. Çocuklara çocuk diyemez olduk kimin suçu bu biraz ailede suç var sen başından atıyorsun resmen sa sokağa saatlerce merak etme bu nasıl bir vicdan . hani sokaklarda belediyeler sahipsiz köpekleri topluyor ya bir günlüğüne tüm sokaklardaki sahipsiz çocukları toplayacaklar aileleri o zaman göreceğim ben.4 Yaşında ki çocuğun sokakta işi ne beynim almıyor...
    Çarşıya her çıktığımda diyorum eğer ki art niyetli sapık biri olsam bu gün eve en az beş çocukla gelirim markete giriyor bebek arabası dışarıda içinde bebek uyuyor art niyetli birine sadece yirmi saniye yeter alıp attı arabaya gitti arada bul sarı çizmeli mehmet ağa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :(( Maalesef durum özeti budur canım,Toplumun ahlaki ,saygı sevgi değerlerini TV aracılığı ile yok ettiler neredeyse ancak acı derslerle akılları başa geliyor:( keşke sadece kendilerine olsa da çocuklar tertemiz büyüsün ama mümkün değil .

      Sil
    2. Malesef mümkün değil ne yapsak kötüler her yeri sarmış!

      Sil
  3. Çocuklarını sokakta bulmuş gibi, bütün gün sokakta çocuklar. Ebeveynlere daha çok kızıyorum açıkçası. Mesela içi para dolu cüzdanlarını sokağa bırakırlar mı acaba? Birine emanet ederler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa hamileyken çok istekliler çocuk olunca ya anneannede ya babaannede ya sokakta hatun kişi gezmelerde...

      Sil
  4. Az önce başka bir blogda daha gördüm bu konuyu. Öyle şeyler oluyor ki bu ülkede, insan haberi dinlerken, anlatırken haya ediyor. Neden idam veya hadım yok? Neden yaşamaya devam ediyor bu varlıklar? Aklım almıyor ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bilsem hangi düşüncedeler hiç mi vicdan yok adam zaten on yıldır bir fırsat kolluyormuş.hiç aklım almıyor almayacakta sanırım..

      Sil
  5. Bir de evdeki çocuğun üzerine kapı kilitleyip gezmeye giden aklıevveller var. İnanılır gibi değil insanların yaptıkları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maleseh geçtiğimiz günlerde böyle bir yangındada üç kardeş vefat etmişti ne acı değil mi? Sonradan ahlar vahlar

      Sil
  6. Yapanı anlayamasak da normal olmadıklarını kabul etmemiz gerek. Ve her seferinde görüyoruz ki bu tarz iğrenç olayların suçluları hep yakın çevreden çıkıyor. BEn yapan kadar ailelerin de suçlu olduğunu düşünüyorum. Tabi ki en büyük cezayı yine kendileri çekiyor.
    Söylediklerin çok doğru ancak bir anne olarak bazı durumlarda ne yapmam gerektiğini bilemediğim çok oluyor. Çocuk öz güven kazansın ve ayakları üzerinde durabilsin diye ona sorumluluk verme adına bazı şeyleri yalnız yapmasına imkan tanımak istiyorum. Ancak kim tehdit olablir net olarak kestiremediğimden karşıdkai bakkala bile yalnız gönderemiyorum malesef. TAmam benimki 4 yaşında, çok küçükmüş gibi geliyor ama ben ilk bakkal alışverişimi yaptığımda iki yaşındaydım. Ve hayatım boyunca her işimi kendim yaptım, kimseye ihtiyaç duymaksızın. O da öyle olsun istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili buzlu kalem sana tavsiyem şudur tabii ki tek başına bakkala, markete yollayın ama arkasından sizde gidin şahsen ben cesaret edemem helede şu haberlerden sonra hiç cesaret edemem.inan ki bende bilmiyorum ki ne denir nasıl yapılır ama devir çok kötü bir devir onu iyi anladım.

      Sil
  7. Herbirseye okadar güzel deginmissin ki soyleyecek bir söz birakmamissin. Yapmamiz gereken tek sey de anneler olarak çocuklarımızı cok iyi yetistirmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok kötü bir devirde yaşıyoruz gerçekten çok bunaltıcı bir durum.

      Sil
  8. Eline sağlık.... artık çocuklarımızı gozumuzun önünden ayırmamamız gereken bir çağda yaşıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle çok dikkatli olmak gerek kimseye güven olmuyor bu devride akrabaya bile.

      Sil
  9. Hakikaten sorumsuz, salak, zeka özürlü anneler var. Ne demek ya sizin yanınıza otursun! Bankta otursun! Göz açıp kapayana kadar alır giderler de zavallıyı ruhu duymaz:( İnsanlardan korkuyorum değil böyle sapıklar, manyaklar, bizi sevdiğini sandığımız komşular, blog arkadaşları (söz meclisten dışarı) sanal arkadaşların bile aslında bambaşka yönleri ortaya çıkıyor. Bir bakıyorsun sevdiğin komşum meğer seni sadece menfaati için seviyor gözüküyormuş, canım, cicim diyen sanal arkadaşın bir anda muhbire dönüşüyormuş. Yordu beni bu sahte sevgiler, maskeli insanlar. Yoruldum ya gerçekten yoruldum kuğu kızım....:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde anne gerçekten çok haklısın her kelimenin altına imzamı atarım. gerçekten blog aleminde de çok değişik gerçek kimliğinden uzak insanlara canım cicim demişliğimiz var. Gerçekten bende çok yoruldum annem.

      Sil
  10. kesinlikle çok iflah olmaz bir noktaya geldik insanlık olarak.. tv ve haber izlemiyorum sırf midem bulanmasın artık diye ama ne çare.. şu yaşanılanlar kale alınmayacak gibi değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende izlemesemde illa duyuyoruz işte çevreden. Çok acı şeyler.

      Sil
  11. Başta kendinden bahsediyorsun sandım.Kuğu'nun canı sıkılmış diye başladım okumaya.Ama iki üç gündür rüyalarımda boğuştuğum konuyla karşılaştım.Çok üzgünüm ve sadece, bunların olmadığı bir yerde olmak istiyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be canım kendimden geçtim küçücük masum bebelere çok üzülüyorum.

      Sil
  12. Bu konuda sanırım cezalar caydırıcı değil. Hastalıksa tedavi şartı getirilmeli.
    Anne babaların duyarsızlığı şaşırtıcı. Sokaklar çocukların oyun alanı.
    Çocukların da yabancı davranışlara karşı eğitilmesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında bu konuda çok büyük programlar var bizde anca pörtlek gözlü çizgi filmler onlardada bir eğiticilik yok malesef.

      Sil
  13. Bir genç olarak senin, adalet duygusu gelişmiş bir kızım olduğunun farkındaydım. Ben çocuk istismarı konusunu gerçi şiirlerde geçerim, ama sen bir başlık altında toplamışsın. Bu konuyu ele aldığın ve gerçekten insanlığın öldüğünü fark edenler arasında olduğun için
    çok mutlu oldum Kuğu kızım. Sevgiyle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece abla sevgilerimle. hep birlikte daha bilinçli davranıp daha eğitici şeyler paylaşmaya özen göstermeliyiz diye düşünüyorum kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  14. Offf kuğum söz bitiyor, kelimeler utanıyor ama insanlar da çıt yok 😔. Yaa ne desem boğazıma takılıp kalıyor. O haberleri dinlemeyi istemiyorum ama benim dinlemek istememem o haberleri yok saymıyor. İnsanlar kudurmuş gibi. Sadece çocuklarımız mı kediler, köpekler zavallı hayvancıklar. İnsanlar yoldan çıkmış 😔.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bitanem damacanaya göz diken adamdan ne beklersin ki. çocukları bırak bizde hiç güvende değiliz ki...

      Sil
  15. Büyüklerin ben çocukken söyledikleri kulağımdan hiçç gitmiyor hele de iğrenç haberleri duyduğumda hemen aklıma geliveriyor ne derlerdi biliyormusun ahir zamandayız daha neler olacak neler dilerim rabbimden kötüye fırsat vermesin insanları şeytana uydurtmasın herkes akıllı olsun...sapkınlık, sinir harbi,saygısızlık dizboyu hatta başımızı bile geçti hayırlı günler görmek dileğiyle canım kalemine eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçektende öyle canım eskiler ne derse doğru demiş artık biri arkamdan dokunsa korkudan ödüm kopuyor neden? bu insanlar güvenlerini yitirdiği için ..
      Hayırlı güzel günlere canım benim.

      Sil
  16. Çok haklısınız, belalara gerçekten davetiye çıkaran hareketlerimiz var. Daha dikkatli, daha bilinçli olmak gerekiyor ama herkes tam tersi bir yönde ilerliyor. :(

    Bu arada sizi mim'ledim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkkür ederim en kısa sürede yapacağım....

      Sil
  17. Sonra da yandık anam diyorlar olan çocuklara oluyor bu kadar duyarsız kalınmamalı artık. Ve çocukları küçük kadın gibi giydirmekten de acilen vazgeçilmeli yoksa bu sapıklığın önüne geçmek daha da zorlaşacak. Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kızdığım şey o çocuklara topuklu ayakkabi alıyorlar brde her numarası var diye söylüyorlar satıcı memnun sen kendine bak daha şimdiden kambur çocuklar ayakları topukluya yakışır mı sağlık lı mı? Çocuk bu ister mantıklı bir şekilde anlatacağız ebeveyn işte adı üstünde yoksa herkes çocuk olurdu . Teşekkür edeim.

      Sil
  18. insanlık öyle bir dipsiz kuyunun içerisine düştü ki bulup çıkartabilene aşkolsun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle iyi insanlar çok azaldı iyilik arayanların çoğu iyi olduğundan değil o iyiliğide yok etmek için...

      Sil
  19. Göz acıp kaparken görmediğimiz, göremediğimiz tozların zararlı olduklarını sanmıyorum aslında...O her toz zerresinin bir görevi olduğu insanlara ve evrene hizmet ettiklerini biliyormusunuz. mesela cep telefonu ile konuşurken kablo vs. olmaksızın sesimizi dünyanın bi ucuna taşımak gibi... Konuştuğumuzda sesimizi karşı tarafa taşıyıp duyurmak gibi... Renkleri alıp gözlerimize ulaşırmak gibi...Küçük bir bilgi :)

    YanıtlaSil
  20. Hem evliliği sürdürme unsuru olarak görüp hem çocuklarına tahammül edemeyenler var bir de. Apartmanda bir kadın var 1,5-2 yaş aralıkları ile 4 çocuğu var ve yaz-kış sabah 8-9 da dışarıya çıkıyorlar. Yazın eve sık sık girmek isterlerse azarlıyor kapıya iteliyor. Sonra çocuklara bir şey olsa düşkünmüş gibi feryatlar figanlar. Allah koruyor yavrucakları resmen😥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bir an aynı komşudan bahsediyor gibi olduk benimde var öyle bir komşum yazık o çocuklara yazık!

      Sil
  21. Allah bu canilerden, masum yavruları korusun . Aileler gerçekten nasıl bu kadar umursamaz anlamıyorum , komşu çocuğunu bize gönderiyor kardeşimle oynasın diye ama saatlerce ne arıyor ne soruyor , gece yarısını geçince aklına geliyor çocuğu , ki bunlar dikkatli olanlar aileler - güya - , diğerleri kim bilir nasıldır :( Ben ne kadar güvenilir olursa olsun kardeşimi göndertmiyorum yada birlikte gidiyoruz , kimseye güven olmaz malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En mantıklısı o bak aklıma geldi hep anlatırım yıllar önce bizim alt kata bir komşu taşındı oysa çok lüks bir semtte lüks bir evi kiraya verip gelmiş nedenini sormuştum bir gün komşusuna bir telefon gelmiş eşin kaza geçirdi hastaneye gel diye oda bebeğini komşusuna bırakıp gitmiş hastaneye eşi gerçektende kaza geçirmiş eline dikiş atılmış bir süre sonra eve gelmişler. Komşusundan bebeği almaya gitmişler kadın demiş ki durun illa karnınızı doyurun öyle gidin patates yemeği yaptım demiş koymuş onlara insanlar yemeği yerken adamın ağzına bir şey gelmiş bir çıkarsın bebek parmağı insanlar çıldırmış ... şerefsiz kadın bebekten patates yemeği yapmış ve kadını tutuklamışlar sonra aklı dengesi yerinde yok diye bir süre akıl hastanesinde yatıp çıkmış oradaki bütün insanlar ya evlerini satmış ya kiraya vermiş. ben bunu ilk duyduğumda günlerce uyuyamadım yalanmı diye kadına defelarca yemin ettirdim aklım hayalim almadı. ben asla kimseye çocuğumu yollamam kimsenin çocuğunu da evime davet etmem .

      Sil
  22. Ben kimseye güvenmem söz konusu olunca alinan da alinsin açikca söyllerim. Ne dokunabilir ne seker verebilir ne arabasina alabilir. Artik anne babalar bilinçlenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsunuz bunun için sizi kimse suçlayamaz.

      Sil
  23. Benim en çok şaştığım konu da halâ insanların "yok ya kim yapacak" diyenleri..Yapıyorlar işte.Bu mahallende olmuyor tek akrabalarından hatta en iğrenci aynı evdeki insanlardan oluyor.Çivisi çıkmış dünyanın bütün kirlenmiş bedenli ruh hastaları her yerde.Ben babasıyla bile bir çocuğu yalnız bırakmamayı düşünürken insanlar ya çok saf ya da çok aymaz..
    Bu konu hakkında çok doluyum onun için yorum yapmak istedim.
    Blogumu ziyaret ederseniz çok sevinirim.
    Sağlıcakla kalın..
    https://afillizerre.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  24. Ziyaret ettim canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Sadece bizim ülkemizden bakmamak gerek olaya. Dünya bir top olmuş dağdan aşağı hızla yuvarlanıyor. Medeniyet dediğimiz şey çürüyüp, iğrençleşirken ahlak yanarak yok oluyor. Uzun lafın kısası bütün insanlık sonu bilinmez bir kaosa sürükleniyor. Buna ne kadar müdehale edip durdurabiliriz bilinmez.

    http://yalnizamaozgur.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. Icim daraliyor bu tur olaylarda neler oluyor onurlu Turk insanina inanamiyorum artik:((

    YanıtlaSil
  27. Uzun bir aradan sonra Merhabalar.
    Zaman zaman insanlığın azaldığına ve yok olmaya yüz tuttuğuna ilişkin hepimiz yazılar yazdık ve paylaştık. Önce insanlığın kaybedilmesinin altında yatan temel sebepleri tespit edip gün ışığına çıkarmak, ardından da çözüm yollarını araştırmak gerekiyor. Uzmanlar bu konuda yeterince emek verip çalışıyorlardır sanırım.

    Bana göre insanlığın kaybedilmesinin altında yatan en önemli nedenlerden ilki sevgi ve güvenin kaybedilmiş olmasıdır. Sevgi ve güvenin kaybedildiği toplumlarda insanlık yok olmaya mahkumdur. Sevgi ve güvenin yeniden tesis edilebilmesi için insanları, insanın dünya ve ahiret mutluluğunu gaye edinen İslama yöneltmek gerekir.

    Yazınızda bahsettiğiniz ebeveynlerden bizim çevremizde de oldukça var. Ben de aynen sizin gibi onlara köpürürüm. Benim de 4 torunum var, ama asla onları bir başlarına bırakmadığımız gibi, çarşı pazarda hiç tanımadığımız kimselere de emanet etmeyiz. Çocuklar eğer dışarıda oynayacaklarsa, çocuklarla birlikte bizler de dışarıdayız. Çünkü dışarıya olan güven bitmiştir.

    İnsanlığı kurtaracak olan, İslam dinidir diyorum. İslam dinine tabi olan müslümanlardan da samimi bir teslimiyet bekliyorum. Allah'tan korkan ve insandan utanan bir teslimiyet.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .