Ana içeriğe atla

İyi ki memelerimiz var !





Selam vermekten korkar olduk, selamımızı   kuyruk salladı diye düşünen zihniyetlerden korkar  olduk ,Sokak başlarında  peşimize takılıp hangi köşede sıkıştırıp  bizi ölüme sürükleyecek diye düşünmekten, sırf peşimizi bıraksın diye saatlerce kalabalık duraklarda beklemekten yorulduk,polis  kapısını eve gitmeden önceki adres yapmaktan yorulduk.

  Face'ye ekledi, like attı, gülümsemişti,  bir hafta konuştuk, üç gün selamlaştık, ama resimlerini beğendim  gülen yüz  yollamıştı ,artık benimle ilgilenmiyor,bana ihanet ediyor kesin beni aldatıyor,
terketti, ihanet etti deyip kafasına sıkılır hale geldik.

 Burka mı kullanalım  kaçalım mı her gördüğümüzden haremlik selamlık mı olalım,  face'ye instagram'a sadece  baba, ağabey mi ekleyelim  nasıl bir zihniyetiz akrabalarımıza, arkadaşlarımıza her an oda bize zarar verecekmiş gibi mi davranalım?
 Anlayamıyorum bazı insanları Hayır kelimesinin anlamını  cilve yapıyor sananları artık cinnet geçirip  küfürü bastığınız için sizin küfürden hoşlanıp size cinsel tacizde bulunan insanları  hiç anlamıyorum! 
  Bulunduğunuz her ortama gelip  çevrenizdeki insanlara kadar dil uzatıp sizi arkadaşlarınızdan kaçar hale getirenleri hiç anlamıyorum.
Dişi kuyruk sallamasa erkek peşinden gitmez diye düşünüp   güneşten göz kırpsak kesin bana göz kırptı kal**k diyenleri.
Altı gün konuşup yedinci gün sizin mantığınıza kişiliğinize uymadığı  için sohbet  bile etmek istemediğinizde bizim geçmişimiz yaşanmışlığımız var diyenleri hiç anlayamıyorum   sizi ölümle  , ailenize çevrenize zarar vermekle tehdit eden insanları hiç anlamıyorum. Namus neye göre namus kime göre namus anlayamıyorum!
Bazı insanların kendi zihninde yaratıp inandığı ve o düşünceye göre hayatına yön vermesini hiç anlayamıyorum.








Yorumlar

  1. Ne güzel yazmışsın. Selam vermek, muhabbet etmekten çekinir olduk. Konuşurken bu lafı nereye çeker bu şimdi diye 10 kere düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam vermekle muhabbet etmeyi, hoşlanmak sanan insanlar var malesef.

      Sil
  2. Al benden de okadar bende hiçbirini anlamıyorum anlayamıyorum bi türlü anlam veremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu düşüncemde yalnız olmadığıma sevindim...

      Sil
  3. Kadına bakış açımız bu değerler üzerinde olduğu sürece kadınlarda kendilerini saklamak zorunda kalıyorlar ve toplum içinde rahat hareket edemiyorlar bu konuda haklısınız.

    YanıtlaSil
  4. Eğitilmeyen toplumların, geri kalmış zihniyetlerin düşeceği acınası hale geldik.
    Nerdennnnnn nereye ?
    Offff ki ne offf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En acısı da bunları bazı yapan kişiler çok iyi eğitim almış insanlar.

      Sil
  5. Anlaşılır gibi de değil Kuğu'm.Kadın olmak işte bu kadar zor oldu.Ben bile bu yaşımda çatık kaşla dolaşıyorum, çok kuvvetli görünmek için.Taciz etmeseler bile aşağılamaktan arlanmıyorlar .Yani kadının hangi işi kolay ki bu olsun canım?Sevgilerimle kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yaşa bakmıyorlar malesef, acıma merhamet herkese göre değil:))

      Sil
  6. Çok güzel bir konuya değinmişsin. Durum maalesef böyle. Bunu kadınlarda yapıyor. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim duyarlı olup düşüncelerinizle destek olduğunuz için.
      Evet malesef:/

      Sil
  7. En kötüsü de, o kadar çoklar ki insan kime samimiyet göstereceğini gerçekten bilemiyor. Evlilik çağındayım, ama o kadar çok manyak, maganda, hadsiz, sıfatsız var ki bunların arasından doğru adam nasıl bulunur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte meselede bu tanışmak istesen hemen sahiplenip resmen parsellemeye kalkarlar
      konuşmadan görüşmeden nasıl tanıyabilirsin ki , konuşuncada bir şeyler yaşadık mecbursun derler ne yaşadıysan artık beyninde ne düşünürlerse...

      Sil
  8. çok güzel bir konuya değinmişsin. Anlamakla zorlandığım bir konu bu. Ama zaten ataerkil bir toplumdan ne beklenir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef buda ayrı bir konu
      kadın olmak zor iş vesselam.

      Sil
  9. Canım benim kalemine sağlık ne güzel dile getirmişsin. Bu arada bu hafta bloğumun baş konuğu senin bloğunu yaptım. Umarım bir mahsuru yoktur. :)

    YanıtlaSil
  10. Kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Artık kadın olmak değil çocuk olmak bile zor. Hastalıklı beyinler için bunun bile önemi kalmadı. Artık küçücük çocuklara bile bedenine ellenmemesi gerektiğini anlatan annelere mi, çocuklara mı acımalı? Ya da bir kereden bir şey olmaz diyenlere mi acımalı?( ..) Sadece bu dünya için yaşayanların vay haline. Ahireti düşünmeyi unuttuk galiba sorun burada.
    Allah yardımcımız olsun, öylesine kızgınım ki (3 yaşında bu acıyı yaşamak zorunda kalan kuzu için) sayfalarca yazabilirim.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  12. kadın olmak her ülkede zor fakat bizim gibi ülkelerde bir kaç tık daha zor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,

    Bu yazının yazılmış olması bile ne acı... Ama yine de renklerini kaybetmesin günler...

    Renkli günler.

    YanıtlaSil
  14. Kadın olmak ilkel toplumlarda da, çağdaş toplumlarda da zor. Her şey açıklık ve kapalılık üzerinden ahlak kavramıan karekter yüklüyürem başlanıyor. Oysa ahlak açıklık ve kapalılığın getirdiği davranışlar değil. Ancak iffet ve namus olarak kabul ettiğimiz toplumun değer yargıları. Din temlelli değil. Gerçek din temelli yaşadıklarımız adalet kavramı üzerine kurulu. Ahlak huy, şecere. farekter, doğa. tabiat ve natura gibi özetliyebileceğimiz doğuştan var olan bir değer. Bu değer bizim zaaflarımıza göre yşekillenir. Eğer gerçek bir terbiye görmüş isek o bizi iyi radeye sahip bir birey yapabiliyor. Sözün kısası iyiliklere koşmak, kötülüklerle mücadele etmek iyi ahlakın bir belirtisidir. Bunun tam zıddı da kötü ahlakı içinde barındırır diyebiliriz. Diğer taraftan yasaların belirlediği şekilde davranmak iyi vatandaşlık belirtisi, yasalara aykırı hareket etmek de kötü vatandaşlığın bir tezahürüdür. Ahlakı, namusu iffeti bir bütün olarak hal ve hareketlerimizde aramalıyız. Biraz uzattık ama hoş görünüze sığındık vesselam.

    YanıtlaSil
  15. Ve gittikçe çoğalıyorlar,bu durum korkutuyor beni :(((

    YanıtlaSil
  16. Alaturka, arabesk toplum dedikleri bu galiba kızım. Asansörde karşılaştığın insanlara iyi günler filan demeyeceğiz artık, komşuların kocalarına, babalarına hatta dedelerine filan da merhabayı kesmeli, mazallah:( yanlış anlarlar. Ben facebook sayfamı kapattım bile:) blogdan başka yerde yokum. Of, of, kısa kollu giymeye korkuyor gençkızlar ne hale gelmişiz..:((

    YanıtlaSil
  17. kadın yaşamın her alanında...kendi üstlendiği sorumluluklar yetmiyormuş gibi bir de gözüne,diline,orasına burasına sahip olamayan karaktersizlerle uğraşıyor...yok yok burka falan çare olamaz.ne yazık ki bebekten,hayvandan,cansız mankenden bile tahrik olan yaratıklar var. Neyse susuyorum...çok haklısın yazdıklarında...yerinde ve zamanında bir serzeniş olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Namus gorunmez bir cevherdir. Basimiza ne geliyorsa ona sahip olamayip, sahipmis gibi gorunenlerden geliyor ne yazikki:(

    YanıtlaSil
  19. Yani çok cesaretli bir post olmuş söylemlerinden dolayı helal olsun. Bazen erkeklerin dünyaya tek geliş gayesinin olduğunu düşünüyorum. Komşu teyzelerimizi düşünün; onlar kocaları öldüklerinde ya da bıraktıklarında hiç evlenmezlerdi; ama erkekler daha cenaze yolunda göz atmaya başlarlar:(

    YanıtlaSil
  20. Uçakta genç bir adamın yanındaydı koltuğum. Doğal olarak "Merhaba" dedim oturdum. Çocuk ile ilgili sorular sordu, sohbet etmeye çalıştı. 'İnsani olarak sohbet etsem, yanlış anlaşılır mıyım' diyorsun, etmesem 'İnsanları hemen neden yaftalıyorum' diye kızıyorum.
    Erkeklerde de durum aynı. Erkek kardeşim "Yürürken bir kadının arkasındaysam rahatsız olmasın diye hızlanıp öne geçiyorum. demişti. Durum her iki taraf için de zorlaştı.

    YanıtlaSil
  21. İnsanlıktan nasibini alamamış insanlar var doğrudur, bir de açlık var, niye adam iki lafı bir araya getirip konuşamıyor ki başkalarıyla, biri konuşa dursun oda yaşanmışlık oluyor onun için işte, sonra asarım keserim, ne oldu arkadaş en fazla nerelisin diye sormuşsundur..

    YanıtlaSil
  22. Kadın olmak her ülkede her devirde zormuş...

    YanıtlaSil
  23. Allah kötüyle karşılaştırmasın der olduk . Sadece kadın değil çocuk olmakta zor oldu . Son günlerde duyduğumuz aile için istismarları aklım zihnim almıyor . insanoğlu zıvanadan çıktı. Sonumuz hayrola.

    YanıtlaSil
  24. Bu ülkede kadın olmak gerçekten o kadar zor ki, ne yaparsan yap asla doğrusunu yapıyor olmayacaksın. Devamlı o eleştiriler gelecek sana. Bunu da kabullenip oturmamak lazım ama bir yandan da bu ülkeden bir halt olmaz diye düşünüyor insan

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Kendi küçük dünyalarında yaşarken sizleri de o dünyaya sokmak isteyenlere karşı durmak gerek,maalesef günümüzde bunu yapan çok.

    YanıtlaSil
  27. Ne acı değilmi kuğum kadının kendi hakkında vermesi gereken en doğal kararları bile erkeklerin vermesi ve sadece dul olduğu için arkadaşını kocasından kuskananın kadın olması :( . Herzaman dediğim gibi önce erkek evlatlarımızı yetiştireceğiz ki yetişmiş toplum olalım bence burda yinede en büyük görev annelere düşüyor anneler erkek çocuklarına kızkardeşinden daha üstün olmadığını öğretecek. Kadınla erkeğinde normal birer arkadaş olabileceğini anlatacak. İşte o zaman bu söylediğin hiçbir şey yaşanmamış olacak. Kocaman sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  28. Helal olsun kızıma, cesurca bir yayın olmuş her kelimenin altına imzamı atıyorum.
    o yasak bu yasak diye düşünenler buyursun kendilerini kapasınlar evlerine hiç olmazsa topluma iyilik yapmış olurlar ilk kez.

    YanıtlaSil
  29. Çok güzel atlatmışsiniz.Bu konularda benim kişisel sinirlarim vardır.Ama bazıları bu sınırı ihlal ettidiginde insanın sınırı katlanıyor.Yazık yahu

    YanıtlaSil
  30. Belki tepki alabilir ama bende şunu belirtmek isterim . Gerçek İslam yaşansa hem ahlaken hem ritüelleri açısından o zaman hiç sorun yaşanmaz. Ama gerçek anlamda toplumun çoğunluğu tarafından yaşandığı vakit ne savaş ne katliam ne taciz nede sorun kalır. Uyu müslüman uyu bu yazıları hep hak ediyorsun. Allah sevgisiyle büyüyen toplumda Yaratanı sevdiğinden O'nu kırmamak için hiç yazdıklarını yapar mı? ?

    YanıtlaSil
  31. Ben onların insan olduğuna inanmıyorum kuğum..

    YanıtlaSil
  32. Kanaatimce insan olmanın dinle bir alakası, erkek ve kadının birbirlerine karşı üstünlüğü yoktur. Her iki cins birbirilerini tamamlar. Kendine hakim olmayıp karşı cinsi rahatsız etmek ya da herkesi böyle kabul ederek bunu bir saplantı haline getirmek marazi bir durumdur.

    YanıtlaSil
  33. Hayatım yazdıklarının her kelimesine katılıyorum.Maalesef terbiye ilk baş aile içinde ve çok küçük yaşta başlar ama öyle bir devre geldik ki terbiyeyi vermesi gereken en başta anne zamanında ailesinden almamış ki o terbiyeyi olmayan bir şeyi nasıl verecek çocuğuna ondandır böyle yozlaşmalar Rabbim iyi günler ve iyi insanlarla karşılaşmayı nasip edip kötüleri yolumuzdan hayatımızdan uzak tutsun.Canım benim sevgilerimi yolladım.

    YanıtlaSil
  34. Kadının yapması gerekenlerle ilgili bir eksik yok maalesef Kuğu. Toplumun kadına bakış açısının komple değişmesi gerekiyor. Öyle kökleşmiş alışkanlıklar ve düşünceler var ki bu konuda. Çözüm üzerine düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum.

    YanıtlaSil
  35. Ne güzel yazmışsın canım, eline, kalemine, düşüncene sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Kişilik bozukluğu, sosyal medya ile iyice yayıldı, maalesef, bir insan bir insanı nden öldürür, darp eder, tehdit eder? Vandalizm!

    YanıtlaSil
  37. Akıl sağlığını gözden geçirmek lazım böylelerinin....

    YanıtlaSil
  38. Güzel duşuncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür. Ederim.
    Parmaklarınız dert görmesin gönülden bağlı can dostlarım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .