Ana içeriğe atla

Kadın , İnsan , hayat


 Kadına şiddet , İnsana Şiddet , hayvana şiddet her yerde  şiddet

Bir kaç gündür canım çok sıkkın , nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlayamıyorum .Vahşi hayvanları bile geçtik onlar hiç değilse  karınlarını doyurmak ve yaşama dürtüsüyle avlanıyorlar ya biz'
  Son yaşadığımız üzücü olay bize ders olur mu?
 Hiç sanmıyorum  ve çok endişeleniyorum , çok ürküyorum , nereye gidiyor böyle ne olacak sonunda herkes bir birini parçalayıp  zafer dansları mı yapacak etrafında!
En küçük topluluk olan aileler bile o kadar kolay parçalanıyor ki bu aralar , kim suçlu kim haklı  polemiğine  girmeye kalksak ne ömrümüz yeter ne de sabrımız.
   Aile olarak bile bütünlüğü koruyamıyorsak ,Vatan olarak nasıl koruyacağız?
 Sayın Erkek sana soruyorum evde karına  dışarıda kız arkadaşına gücün yeter kolunu büker tokat atarsın , ne oldu gücün yetmedi mi teroriste  o mu sana attı tekmeyi.
 Amazon kadınlarına çok hak veriyorum   keşke yine bir amazon Ülkesi olsa  en başta ben giderdim. bu kızgınlığımın sebebi yine şiddet!
 Bu gün işte çalışırken bir arkadaşımın gözünün üstü dikkatimi çekti , göz kalemi bulaşmış sanıp gayri ihtiyari elimle silmek istedim , geri çekti kendini   , eşi dövmüş!
 Hiç yolda görsen bu adama ne kadar efendi dersin  .
 sorun ne dedim?
 Adamın annesi hastaneye yatmış bunlar tartışmış ana , oğul  sonra oğul hastaneye gitmiş elini vermemiş annesi tabii eve de yansımış olay. zaten gelin kaynana  hiç anlaşamıyor  kayınvalide hep gelinin dedikodusunda. Aynı apartmanda oturuyorlar ,üstelik arkadaşım çalışıyor  yinede hep şikayet eşin bizi sevmiyor diyormuş. sevmek zorunda mı ki saygı gösteriyorsa  derdin ne?

 Neyse bunlar yatağa yatmış  adam demiş ben arabayı sattım
 bin lira zararına demiş.
 Neden sattın diye tartışmışlar ben olsam bana sormadan nasıl satarsın diyede kızardım kafasına göre iş yapamaz.  arkadaşımın tek dediği annen gibisin kelimesiymiş   elinin tersiyle yumrukla dövmüş , bir gün işe gelmedi hiçte aklıma gelmedi  çünkü adam böyle biri değil ama bir defa  affederse yine yapacak affetme dedim. Boşayacağım dedi .
Ya boşama  öyle aile yıkmak kolay değil af etme   sadece af etme bu konuyu ailene anlat , bilsinler senin değil onun utanması lazım, ben çok karakterli ve güçlü görüyordum malesef korkak ve iradesiz bir erkekmiş  onlar barışacak her şey güzel olacak ama bu adam artık gözümde iki paralık.
İleride bizde böylemi yapacağız çocuklarımızın ailelerini parçalamak için böyle uğraşacakmıyız sonrada ellerine düşüp bakmalarını mı bekleyeceğiz.
 Siz olsanız arkadaşınıza ne öneriridiniz?

  

Yorumlar

  1. Sevgili Kuğu kendi uslubunla ne güzel anlatmışsın. Sevgi, saygı ve sadakat kadın ve erkek için karşılıklı olduğu sürece sorun olmayacaktır. Eşler arasında güven olmalı. Basit şeyler için kadına vurmak erkekliğe sığmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      gerçekten anlayamıyorum ben güçsüz biri kendinden güçlü birine nasıl vurabilir , kadında o zaman uyumasını beklesin kocasının oda güçsüz kalacak uyurken vursun kafasına öldürsün sonra kocasını öldürüp hapislerde çürüsün yıllarca kocadan eve hapis olduğu yetmiyor hapishanelerde çürüsün kadın :( çok üzüldüm.

      Sil
  2. Arkadaşına üzüldüm:( ne yazık ki, aynen anlattığın gibi kadına şiddet, çocuğa şiddet, hayvana şiddet, canlı bomba olup masum insanlara şiddet, çünkü içlerinde sevgi yok, hep çekememezlik, nefret, kinle yoğurulmuşlar. Dikkat et ne kadar barıştan söz eden, sevgi pıtırcığı var ortalıkta, tersine nefret dolular ve bir şekilde saklayamıyorlar, iyot gibi açığa çıkıyorlar. Elinde silah, elinde terör örgütünün kıçıkırık liderinin posteri, uyuşturucu kaçakçıları sayesinde gelen paralarla, insan kaçırarak, beyin yıkayarak,psikopat bir hayat, suçunu kendilerinde aramıyorlar...hepsi ruh hastası...sonuç bu işte:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Gerçektende öyle daha düne kadar örnek gösterdiğim bir adam bile bunu yapıyorsa sırf güçlü diye çok yazık inan ki Müjde anne bu gün iş çıkışı gidip iş yerine adama bir tokat atasım geldi nasılsa o ne olduğunu anlayana kadar vurup kaçardım nasılmış bakalım ama sonra evde eşine daha kötü davranır ve birde şu var adam benide orada bir güzel döver ben aileme haber veririm babam gelir onu döver belkide daha büyük olaylar olur. belkide hiç biri olmaz sanane sen kimsin der .
      ailesine söylemek zorunda diye düşünüyorum.

      Sil
  3. tamamına imzamı atacağım bir yazı... katılmadığım bir nokta var... bu durumun bütün erkeklere mal edilmesi....elbette ki kadına el kaldıran erkeklerin dışarda pısırık ve aciz kişiler olduğunu biliyorum... kimseye kendini ifade edemeyen aciz kalan erkek evde eşine ve çocuklarına şiddet göstererek egosunu tatmin eder. Oysaki erkeklik kadınını sevmek, korumak, affetmek ve merhamet etmektir.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyorlar da hep söz de kalıyor malesef.

      Sil
    2. şahsım adına... kadın karşısında en acze düştüğüm anda bile asla el kaldırmadım. 80 milyonluk ülkede benim drurmmda olanların çounlukta olduunu biliyorum. malesefki kadın üzerinde güç gösterisi yapanlar da çok.....

      Sil
  4. Ben de sert bir öneri de bulunurdum nefret ediyorum böyle tiplerden .Sen en güzel yaklaşımı yapmışsın kuzum ama ikinci el havaya kalktığı anda geri cevap verilmeli madem annesinin doğruları ilk ilkesi olacak niye kızcağızın başını yakmış otursun anasıyla....
    Tam da gündem den sinirli olduğum bir ana geldi kızdım iyice.
    Ben de kayınvalideyim( ki kızlarıma ilk günden bana bu etiketi yapıştırmayın aman dedim.
    Birileri bunu etiket yapmış töbe estağfurullah geçilemez sur gibi ne o öyle yaa
    Tamam oğlanları doğurduk büyüttük evlendirdik eee kızların anneciği ne yaptı ağaç kavuğunda mı buldu yok öyle bir dünya.
    Öncelikle şu bir ilke olmalı nasıl bir gelin istiyorsan kızını nasıl bir damat ya da koca istiyorsan oğlunu ona göre yetiştir.
    Diğer yandan bağımlı madde gibi çocukların tepesin de bıd bıd ayıp ,onlar da birer birey ve kendilerine ait bir yaşamları var.
    Zaten her şey kötü sinir bozucu dünya sözleşmiş saygıyı sevgiyi güzellikleri yok etme derdin de yıpranan sinir bozucu bir yaşam koşuşturması , Aileler evlatlarına yıkıcı değil yapıcı olsunlar istiyorum kim bilir bir ucundan böyle tutarsak düzeltebiliriz bir şeyleri.
    İnş bir daha yaşamaz o kötü anları :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşAllah yaşanmaz, nasıl bir toplumda yaşıyoruz biz:(

      Sil
  5. Bir erkek önce adam olacak, olamıyorsa insan olamaz zaten. Yapan kişinin bunu ne diye yaptığını bilmek lazım öyle bir sinir anımı yoksa, ego dan dolayı mı? hoş ne değişir ki o el kalkmış bir kere, bir daha el kaldırmayacağının garantisini kim verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzınıza sağlık , bende hep bunu düşündüm dün olayı duyduğumdan bu yana...
      kimse veremez kişi kendi bile veremez artık.

      Sil
  6. aile içi şiddet çok fena bir şey boşan desen bir türlü demesen bir türlü ben olsam boşanırım direk ama 3. kişiye böyle bir öğüt veremem :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işte en kötüsü bu dün neler düşündüm ama sonra bir söz aklıma geldi üçüncüye ne düşer diye:(

      Sil
  7. boşan demesi kolay ama.. bilemiyorum çok zor bi durum allah bi daha aynı olayı yaşatmasın, affetmesin, pişmanlık yaşasın adam, bana devamı gelir gibi geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşanmasın ama af etmesin hemen adam özür bile dilememiş düşünsene hemen affederse kendinin haklı olduğunu düşünecek:(

      Sil
  8. Yazık çok yazık söyleyecek lafı olmayıp şiddete yönelenlere. O göz üstündeki morluk geçecek ama yürekteki kırgınlık ne olacak. Yapan yine yapar. Şiddete alışınca birey şiddeti tekrarlı yor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğinde geçmeyecek ve kendini suçlu hissediyor, :( İnşAllah devamı gelmez.

      Sil
  9. Çok yazık ..Maalesef ben suçu biraz öyle yetiştirenlerde görüyorum.Çocuklarına hiç acımadan sudan sebeplerle pat çat geçiriyorlar.Tabiiki bunun bir etkisi oluyor ileriki yaşlarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef çocuk yetiştirmekte bir sanat herkes beceremiyor eline yüzüne bulaştırıyor...

      Sil
  10. Çok kötü bir durum. Kayınvalidelerin çocuğunun yuvasını bozmaya çalışması ayrı sorun, bir erkeğin kendinde dayak atma hakkı görmesi ayrı durum. Süründürmek lazım bunları..

    YanıtlaSil
  11. Kuğu, öyle yazmışsın ki ben başladım kendimi sorgulamaya. Ama amazonlar demişsin. onlar da eleştirdiğin sistemin tam tersi yani erkekler yerine kadınların şiddet gösterdiği bir toplum. En doğrusu insanın insanı insan olarak görmesi. Ki bu bilinçlenme de senin gibi yazan bunu anlatanlar sayesinde olacaktır.
    Arkadaşınla ilgili de, tamam boşanmamayı tavsiye etmen iyi ama devamındaki o ailene anlat tavsiyesi bence hiç mantıklı değil. İnsanın doğasında şöyle bir şey var: eğer ki birinin kötü bir özelliğini başkalarına anlatırsan bu kötü özelliği törpülemiş daha da kötüleştirmiş oluruz. Sorun büyür yani. Bence insan bu durumda oturup "insan"la konuşur gibi konuşmalı ve bir daha olursa sonuçlarına hazır olması gerektiğini ima etmeli. ima etmeli diyorum çünkü eğer direk söylenirse bu bir tehdit olarak algılanacağından psikolojik olarak daha da arttırır bunu. Tabii nus ile uslanmayanı tekdir ettikten sonra köteği basıp boşanmak gayet mantıklı.
    Bana kalırsa ailelerin yıkılmasındaki en büyük etkenlerden biri: Eşlerin aralarndaki herhangi bir şeyi başkalrına anlatması. bu hata hem erkeğin hem kadının. erkekler yapıldığında pek fark edilmese de erkekler de yapıyor bunu sık sık.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon olup erkekleri kazığa bağlasak biz onları köle olarak satsak yan baktı diye öldürsek , aşık oldu diye gömsek hiç hoş olmaz değil mi?
      gerçekten hiç hoş değil bu olanlar
      Beni dinledi babasına anlattı erkeğin babasına anlattı şimdilik ve babası bu gece konuşacaktı bakalım ne olacak çok üzülmüş babası ben diyorum ona talha kızın babasının kepçesi var alsın onu götürsün meraya açsın bir çukur yarıya kadar gömsün onu bak bir daha dokunuyormu kıza eğer dokunursan diğer yarısınıda gömerim desin kimse sahipsiz değil bazı erkekler kız aileleri arka çıkmadıkları için şiddete maruz kalıyor belki çok vahşiyim ama bu boyle bak psikolojisi nasıl düzeliyor korkudan patates her gün getirir ailesine üstüne titrer. Çünkü aynı şey bir arkadaşın başına daha geldi hepsi toplanıp gitmiş adamı gezdirmeye götürmüşler:)) şimdi nasıl iyi davranıyormuş her hafta ailesine götürüyormuş .
      sevgili talhacığım kadın gizledikçe erkek nasılsa kimseye söyleyemez , nasılsa ben haklıyım diye düşünecek asıl herkese anlatacak gösterecek eşim vurdu diye öyle yapıyor herkese gösteriyor çünkü utanması gereken o değil.
      sevgilerimle gülücüklü kal.

      Sil
  12. konusması yorumlaması kolay gelıyor bızlere ama ben olsam kararı sen ver bence boşan derdim... çalışan bır bırey kımden sıddet gorurse gorsun kendı ayaklarının ustunde durabıldıgıne gore karsı tarafın telafı edemeyecegı hatalarında da dur demesını bılmelı... cok buyuk bı sevgısının de kaldıgına ınanmıyorum bu nedenle daha fazla acı cekmesını de reva gormuyorum... ama yınede bana yazması kolay bıde bunu arkadasına sorsan... neler der kım bılır... allah mılletce hepımızın yardımcısı olsun her konuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef bize kolay,yaşayan bilir inşallah her şey güzel olur.

      Sil
  13. Şiddet şiddettir! Ama kendinden zayıf olana yapılan şiddetten de öte bir durum bulamıyorum o kelimeyi şu an dağarcığımda tıkandım. Yaşadıklarını düşündüm empati kurdum. Affetse bile o anı düşündükçe eşine sevgisi azalır bence yani ben öyle olurdum. Affedermiydim bilmiyorum benim gözüm karadır ben boşarım bile. Ama çocuklar olunca insan bir kez daha oturup düşünmeli. Olan onlara oluyor. Boşanma derdim o durumda heralde, affetme derdim bende senin gibi. Ama bazı erkekler o zaman daha da hırslanıp şiddetin derecesini arttırıyorlar. Zor bir durum Allah yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Bizim düşündüğümüz gibi düşünmüyor. Toplum çevre baskısıda bunu tetikliyor sanki boşanmayı çok kötü kadınlar yaparmış sadece gibi lanse ediliyır. Oysa geçinemedikten sonra ezildikten sonra 60 yaşında bile boşar insan.

      Sil
  14. Erkeklerin utanması gerektiği nokta da bile biz kadınlar utanıyoruz ne hale geldik. İnsanoğlunu nasıl bi kin ele geçiriyo böyle inan aklım almıyor. Bununla ilgili de bir video izlemiştim çocuk kötü bir davranış yaptığın da ailesi bağırıp şiddetle çözüm getirmeye çalışırsa çocukta aynısını arkadaşlarına kardeşlerine yapıyor. Düzgün şekil de yaptığının yanlış olduğunu anlatırsan oda aynısını yapıyor. Bu yüzden 'annen gibisin' demesi bir nokta da doğru.. Hepimiz onların öğrettikleri ile yaşamımızı sürdüyoruz. Bugün o adamın şiddet uygulamasının temelinde de ailesi yatıyor. Nerden bakarsan bak işin içinden çıkamıyorsun kuğu ya tecavüz edip yakarlar ya da hain bir bombayla yaşamını yitirsin. Bir can bu kadar değersiz değil olmamalı. İnşallah devamı gelmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın gerçekten , bir can bu kadar ucuz olmamalı. Anlayamadığım biz kadınlar buna davetiyemi çıkarıyoruz . Hemen barıştı dünde çimdiklemiş bu gidişle ye sopayı otur olacak.

      Sil
  15. Ataerkil bir toplumda yaşamanın sonuçları bunlar çocuk ailede yetişir ama ne yazık ki erkek evlatların dokunulmazlıklarından ortaya böyle sonuçlar çıkıyor .Bu yüzden tek çözüm kadına kadın olduğunuı hissetirecek erkek evlatlar yetiştirmek .
    Arkadaşın kendini hiç hatalı görmesin varsa bir sorun eşler birbirinin aralarında çözmeli üçüncü şahıslar yüzünden araları bozulmamalı eğer ki bu adam ilk kez eşine şiddet uyguluyorsa emin olun farklı şekilde devamı gelecektir en iyisi aile büyükleri konuşup gözünü korkutmalı ....Söz ile Uslanmayanı Etmeli Tekdir, Tekdir ile Uslanmayanın Hakkı Kötektir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana katılıyorum , ben dedim biz toplanıp biz bile sıkıştırabiliriz sen kimi dövüyorsun. Diye ama bir de şu var size ne benim kocam derse ?

      Sil
  16. Yaşanalar hepimizi de bir karamsarlığa ve insan olarak değersizliğe itti. Umarım aydınlık günler yakındır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkes bir birine şiddet gösterir oldu. Selamlaşmak kalktı .daha kötü. Olurda iyi olmaz artık :(

      Sil
  17. Çok zor bir durum;bence senin yaklaşımın doğru gerisi kocaman insan arkadaşın kendi iradesini kullanmak zorunda sonuçlarına o katlanacak çok hassas bir durum.Erkekleri eğiten biziz hep çocuk gibi kalmalarına sebep annelerde biziz o zaman kadınlar akıllı davranmak zorundayız.Bir yerden başlamak lazım kocalarıda biz eğiteceğiz sabırla akılla ona değerlimsin-sana ihtiyacım var,diyebiliyormuyuz.Yoksa bıy bıy bıy biz kadınlarda bazen çekilmiyoruz itiraf etmeliyiz yani.Amaaaa asla sşiddeti hakediyoruz demiyorum.Aslaaaaa olmayacaksa ayrılmak en doğrusu sen yoluna- ben yoluma Allah herkese akıl fikir versin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya birazda elimizde .barıştı hiç bir şey yokmuş gibi . Şimdi yine maruz kaldı . Ve artık bol boll kalır çünkü adama surat yapıp tepki vereceğine çeşit çeşit yemekler yapıp dahada iyi davrandı adam ne duşundu oo bak demek haklıyımki yalnışını anladı kafasına vurunca dank etti güzel davranıyor. Artık bol şiddetli günler...

      Sil
  18. Açılış yaptığına göre devamı gelecektir İnşaAllah devamı gelmez.:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynenn sevgili Şebnem , açılışı yaptı artık bol bol şiddet duyacağım . Ama kızdım arkadaşıma . Ailesine anlatacağı yerde onu haklı buldu gun geçtikçe neredeyse ben hakettim diyecek. :(

      Sil
  19. okurken kanım dondu kuğu. televizyonda görüyoruz, çevremizden duyuyoruz; evet. tüm bunların hepsi üzücü, ve utanç kaynağı, zira karşındakine değer vermemek hor görmekten geçiyor. -bence- nitekim, değer verse insan karşısındakine, incitebilir mi? dahası incitmeyi bile düşüncelerine kondurabilir mi? ülkemizde ne yazık ki, boşanmakta ayrı dert. (tabii herkes için geçerli değil, galiba o birlikte olduğun kişinin kişiliğine göre desem yeridir. -tabii insan bu süre boyunca iyi mi, kötü mü onu da bilemiyor. zira, maske üstüne maske takmakta üstümüze yok-) senin yazını okurken daha bugün haberlerde, eski sevgilisi tarafından hayatından olan biri aklıma geldi. üzüldüm içten içe. ne denli her seferinde gördüğümde, kim böyle bir şey kalkışmayı aklından geçirir ki? ve neden geçirir? diye sorgular olmuştum. şu anda aynı şeyi sorguladım. fakat ne denli nedenlerin akıntısına gömülse de düşüncelerim, hep bir hiçliğe bakıyormuş gibi geliyorum. çünkü empati yapamıyorum bu kişilerle -üzgünüm. insan diyemedim. lütfen kusuruma bakma şu yazımda-
    can-ı gönülden dilerim ki, ne arkadaşının nede hiçbir kimsenin bu tarz bir hadise başına gelmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın böyle olayları duydukça üzülüyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Kadını bilinçlendirmek gerek. Bu gün. Dövecek yarın kesecek. Biz bir canlıyız bir insanız .Allah'ın verdiği cana nasıl kıyılır .bir hayvan bile kendi eşine şidddet uygulamaz öldurmez...

      Sil
  20. yazık çok yazık.. ama fiziki şiddet dışarı yansıyan bizim görebildiğimiz. bir de psikolojik şiddet uygulayanlar var...sanki daha az yaralıyormuş gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikolojik şiddet te çok. Zor senin sinir sistemini çökertiyor, hep kendini haklı gibi gösteriyor. Hepsi zordur. Rabb'im iyilerle karşılaştırsın.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .