Ana içeriğe atla

Yetişemiyorum !!!




 Öncelikle çalışıpta  her işe ,eve  , çocuğa, yemeğe  , kocaya ,arkadaşlara ve bloğa yetişen biri varsa  önünde aynen aşağıdaki gibi duruyorum:)) bunların çoğu da yok sadece  iş , ev,  yemek uyku... 





Ben tembelim sanırım yetişemiyorum  :(

Sevgili, Blogger arkadaşımız Sevdican tık tık Çok güzel sorular sormuş hemen yanıtladım:)

 1- Yakın çevrenizdeki insanlara  blogunuzdan söz ediyormusunuz?

 Saklamıyorum  ,bir blogum var da demiyorum  . Geçen yıl başıma trajik komik bir olay geldi  samimi arkadaşlarımdan biri  yazılarımdan birini   fece hesabında kendi yazısı gibi paylaştı çok beğeni aldı  , ertesi gün   vaoov dedim senmi yazdın bunu , evet dedi    gülümsedim ,tamam kanka     siyah kuğuyamı  verdin yazını dedim gülmeye başladı sende mi okudun o kızı dedi :)  bizzat yazarıyla  müşerref sin  öp kızım elimi dedim  :))  hala o  espiri devam eder aramızda , öp kızım elimi:))

2- Neden blog yazıyorsun?

 Seviyorum yazarak anlatabiliyorum kendimi  ,  amacım sadece yazmak  çok fazla gözlemciyim  gördüklerimi anladığım şekliyle  kendi algılama şeklime göre yazarak başka ben gibi düşünen insanlara ulaşıyorum.
bazı insanlar kekemedir  ama mükemmel şarkı söyler ya işte bende konuşurken çekinirim ne diyeceğimi şaşırım  karşımdakini kıracağım ,üzeceğim diye  duraksarım   helede biri o an bana laf söyler  ona bir laf bulamamda yarım saat sonra  aklıma gelir ya deli olurum yüzüne söyleyemedikten sonra ne faydası var :(
  burası benim gizli mabedim, saklı cennetim. 

 3-İlk yazdığınız yazı ile son yazdığınız yazı arasında ne farklar var?

  Noktalama ve virgüllere daha dikkat ediyorum ,bazen uyarılar geliyor   burada da ve de konusunda ayrı yaz şunu kuğu diye  bir onu dinledim :)  kendime özgü yazmayı seviyorum  bir resim görmüştüm yıllar önce üzerinde  bilkisevdiseni yazıyordu  ve biri yorum yapmış bayana   bitişik yazmamalıydın diye bayanın cevabı    yazar öyle yazmış saygı duydum ben onu öylede anladım  benim  için bir çok şey anlatıyordu bu  demekki biri sevecekse o yazıyı     öylede sever  sevmeyeceksede siz mükemmelde olsanız kusur bulur....


4-Blog yazmak normal yaşantınıza neler kattı?

Aslında o kadar çok kişiyi kattı ki şu an isimlerini saymaya kalksam ki baştan yazmıştım silmek zorunda kaldım  liste çok uzayacak ve unuttuğum biri kalırsa gücenecek  diye:)
 Bir iş yaparken bile önce bloglarda arıyorum yapanların  tecrübelerini  okuyorum. 
 Bir çok bilgiyi yaşanmışlığıyla öğreniyorum, aynı olay benim  yada yakınımın başına geldiğinde  ah ben bunu bir bloggerde okumuştum deyip girip araştırıyorum  ,çok faydası oluyor. onun dışında gerçekten çok iyi dostluklarım var...

5- Yakın arkadaşlarınıza blog yazmayı önerir misiniz?

 Öneririm , ama o zaman facede  ,instagramda kim gezecek :)))

 6- Hangi kaynaklardan İlham alıyorsunuz?

Yaradan'dan en büyük ilham kaynağım insan olmak ,her şeyden her yerden ,bir tükürükten bile ilham alabilirim, mesela ''senn gözlerimim ışığı kalbimiin en büyük aşığı  bitmez gecelerim, tükenmeyen hecelerim  ...'' bu yolda ağlayan ve onu tersleyen anneden aldığım ilahmla yazılmıştı anne onu azarlarken çekelerken bile   gözlerinden okunuyordu annenin sevgisi..

7- Blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musun?

 Ben kurduğumu düşünüyorum  tabii birde onlara sormak gerekir:))

 8- rahatsız olduğun konular var mı?

  Yazarken biraz  boynum ağrıyor :))   boyun fıtığımdan dolayı yazmak yasak güyaa:))
   Bloglarda rahatsız olduğum bir konu yok  ben hep beni rahat ettiren mutlu eden blogları okuyorum. cansınız can  kuğucanlarım:)))) 


 Tuğba Doğan tık tık    mimlemiş  kısacık bir mim :)

O zaman başlayalım ! Sen Kotorin hakkında ne düşünüyorsun ?:) 

  seviyorum :)







 Vee  etkinliğim devam ediyor  sevimli hayvan dostlarımız için bir kap su bir kap yemek  ,  onlar için düzenlediğim çekiliş 1 Mart'ta bitecek  etkinliğim bitmeyecek.

    Onlar  doğanın dengesini sağlıyor olamasalar otlar büyür  her yer yılan çiyan dolar sinek haşere fare  gibi zararlı hayvanlardan korunmamızı sağlıyorlar .
 Onlar değilmi hepimizin çocukluğunda sarılıp uyuduğu , çocuklarımızın yanına koyduğumuz  oyuncakları tasarlayanlara ilham veren  ,hangimizin yoktu bir ayıcığı yada tavşanı... 
 Evinizde baktığınız hayvanlarınızın resmini  yayınlamamızı istiyorsanız , onlarla alakalı öykülerinizi de  mail atabilirsiniz .

 One.black.svvan@gmail.com 
 sizi sevimli dostlarımızla baş başa bırakıyorum sevgiler...






   
















































































































Yorumlar

  1. Arkadaşın ne bozulmuştur ama. Ben yazdım niye dersin. :) Diğer etkinliğin de çok anlamlı insanı sevmeyen hayvanı sevemez ki.tesekkur ederim yaptığın icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok önemsemedik , sadece esprisi kaldı:), ben teşekkür ederim benide seçtiğin için.

      Sil
  2. Ya bir başkasının yazısını çalıp, sonra sen mi yazdın deyince evet demek! :( ha para çalmışsın, ha yazı, ha örgü modeli...bence aynı kapıya çıkar...fotoğraflar çok tatlı...
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok oluyoru Necip Fazıl ustanın Şiirlerini bilen çalan adamlar benim şiirlerimi çerez niyetine çalar:)))
      .Çok teşekkür ederimmmm.
      sevgilerimle.

      Sil
  3. İyiki tanımışın içten samimi blogger arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Selam kuğum bayıldım anlatıklarına soruları cevaplamana dilsiz canlılara değer vermene sevdim seni cnm. allah yolunu açık sağlığını her zaman iyi etsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Ayselciğim i İnşAllah daha güzel şeyler yapacağız hep birlikte.
      sevgilerimle.

      Sil
  5. Ay kuğucum yaaa, ben de hiçbir şeye yetişemiyorum. Sürekli de daha fazlasını yapmaya çalışıyorum :) Bi de seni seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm kalp kalbe karşıdır unutma göz kırpan emoji:))))
      seviliyorsun.

      Sil
  6. Aslında bu tür mimler blog sahibini tanımak için çok iyi oluyor. Yakından tanımış oldum bende bu kuğuyu :) Ama her yerde mimler gezince o da sıkıyor. Azı karar çoğu zarar. Yetişemiyorum demişsin ya işte bizde yetişmeye çalışıyoruz diyelim. 2 çocukla hele bir de tüm gün çalışınca eşim yardım etmese işim kül vallahi :)
    Keyifli paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kal : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki mimden çok çorba gibi birşey oldu türlü:))))
      Sevgilerimle.

      Sil
  7. canım seni merakta bıraktığım için hakkını helal et. Bloğa yazı yazdığımı bile unutmuşum. kendime yeni yeni geliyorum. gayet iyiyim merak etme sakın. Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen iyi olda merakta kalayım canım hoş sefa getirdin....

      Sil
  8. Cevaplarını ilgiyle okudum. Hepsinde hem fikirim. Sevimli hayvancıklara da bayıldım bu arada :)
    Yalnız o arkadaşının davranışına ne diyeceğimi bilemedim. Nasıl çıkıyor ama böyle aşırı durumlar, nasıl rezil oluyor o insanlar... Senin gözündeki yeni yeri, o insanın en büyük cezası olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani rezilliği de bırak o arkadaş bir ömür o imajda kalıyor gözünde illa yüzüne söylenmesi gerekmiyor.

      Sil
  9. Sen hep yazarak ifade et kendini, bende seni okurken kendimi bulayim satirlarinda, icim cossun kelimerinde, heyecanlanip, uzuleyim cumlelerinde:)

    YanıtlaSil
  10. arkadaşın yüzünü görmeyi çok isterdim :))

    YanıtlaSil
  11. Kuğum sen kitap çıkarmayı düşünsene tatlım o kadar akıcı öylesine içten ki yazdıkların her bir satırından ayrı keyif alıyorum okurken.Kutlarım senin bu şahane yeteneğini canım.Sevgilerimle hayırlı gecelerin olsun.<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm beğeniyorsan ben hep burada yazarım kitabı ne yapacaksın heee çok istersen ben sana mini kitap yaparım evde :))) sevgilerimle kuzum:)) |<3

      Sil
  12. Bu güzel resimlerden sonra mahallemizdeki kediler aklıma geldi.. Evet sevimli kedilerimiz bir hayli var. Onlara günlük yiyeceklerini veriyoruz. Sıcaklarda suyunu da.. Sevgiye tüm canlıların ihtiyacı var, öyle değil mi.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel çok sevindim, hayvanı seven insanıda sever...
      sevgilerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .