Ana içeriğe atla

Kırkpınar,misafirler ve izin.


Cuma günü izine ayırldığımızda, misafirlerimde geleceği için çok sevindim. Çok iyi oldu  gönül rahatlığıyla ilgilendim, ee  birde Sarayımız var Malum Edirneliyiz...
 Sıla konserine gittik hayatımda daha önce hiç bu kadar izdiham  görmemiştim fotoğraf çekmeyi bırakın  misafirlerle sıkıştık bir dükkan önüne, ne ileri ne geri insanlar yabancı kaybedersem evi bulamazlar , önümde kız arkamda misafirler hangisini kollasam...
Misafirlerim Sıla izdihamından sonra Kırkpınar nasıl olur acaba! diye düşündükleri için, Kırkpınar'a gitmek istemedi   bizde Camileri, külliyeleri, çarşıları gezdik. Bu gün onları evlerine yolcu edince  bizde Kırkpınar'a gittik. 
 Hani derler ya kırmızı dipli mumla çağıracağım 
işte o kırmızı dipli mum:)



Orada tanışıp hemen kaynaştığımız Öğretmen ve eşi:))






Geçmiş yılların Kırkpınar ağaları ve pehlivanlarının heykelleri.


 Çok tatlıı


Tanımıyorum ama çok sevimliydiler herkes güreşe girmeye çalışırken onlar mangal keyfi yapıyorlar:))
 Bu yıl ki Kırkpınar Ağamız dı :)

Onun arabası var :)


Güreş heyecanı...














Bu kalabalıkta protokol'a çay götüren kızı tebrik ediyorum:))



Sesleri çok güzel...


Çarşıda Ali gürbüz şeref turu atacak diye beklerken  ,sahibinden kaçan atlar çok hoştu:)




İşleri çok zor...

Her telden insana rastlamak mümkündü...
 Güzel bir günü böylece noktaladık.Yarın yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor herkese güzel bir hafta diliyorum...


Yorumlar

  1. Kuğucum,epeydir bloguma ve arkadaşlarıma fazla zaman ayıramadığımdan ziyaretine gelememiştim.Paylaşımlarını tek tek okudum.İyileşip dönmene sevindim.Selam ve sevgilerimle,hayırlı Ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım olsun insanın her zaman uymuyor bu aralar bende gezmiyorum fazla, dostlarım geliyor sağolsun elbet gezdiğim günlerde olacak, ben öyle bana gelmiyor diye gitmeyenlerden değilim tabi dostumsa iyi günümde gelip nasılsa hasta daha gelmez onda vakit harcamayım diye düşünenleride ayırt ediyorum. Öpüyorum canım Hayırlı ramazanlar.

      Sil
  2. Az önce kocam,Kırkpınar güreşleri başladı .Bu yıl da gidemedik dedi. Biz her yıl ,seneye gidip güreş seyredelim deriz.Daha kısmet olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyrun gelin canım, çok kalabalıktı . Dün sona erdi ama çok güzeldi beklerim:))

      Sil
  3. bol fotolu güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir gün olmuş.hem eğlenceli,hem komik:)senden hep böyle güzel keyifli haberler gelsin kuğum.bu arada kırkpınar güreşlerini gidip yerinde seyretmeyi çok isterim.inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki seneye gel canım izleriz, ben illa izlerim .İzlemeye çalışırım:))
      Bu bir şeymi bir yıl illa yakından izleyeceğiz diye en öne geçtik bakıyoruz en önde kimse oturmuyor akşam üstü oluyor millet dağılıyor diye düşündük, biz kurulduk tabiiki izliyoruz kimse çıkında demiyor.Kardeşim ve eşi geldi ayağa bir kalktım sırtım ıslanmış ,ter sanıyoruz. Kardeşimin eşi dedi sonradan ,abla orası güreşçiler için ayrılmış dinlenme yerleri:))) meğerse onların yerine oturmuşuz ,üst baş zeytinyağı ,kardeşim diyor abla hazır yağlısın hadi çıkalım bir güreşte biz yapalım:))

      Sil
    2. yAaa inan gülüm bu bizim meşhur Kırkpınar anımızdır:))

      Sil
  5. sevgili siyah kuğu çok teşekkürler bu görüntüler için.edirneyi hep merak ederim en kısa zamanda gideceğim inşlh,güreşten çok külliyeler saraylar ve tabiki yaprak ciğeri yemek istiyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur gel canım, gezilecek o kadar çok yer var ki , her hafta sonu farklı yerler geziyoruz bitmiyor, o kadar geziyorum paylaşayım dedim:)
      Edirnenin ciğeri çok güzel oluyor üstelik bir çok yerden uygun , tutun bir otobüs gelin topluca:))) sevgiler.

      Sil
  6. fotoğraflar çok canlı gözüküyor o tür şeyleri izlemek benimde çok hoşuma gider... Güzel bir gün geçirmişsiniz ne mutlu size, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzeldi
      ayaklarımız koptu yürümekten ama değdi:) Sevgiler canım.

      Sil
  7. Çok güzel bir günmüş Siyahkuğu'm,inşallah bir gün bizede kısmet olur oralara gelmek ve böyle güzel bir gün geçirmek..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyrun gelin canım , gün nasıl geçiyor anlamazsın:))
      sevgiler.

      Sil
  8. GÜZEL KUĞUM,
    SAYENDE EDİRNE NİN GÖRMEMİŞ OLDUĞUM YERLERİNİ GÖRDÜM
    PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    EN KISA ZMANDA TEKRAR GELMEK İSTİYORUM EDİRNEYE
    HAYIRLI RAMAZANLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur gel canım bekleriz:))
      Hayırlı ramazanlar öpüyorum.

      Sil
  9. Aslinda gezmeyide hakettin sen..onca problemden sonra, boyle guzel foto lari paylasman misafirlerinle olman konsere gitmen..dolasman ne kadar guzel olmus ..resimler ne guzel her teldenb..guzel mutlu gun olsun sevgilerimi gonderdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım o yüzden bir süre daha hikaye yazmayacağım biraz günümü gün edeyim neşeli şeyler yazayım:)) Öpüyorum canımsın zor gün dostusun. öptüm.

      Sil
  10. Ne güzel olmuş...
    Seninle birlikte bizde gezdik oraları...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Her yıl gitmeyi istediğim ama bir türlü gitmenin nasip olmadığı bir etkinlik...Edirneyi gezip görebilseydim ona da şükrederdim ya neyse:)

    Hayırlı günler kuğum:)

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar ilginç bir paylaşım olmuş. Kırkpınar deyince sadece güreşi düşünürüz sen her yönüyle süper anlatmışsın. Senin gibi anlatılsa diğer yörelerde daha iyi anlaşılacak ve ilgi artacak bence. Orada tanıştığınız öğretmen bey ne kadar Kılıçdaoğlu'na benziyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende çok eksik anlattım, Kırkpınar güreşlerinde her yıl Kırkpınar ağası tonlarca su ayran ve dondurma ikram eder halka , oraya gelen firmalar ki bu elli yada 70 firma vardır kendilerini tanıtmak için ürünlerinden hediye ederler kısacası günün nasıl geçtiğini anlamazsınız öğretmen bey ve hanımı çok tatlıydı ilk önce pehlivan heykelini çekiyordum poz verdiler hoşuma gitti onlarıda çektim, sohbet ettik ağabeyi görevliydi orada sonradan bize yardımcı oldu. İnsanlarımız öyle dışarıdan anlatıldığı yada göründüğü gibi roman topluluğu değil tabiiki var ama filmlere ve haberlere konu olduğu gibi kavgacı ve zararlı insanlar değil, herkesin yeri ve konumu ayrı herkes haddini biliyor.. Edirne'mize beklerim:))

      Sil
  13. Misafirler varmış, güzelce ağırlanmışlar. Bu arada pekçok şeye yetişmeye çalışılmış iyi de olmuş, ne güzel. Çok merak ettiğim şehirlerden Edirne. Bu arada birbirinden güzel fotoğraflar harika, enteresan çanlara bayıldım. Bu arada o protokole çay götüren kızı ben alnından öpmek isterim. Zira tek beceremediğim şey ÇAY SERVİSİ' dir, gerçekten. Maşallah ki maşallah 10 kişi toplansa çay servisinde aptallaşırım, kardeşimiz Er meydanına yakışır şekilde servisini de yapmış, bravo!:). Tüm güzel detay ve ayrıntılar teşekkürler oralara gitmiş gibi oldum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur gel canım o kadar çok gezilecek yer var ki tek sorun ya araban olacak yada cebinde paran, mesafe var hep birde ayakların sağlam olacak :)
      O kız harikaydı o kadar kalabalık ki anlatamam :) sevgiler canım.

      Sil
  14. Senelerdir hep Kırkpınara gitmek görmek isterim Kuğum. Nedense bir türlü denk düşmez, şimdi sayende bir sürü fotoğrafla görmüş oldum.
    Atların kaçışı çok eğlenceli :) işlerinde de kolaylıklar diliyorum canım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur gel canım. bu sene en ucuz tribün bileti 79 liraydı:) Buna rağmen o kadar kalabalıktı ki anlatamam. öpüyorum canım.

      Sil
  15. Bol resimli güzel bir post olmuş.Orada olmak vardı be:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşiniz çok zor onu söylemeliyim Allah yar ve yardımcınız olsun, orada olmalıydın ama sivil olarak yoksa sen ceremesini çekerdin eeh örgüyle ben keyfini çıkarırdık:)))

      Sil
  16. Edirne güzel bir şehir.ama en acısı da çok fazla tarihi eserin kalmamasi.eski saraylar köşkler kalmamis.yeni yeni restarosyonlar yapiyorlardi.birde yahudi mahallesi vardı galiba.ben ziyaret edeli birkaç yıl oldu edırneyı .fotoğraflar çok güzel.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .