Ana içeriğe atla

Gölgede açan çiçekler #7#




 O gün öylece yattı   akşam üstü Minel  uyurken mutfakta  beni omuzlarımdan tuttu ''beni senmi öldürmeye çalıştın'' dedi   çat diye bir ses geldi korkudan ödüm çatladı sandım  oysa ki yağdaki patlıcanlar  patlamış , hemen arkamı dönüp patlıcanları  tavadan çıkarmaya başladım.  hemen ağlamaya başladım,
sessizleşti beni ağlarken zayıf görmek hoşuna gidiyor.

 ''hani demiştin ya  yoğurttan diye ne oldu''
 ''öyle dediler  ama  ağrı kesicide yoktu tahlillerde,  kana karışmadan istifra etmişim, kimbilir!'' dedi
 ''O kadar cesur değilim'' dedim 
'' biliyorum'' dedi


Sabah uyandığımda karnımdaki ağrı beni çok  halsiz bıraktı  sağlık ocağına gidip tahlil yaptırdım ve  hayatımın en kötü haberi ağlaya ağlaya eve geldim hamileyim! olamaz bunca  erkek, baba olmanın özlemini çekerken ben hak etmeyen birini baba yapacağım hemde ikinciye.

Eve geldiğimde önce mutfağa girdim  ve karnıma elimi koyup ağlamaya başladım ''üzgünüm bebeğim ama seni istemiyorum, ALLAHIM neye mal olursa olsun ben bu bebeği istemiyorum al benden ''

 İki gözüm iki çeşme yanına gittim hamile olduğumu söyledim   çok sevindi ama sevinci akşam üstüne kadar sürdü akşam üstü ağrılarım devam edince...

 Hastaneye gittik , doktor  hamile değilsin psikolojiktir . tahliller normal dedi. Tam çıkarken  bayılmışım tekrar tam teşekküllü bir ultrason merkezinde batın içi taraması yapıldı  hamile olduğum  fakat iç kanama geçirdiğim için ne olduklarını anlamadıklarını söylediler  dış gebelik olma ihtimali varmış,hamileliğimin sorunlu olduğunu ameliyatla alınması gerektiğini öğrendik iki buçuk aylık  bir şey var karnımda ama ne!

 Girdiğim ameliyat pek iyi gitmemiş  küçük bir iç kanama geçirmişim  bebekçik varmış, kis varmış ve   yumurtalığımında biri alınmış. bir kaç gün hastanede yatıp çıktım  tabi halen anne olma şansım var  bu Erkan için iyi bir şey.

  On beş gün boyunca  ağrılarım devam etti nedense karnım daha da bir şişti doktorumu arıyorum ''normaldir yarı lohusa sayılırsın'' diyor, yarı lohusa da ne demekse!

 Sabah kaltığımda  ağzımdan kan geldi  ve burnumdan  kulaklarımdan,
 tırnaklarım morarmış  kendimi o kadar kötü hissediyordum ki Erkan dan beni hastaneye götürmesini istedim oda ''bir komşuyu al git  yatıyorum ben'' 
dedi  vicdansız ne olacak.

 Üst kat komşuma rica ettim beni alıp hastaneye götürdü hastaneye gittiğimizde  doktorumu buldum beni  gördüğünde   doktorun bu kadar şaşırabileceğini ve panik olacağını hiç düşünmemiştim.

   Hemşireye öyle bir seslen di ki  ne ara tahlil oldum da  ameliyat masasına yatırıldım anlamadım bile  bir anda  kendimi  ameliyat masasında buluverdim hatta bir  ara bayıltmadan kesecekler sandım ,ayıldığımda bir erkek sesi duyuyorum  komşuma  ''ne biçim kocası var bunun bacım benmi yatırayım elin kadınını yatağa'' diyordu komşumda ''sevaptır sevaptır'' dedi ve  tekrar uyudum. sanırım  yakınını ziyarete gelenlerden biri !

  Kendime geldiğimde  hastane yatağında olduğumu anlıyorum demir kenarlıklarından dikkatlice bakıyorum  yatağımın baş ucunda yeşil hırkamla  yastığın kenarına  başımı koymuşum  kafam karışıyor  ben aynı anda hem yatakta hem baş ucumdayım öldüm mü yoksa! hani ölen insanlar  kendilerine gelip son bir  defa bakarlarmış ya kesin öldüm ben elimle kendime dokunmaya çalışıyorum  başını kaldırıp bana bakıyor 

''Melek iyimisin canım''
 o anda karşımdakinin benim hırkamı giyen Erkan'ın hala kızı olduğunu anlıyorum gülümsüyor konuşmak istiyorum ama boğazımda bir hortum var ve canımı yakıyor.
Seda ablayla Erkan konuşmuyor, Seda abla Erkanı çözdüğü için Erkan onu sevmez.
 öyle  bakarken tavana  etrafa ne olduğunu çözmeye çalışamadan odaya bir doktor girdi.
 Beni duyuyormusun?
 kafamı salladım hıhı
 şimdi iyisin ama çok bağırdın bir haftadır.

 Demekki bir haftadır buradayım
 ama ne oldu bana  der gibi baktım
 iç sesime bile  kızdım bir an için  
 zaten doktor anlatıyor.

 Bir canlı bebek aldım deyip devam ediyor ilk ameliyatta iç kanama çok fazla olduğundan   yapışmalar olmuş  ohh süper  iç organlarımı sıralıyor hepsi zedelenmiş on beş  gün boyunca iç kanama geçirmişim   bağırsaklarım , midem, hepsinin bir kısmı alınmış ...  Hayır , ölmem lazımdı o zaman değilmi?

 Ama ölemem daha çok çekeceğim  sürünmedim daha   bütün organlarımın çürüyen  yerlerini temizlemişler doktor o kadar çok şey söylüyordu ki içim bom boş bir daire gibi olmuş içime  üç çocuklu bir aile taşınacak neredeyse!

 bir daha  normal yollardan çocuk sahibi bile olamayacakmışım!

 Ama şimdi tıp ilerlemiş ohh ne alaa bak içim rahatladı  tüp bebek yapabilirmişim,  nasılsa  Erkan bunu duyunca evdeki piknik tüpünü yutturacak bana...

 Bebeklerim ikizmiş  ALLLAHIM ben onları istemedim  bebeklerimi ben istemedim!

 Zaten ölsem daha iyiymiş, artık tek yapacağın  şey ye,iç, gez çalışamazsın   koşamazsın stres yok  süpermiş   gırtlağımdaki hortumu çıkarırken içimden bir şeylerin çıktığını hissetmek bana hiç acı vermedi içimden o kadar çok şey kopmuş tu ki bu hiç bir şeydi!


 Hastaneden çıkıp ta eve geldiğimde yatağıma yattım  ve o gün mutfakta kendime söylediklerim çınlıyordu kulaklarımda,
 ''Neye  mal olursa olsun o bebeği istemiyorum'' demiştim  ALLAH bunu kabul etmişti ve  beni cezalandırıyordu.

 Benden bir çok şeyi alarak, peki neden böyle sözler söylememe sebep olan adamı cezalandırmıyor, bir ben mi hak ediyorum neden yardım istediğimde kabul etmiyor?

  Sınav dedikleri bu mu?  zaten bütün sınavlarda hile var. Gözümü yukarı boşluğa diktim ''eğer ki sen varsan bir beni mi gözüne kestirdin  bende rahatla sınanmak istiyorum  ben ne yaptım ne  tek suçum sana inanmaksa yoksun artık inanmıyorum sana yoksunn!''                 

                                             N.K


                                                                                                                      bir gün kitap olacak:)


Yorumlar

  1. offff bu kadar felaket okudukça mazoşist olacağız::)))))şaka bir yana ya ne olur bitsin bu kadının çilesi...biliyorum gerçek hayatta beteri bile vardır bu yaşananların Allah'a inancı kalmıyor insanın gerçekten de..zaten ben Allah'ın insanları düşündüğünü, karıştığını vs. hiç sanmıyorum..:(
    kocaman öpüyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen aklıma şu kelimeler geldi yorumunu okuyunca annem,
      bazı insanların çilesi ölünce bile bitmez , hayatta hep zorluklar yaşadığı için isyankar olur.,Şu an için inancı tamamen yıkılma noktasında olan bir kadın , mucize yaşarmı?
      yaşarmı, yaşar:)
      bende kocamannn öptüm.

      Sil
    2. Kadınların bu çileleri çekmelerinin en baş sebebi eğitimsiz daha doğrusu iyi maaşlı bir işlerinin olmaması (eğitim olmayınca kariyer yapamıyorlar, kariyer yapamayınca iyi maaşlı bir işleri olamıyor) her kadın çok iyi kariyer yapmalı ki, olur da kötü bir kocaya denk gelirse (ki bu her zaman mümkün)boşanmaktan, terketmekten korkmamalı. Kocaya muhtaç olmamalı. Hep bunu diyorum bir de küçük kızlara bile kendini savunma sporları öğretmek lazım...şöyle 15 yaşına gelince sokakta tacize kalkışan birisini tekmeyle felç edecek hale gelebilmeliler bak o zaman kimseden dayak yemez..tersine kendisi dayak atar. Fikirlerim nasıl kızım? Yaaa annen işte böyle feministtir..:))gerçekten de böyle düşünüyorum...

      Sil
    3. Bu şiddeti malesef ki eğitimli bir çok kadında yaşıyor, ve öldürülen kadınların çoğunun eğitim düzeyi yüksek, bu okudu dili çok ötüyor kafasını koparmak lazım!
      yabancı bir terim olmamalı. cahil kadını ezerek dize getirebileceğini biliyorlar fakat okumuşsa çok daha kötü şeyler yaşayabilir, evden gitmesini hazmademeyen erkek öldürmeyi tercih ediyor bunu da namus için yaptım şuna baktı bunu yaptı diye bir iftira atıp kurtulabiliyor.

      “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet raporu”na göre de evli kadınların % 11- 29’u eşinden ağır derecede fiziksel şiddet görmektedir. En yüksek oran Kuzeydoğu Anadolu ve Orta Anadolu’da elde edilmiştir. Aynı raporda evli kadınların %15’i eşinin cinsel şiddetine maruz kaldığı belirtilmektedir. En düşük oran % 9 ile Marmara Bölgesinde, en yüksek oran ise % 29 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde elde edilmiştir. Ayrıca fiziksel şiddete maruz kalan kadınlar cinsel şiddet için de yüksek risk taşımaktadırlar. Türkiye genelinde fiziksel şiddet yaşayan kadınların oranının % 42 olduğu, bunun en sık 40- 59 yaş grubunda yaşandığı belirtilmektedir. Eğitim düzeyi ile şiddet oranları arasında tersine ilişki bulunmuştur. Eğitimsiz ve ilkokul düzeyinde eğitimi olan kadınlarda şiddete maruz kalma oran %56 iken, Lise mezunu-üniversite eğitimli olanlarda % 32 bulunmuştur. Üniversite mezunu olanlarda % 17 bulunması, lise ve üstü eğitim olan evli 10 kadından 3 ünde şiddet öyküsünün olması dikkat çekicidir.

      Hamilelikte eş veya bir yakınının cinsel şiddetine maruz kaldığını bildiren kadınların oranı, Kuzey Doğu Anadolu’da %18, Marmara bölgesinde %5; eş/partner dışında bir kişiden cinsel şiddete maruz kalan 15 yaş üstü kadınların oranı ise genel olarak % 3, kentlerde %4, kırsalda %2’dir. Kadınlar, istismarcıların yarısının bir tanıdık veya akraba olduğunu belirtmiştir. 15 yaş altında kadınların %7’si cinsel istismara maruz kaldığını bildirmiştir.http://www.psikiyatri.org.tr

      Annem yani ne yaparsan yap kötüyle karşılaşırsan işin zor.
      ama şu fikrin hoşuma gitti kendini koruma sporlarını kızlarımıza öğretmemiz lazım:))
      kızında feminist:))

      Sil
  2. Siyah kuğu'm...Okudukça gerçekte böyle çeken insanlar var diye çok üzülüyorum..Ama hiçmi çıkış yolu bulamazlar,bu kadar mı çaresizler diye kızıyorum,sonra ellerinden tutan yoktur belki diye düşüncelere dalıp,kendimi sorguluyorum.Ben vatandaş olarak böyle çaresiz kadınlara ne yardımda bulunuyorum diye:(( Bu hikayede beni duygudan duyguya geçiriyorsun..Ellerine yüreğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaresiz kadınlara genelde acırız bu onlara yeter mi bilmiyorum Melek çıkış yolu arayacak, tabi bulduğu onu mutlu edece kmi bilinmez.
      iyi okumalar, okuyan yüreğine sağlık:)
      beğeni için teşekkürler.

      Sil
  3. sen beni öldüreceksin asil kadinim
    :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölmeee bak dur daha heyecan yeni başladı:))

      Sil
  4. Beautiful post! Greetings from Greece!

    YanıtlaSil
  5. CANIM BU YORUMUMU ONAYLAMA İSTERSEN ÇÜNKÜ AŞAĞIDA YAZACAĞIM SORACAĞIM HOŞ BİR ŞEY DEĞİL. TAMAMMI SİYAH KUĞUM..

    YORUM:

    Anlamadım Siyah Kuğum anlamadığı ve yok saydığı kim, ne senin bu kurgu karakterinin? Allahcc mı sorguladığı ona mı inanmıyorum sana yoksun diyor. Umarım öyle değildir. Kurgu bir hikaye bile olsa Allahcc ın sorgulanması bence çok tehlikeli..

    Bana cevabını gizlice söyle veya ima et emi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok saydığı inancı,
      inancı tamamen kırılmış durumda
      sorgulaması neden kötü olsun yağmur yüreklim
      Melek sadece inancı kırılmış bir kadın bazı şeyleri kaybetme aşamasına geldiğimi anlar olur.
      Tabi ki ALLAH birdir, O isterse kum tanesinden dağlar , dağları kum tanesine çevirir.
      fakat yazdıklarımı hiç mi düşünmeyen yok bir an lıkta olsa malesef bu düşünceye düşebiliyorlar.

      Sil
    2. tamam tatlım...Umarım hiç kimse ne kadar zorda da kalsa kendi inancını bile sorgulamaz..Çünkü bazen cennet bu alemdeki cefadadır. Hani derler ya cefa olmadan sefa olmaz diye..Öptüm seni..

      Sil
  6. ya sen bu kadından ne istiyorsun bana bak sana çilekli pasta getirmem amaan içim dışıma çıktı yazık günah yaa, bi gün yüzü göster mahvoldu kadın organ morgan huzur mutluluk hiç bişey yok anacım..
    kitabını imzalatmaya geleceğim meleğin hatrına gün yüzü göster :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen arabanın bagajına ve koltuklarına sığdırabildiğin tüm pastaları getireceksin bundan eminim:))

      bunlar eleğin hayatı yazmazsam yaşanmamış sayılmaz ki yada yazmazsam düşünmemiş olmaz değilmi canım :)
      Kahramanım alışık acıya!

      Sil
  7. Bir hikaye okumuştum çok fakir bir genç kız Allaha dua ederken bir gün gelecek öyle zengin olacağım etrafımdaki hizmetkarlara sadece başımla emir vereceğim diye dua edermiş gerçekten çok zengin ama bütün bedeni felçli sadece bakışlarıyla emir verebiliyormuş.Nedense yazdıklarını okurken bu hikaye aklıma geldi paylaşmak istedim.İnşallah bizim kahramanımızı iyi günler bekliyordur.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında insan bir şeyleri dilerken başına daha kötülerinin gelebileceğini bilemiyor.
      ibretlik hikaye için teşekkürler.
      Umarım Mehtap umarım...
      sevgilerimle.

      Sil
  8. güzel kuğum artık yorum yazmakda bile zorlanıyorum
    pes diyorum pes

    bu kadarda olmaz yahu
    ama kızımız lütfen inancını yitirmesin yoksa hayat daha zor olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahramanımı okudukça gerçekten neden böyle düşündüğünü anlayabilmen bile çok güzel,
      Sadece çektiklerini kaldıramıyor,
      yaşadıklarından dolayı sağlıklı düşünemiyor şu anda.

      Sil
    2. mehtabı okurken benim aklıma şu geldi
      cenabı hak benden isteyin vereyim diyor
      ama isteklerimizi tam istemeliyiz
      ve yarabbi bu düşündüğüm şey benim hakkımda hayırlı ise ver demeliyiz.

      Sil
  9. İnsanın bi anlık gafletle söylediği sözler nasılda karşına çıkıyor.
    En çok korktuğum şey :(
    Okurken bu hikayeyi içim acıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki söylediğimiz her söz karşımıza çıkar,
      Kimsenin başına vermemesi dileğiyle canım.
      bazen yarım bırakma aşamasına gelmiyor değilim doğrusu.

      Sil
  10. Senin için dua edeceğim, benim inandığım Rabbim mutlaka duyuyordur çığlığını ama vardır bir bildiği, her şerde vardır bir hayır..Her gecenin vardır gündüzü..Sabırlı olman duası ile..:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir hikaye,
      ama bu tür olayları yaşayanlar için dua edersen sevinirim. samimi ve içten yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. şu an çektiğim şeyin büyük bir sıkıntı olduğunu düşünürken; öykünü okuyunca.. önce senin başından geçti sandım, sonra bir serinin devamı olduğunu gördüm. çözmem gereken problemler var, bilgisayarın başından kalkmak zorundayım. fakat yarın uyandığımda, ilk yaptığım bu serinin başına dönüp baştan okumak olacak.

    haddim olmayarak, nacizane birşey söylemek istiyorum izin verirsen.. inancın ne yönde bilmiyorum, ama bana kalırsa ne kahramanlarına "inanmıyorum yoksun" dedirt, ne sen söyle.. tabii bana kalmış birşey olmadığı için yorumumun bu kısmını gözardı edebilirsin. ben sadece yorum yaparken asıl düşündüğüm şeyi söylemeden geçemedim(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet baştan okuduğunda Meleğin neden böyle düşündüğünü anlayacaksın.
      ALLAH her şeye kadirdir, Yaradan ol derse olur.
      fakat bunları yazmak zorundayım, bunları yazmasam o düşünmemiş olmayacak değilmi?
      Eğer Melek bunları sorgulamamış olsaydı
      cevaplarını belkide hiç bulamayacaktı:( ne demek istediğimi hikayenin devamında daha iyi anlayacaksın sevgilerimle.

      Sil
    2. sekiz gelmiş, devamı da gelsin kitap olsun istedim(:

      Sil
  12. Merhabalar,

    Bu bölümü de okudum. Olayın kahramanı istemediği bir hamilelik yaşıyor ve Cenab-ı Allah'tan herşeye rağmen bu hamileliği sonlandırması için dua ediyor. Cenab-ı Allah'ta onun duasını kabul ediyor ve yeryüzünün kanunları ve kaderi doğrultusunda hamileliği ile birlikte bazı iç organlarının bir kısmının da kaybedilmesine neden oluyor.

    Daha sonra da Cenab-ı Hakk'a yaşadığı bu olaydan ötürü şikayetleniyor. Oysa, olayın kahramanının Cenab-ı Hakk'tan dileği neydi? Neye malolursa olsun bu hamileliğe bir son vermesini dilemişti. Cenab-ı Allah'ta onun duasını kabul etmiş ve bazı organlarının bir kısmının da alınması ile birlikte hamileliğine son verilmesini sağlamış.

    Cenab-ı Hakk'tan dilekte bulunurken asla eksiği olmayan ve belirli bir şarta bağlanmayan dleklerde bulunun. Örnek: Hiç çocuğu olmayanların işte Allah'ım ver de taştan olsun, ver de şöyle olsun vs. dualarla hep eksik isterler. Oysa, Cenab-ı Allah lütuf ve kerem sahibidir, O cömerttir, O'nun hazinesinde yok yoktur, herşey boldur. Bu nedenle Cenab-ı Allah'tan: "Allahım bana azadan ve akıldan noksanı olmayan sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ve salih evlat ver!" diye dilekte bulunmak varken, neden eksik dilekte bulunuluyor? Cenab-ı Allah'tan isterken, talep ederken asla eksik dilekte bulunmayın ve olumsuz bir şarta bağlanan dileklere yönelmeyin, her şeyin en güzelini ve en mükemmelini dileyin ve isteyin.

    Daha sonra da bu olumsuz durumu Cenab-ı Allah'ın sınavına bağlayarak O'nu suçlamayalım. Konuyu, Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle de desteklemek isterdim ama yorumun detayı çok uzayacağı için vazgeçtim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam aslında ayetleri de okumayı isterdim
      isteme şekli ve istediğimiz şeyler çok önemli
      evet bunu o istedi ama şu anda düşünemiyor
      ve şu var ki inançlı biri bazen şaşırma noktasına gelse de yalnıştan elbet döner İnanç öyle kolay kaybedilecek bir şey değil.
      selam ve dualarımla hocam.

      Sil
  13. Merhabalar,

    Hikayeye tekrar döndüm ve paragrafları tekrar gözden geçirdim. Olayın kahramanı rahatsızlanıyor ve durumu eşine iletiyor, olayın kaharamanının hastaneye gitmesi gerekiyor ama eşi: "ben yatıyorum, komşulardan birini al git" diyor. İşte buraya takılmıştım ve bu nedenle tekrar blog sayfanıza döndüm. Hikayeye tekrar tekrar dönsem kim bilir daha ne ayrıntılar yakalayacağım. Hamile bir bayanın eşi nasıl böyle bir tutum içinde olabilir, aklım almıyor!

    Bereket konu kurgulanmış bir hikaye. Cenab-ı Hakk, böyle eşleri önce ıslah etsin ve hidayet ihsan eylesin. Şayet ıslah olmuyor ve hidayete de ermiyorsa, kahrınan gazap eylesin! Daha başka ne denilebilir ki?..

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dikkatiniz için ,
      bir şeyi okumakla okumak arasındaki fark bu dur
      aslında sizin özellikle sekizinci bölümü okumanızı çok isterim düşüncelerinizi merak ediyorum.
      selam ve dualarımla.

      Sil
  14. Merhabalar,

    Cevab-i yorumunuzda bahsettiğiniz 8. bölümü de okuyarak düşüncelerimi siz ve okuyucularınızla paylaşacağım. Öneri için çok teşekkür ederrim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  15. sanırım bu kadının çilesi bitmeyecek...
    ama her anınıda merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım biter diyemiyorum yazar benim:)
      öyleyse iyi okumalar...

      Sil
  16. Kuğu'm, ne yaşamlar var değil mi, bir yanda bir eli yağda bir eli balda olanlar var, bir yanda Melek'in durumunda olanlar... Neden ben demek kötü ama, gerçekten neden kocası değil de o? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevdam ne yaşamlar var ve bize bir nefes kadar yakın bazen yanımızdan geçip gidiyorlar ama biz onların neler yaşadığını bilemiyoruz.
      Kader herhalde ona bir cevap bulamadım.

      Sil
  17. Bu adamın çocuk neyine,kadını doktora komşuyla yolluyor..

    YanıtlaSil
  18. Evet sınav dedikleri bu.Bu bölümde içim kabardı biraz:)Utanmadan çocuk isteyen kocası yokmu peah...

    YanıtlaSil
  19. Allah’ın her yaptığında hikmet vardır, ama O, hikmetinden sual olunmaz. “Allah, yaptığından suâl olunmaz,sorumlu tutulmaz; onlar ise yaptıklarından sual olunacak, sorguya çekileceklerdir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .