Ana içeriğe atla

Gölgede açan çiçekler #6#



Bu gün Hilal ben ve Aynur     birer hediye alıp karşı apartmandan bir daire alan yeni komşumuza  gittik. tabi sadece giden biz değildik  tanıdığımız tanımadığımız bir çok komşuda gelmiş.


Bizim mahallede oturan Öznur ablada gelmiş Öznur abla yıllardır eşinden şiddet gören bir kadın ve bunu artık normal saydığından herkese  dört duvarının içindekini anlatıyor. ve tabi ki yine Öznur abla  konuştu biz dinledik komşular ah vah elleri kırılsın  dedi durdu , yazık sana bırak bu adamı dediler.

 Öznur abla   bizden önce çıktı komşu evinden  arkasından  konuşmalar hiç hoşuma gitmedi,  yüzüne  ah  vah bırak şu adamı diyenler arkasından  onu eleştirip durdular.


Onun hak ettiğini bile söyleyen oldu neymiş demek ki  derdini ulu orta anlatmayacakmışsın.
 aslında  bende  ilk zamanlar hep kendimde arardım suçu , değişim içine girdim hareketlerim  konuşmama davranışlarım hep değişti, bu seferde sen çok değiştin diye  tartışmaya başladık.

Yaşamadan  ne kadar bilebilirler ki,  aslında ben Öznur ablayı anlayabiliyorum, ulu orta hayatını  ortaya dökmesinin sebebi artık içine sığdıramadığından. Şiddet gören kadın malesef ki sağlıklı düşünme güdüsünü kaybediyor, bir kaç gündür konuşurken ağzımın suyu şlaps diye damlayıveriyor tişörtüme bunun tek sebebi  beynimin çok dolu olması.


 Utansamda bu durumdan yapacak bir şey yok, sebebini biliyorum o kadar çok düşünüyorum ki beynim  hep dolu  ağlarken gülüyorum , kendi kendime konuşuyorum ee Erkan la yaşaya yaşaya Erkan'a benzedim.

 Halen iş bulamadı ve bu günlerde tutturmuş  bir çocuk daha yapalım, buna bile bakamıyoruz ikinci çocuk neyimize ve üstüne üstelik bana ikide bir seni çok seviyorum ne yapıyorsam sevdiğimden demesi ona karşı   duyduğum hisleri öldürüyor insan sevdiğine zulum edermi?


Aile dostlarımız oturmaya geleceği zaman beni uyarıyor sen konuşma ben senin yerine konuşurum , en komiğime gidense sen düşünmeyeceksin demesi o benim yerime düşünürmüş ooo ne rahatım vereyim ruhumu o taşısın!


Beni başkalarına karşı farklı tanıtıyor sanki beni sevmiyormuş gibi  nasıl bir karakter halen çözemedim. ama  sanırım çocuksu kişiliğim üstümden yavaş yavaş gidiyor  büyüdükçe hayatı  daha farklı anlamaya başlıyorum.


Öğlen üstü ninem geldi ve zavallı ninem geldiğine bin pişman oldu onun yanında bana yapmadığı kalmadı  Babam hakkında ileri geri konuşmaları, nineme yaptığı saygısızlıkları söylemiyorum bile  onun yanında  sırf  ikinci çocuğu istemiyorum diye bana  keser fırlattı galiba kolum çatladı.


 Eğer ikinci çocuğu doğurmazsam daha kötü şeyler yapacakmış, bir hafta zor dayandı ona nineciğim beni evime götürün dedi, ninemi eve biz götürdük. ninem ve  babamlar aynı bahçede ninem kendi evine girdi e babamı yanına çağırdı biz daha babamların eve girmeden olacakları anlamış olacak
ki erkan beni arabaya bindirdiği gibi  eve geri geldik . doğru düşünmüş ninem Erkanın bana yaptıklarını  onların hakkında söylediklerini ve nineme tüm yaptıklarını anlatmış.


 Gerçi onlarda MAŞALLAH zaten azıcık ilgili aile olsalar Erkan bu kadar zıvanadan çıkmazdı. bebek ısrarları  yüzünden çok fazla dayak yiyorum ve  pes ettim ama ben  Minel den başka çocuk istemiyorum  Erkan'ın amacı belli ikinci çocuk olunca ben daha da çaresiz kalacağım ve  hiç bir yere kıpırdayamayacağım.

aslında  normal olduğu zamanlarda çok iyi anlaşıyoruz saatlerce tavla oynuyoruz  sohbet ediyoruz, bir çok şeyi konuşup anlaşabiliyoruz belkide beni halen umutlu yapan şey de tam olarak bu ... 
Eninde sonunda bir gün onu terkedeceğimi düşünüyor. 

 Çok başı ağrıyor benden  ağrı kesici istedi   tabi   yine  sert bir dille...
 Mutfağa gidip  ağrı kesicilerden bir tane aldım bir bardakta su   tam içeri girecekken geri döndüm   doktor ona geçen yıl bir ilaç vermişti yarım doz alması gerekti o bile ağır gelince bıraktı. O ilaçtan  bir tane alıp ağrı kesici diye eline verdim içti ve uzandı, tam dalar gibi oldu kapı çaldı ablası ve eniştesi  geçerken uğramış  kahveleri içtik Erkan  içi yanıyormuş ayran içti ablamlar  gitti. 

Daha onlar gideli beş dakika olmadan Erkan öyle bir istifra etmeye başladı ki evin her yeri battı içime bir korku girdi ne  yapmıştım ben katil böyle olunuyor demek ki,
 kendini bir taksiye attığı gibi hastaneye gitti, giderken ağrı kesicinin kutusunu ver dedi  hemen evdeki ağrı kesiciyi verdim.

Bizi yanına almadı. içime bir korku girdi peki şimdi ne olacak!
 Sabaha karşı eve geldi tahlil yapmışlar. yoğurt bozukmuş ohh şükür  ölseydi bir ömür onu  ben öldürdüm sanıp vicdan azabı duyacaktım, gerçi o beni her gün  öldürüyor hiç te vicdan azabı duymuyor.
N.K 

Yorumlar

  1. Offf kızım yaa bu kadıncağızın çektiklerini okumak bile insanı öfkelendiriyor, Cemile'den beter oldu:)böyle hasta ruhlu insanlarla yıllarca aynı evi paylaşmak 'paylaşılmış psikosomatik hastalık' mı ne - şu anda tam hatırlayamadım- bir hastalık yaratıyormuş insanda:((yani halk dilinde söyleriz ya körle yatan şaşı kalkar misali:(((ilacı verirken keşke zehirlese de adam geberse dedim ama hikaye biter:)))eline sağlık
    Sevgilerimle öpüyoruz çok çok..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet annem malesef ilacı verip öldüremedi:))
      kendmdende korkar oldum nasıl bir kurgudur bu ali kaptan bile masum kalır yanında:))
      kocamannn sevgilerimle.
      en kocamanından öptüm:))

      Sil
    2. Annem çok hızlısın:))
      evet tuhaf bir kurgu oldu, kendimden korkmaya başladım:)
      bende kocaman öptüm hemde en kocamanındannn.

      Sil
  2. Ellerine sağlık heyecanla takip ediyorum.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mehtap;
      evet farkındayım ilgine hani sevinmiyor da değilim:)

      Sil
  3. bir solukta okuyorum ve yorumsuzum kugum
    icim aciyor nedense okurken

    asil kadinim seviliyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, insan başkalarının yaşadıklarına öyle nutku tutularak bakarlar, aslında çok şeyler yapmak isterler de kanları donar ya daha çok zarar verirsem diye bir şey yapamazlar hiç bir şey....

      Bende seni kocaman öptüm sende seviliyorsun hemde çok.

      Sil
  4. Canim, bu hikayenin cogu kurgu degil gercek diye dusunuyorum...basladim iki dakikada sayfa sonundaydim..seviyorum seni..guzel hafta sonu diliyorum kocaman optum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten hayatta ne gerçek ne kurgu çözemeyiz ki canım:)
      iyi hafta sonları kocaman öptüm.

      Sil
  5. Canım emeğine sağlık.. Biz kurken geriliyoruz. Bu olayları yaşayanlara Allah sabır versin..Öptüm siyahkuğum, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyetle bir şey itiraf edeyim ki canım ilk bölümü yazıp o gece yattım sabah kalktığımda dudaklarım patlamış, kendimden ürktüm):)
      ALLAH sabırlar versin. öptüm sevgilerimle canım.

      Sil
  6. Çokşey ama çok şey sadece ve sadece sende kalmalı. Anlatırsın bir gün sana geri döner anlattıkların. Mahalle şovalyelerine güvenmeyeceksin. Yüzüne göre eyvallah sırtını döndün dedi kodu...Yaşananlar umarım gerçeklerin görülmesini de sağlar. Bu yazı dizisinin önceki bölümlerini okuyamadım. Lakin güzel bir dizi olduğu, olacağı da belli. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Öğretmenim umarım iyisinizdir?
      Olsun hocam müsait olunca isterseniz okursunuz.
      teşekkürler hayırlı akşamlar.

      Sil
  7. siyah kuğum bazen söylememek ve cesaretin varsa son vermek dur demek daha hayırlıdır. O komşu gibi anlat hem çek bu daha zor. insanlar densiz arkadan konuşmak daha tatmin edici herhalde ki yüze gülerler arkadan çekiştirirler..
    bakalım daha neler olacak???..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yağmur yüreklim aynen.
      herkes aynı değil ama
      genelde kadınlar anlatmayı ve yorum yapmayı sever:)

      Sil
  8. okurken gerçek sandım bloğa şiir yazıp gidiyorum çok harik yüreğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım olsun, canın sağ olsun biliyorum yani farkındayım umarım her şey yolundadır ve umarım iyisindir,
      Beni aylarca Sevil sanmışlardı şimdi de Melek sanıyorlar:)) bir öykümde de erkek olmuştum, olurmu olur yani:))
      benden de sevgiler.

      Sil
  9. MERAKLA BEKLİYORDUM
    OKUYUNCADA RUHUM SIKIŞIYOR VALLA
    HAKKATENDE CEMİLEDEN BETER OLDU YANİ
    NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM BU SEFER.

    HANİ DERLER YA KALMAKMI ZOR GİTMEKMİ ZOR
    BU HAYATI GEL BANA SOR
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kaş defa yazmaktan vegeçtiğim oldu doğrusu böyle hikayeleri yazarken hissettirebilmek çok önemli sen ve sen gibi düşünen hikayenin devamını bekleyen arkadaşlarıma ve böyle olayları yaşayan insanlara saygısızlık olmasın diye devam dedim.

      Gerçekten zor canım yaşamak dahada zordur ama empati kurunca da insan bu haldeyken hayat ne kadar zordur, herkese karşı güveni kaybolur.

      Sil
  10. Zevkle okuyorum canım,yazdıkların bilindik konular ve duyguları bu kadar güzel okuyabilmen çok ilginç. Psikiatri alanında çalışmalıymışsın :))ya da öyle misin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece basit bir yazar diyelim biz:)

      teşekkürler sevgilerimle canım.

      Sil
  11. Bende yorumlari okumasam sizin hikayeniz sanacaktim, agzim acik kaldi gercekten, cok etkileyici :( malesef gazetelede oyle sIk rastliyoruzki bu hikayelere, benim cok sasirdigim kisimsa butur durumlardan hikayelerden komedi yapmaya calismalari :oo diyecek soz bulamiyorum.... Birde escinsel komedisi yapsalar gucleri yetiyorsa ,oda bir gercegi hayatin degilmi iste gucu gucune yetene malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte çok haklısın bende çok kızıyorum ve üzülüyorum bunun komedisi olur mu hiç bir de o komedi de oynayan da kadın, demiyormu hey arkadaş bu nasıl senaryo sen anneni, bacını oynat bakalım oynayacakmı bu senaryoyu, ama diyemez çünkü kadın olmak demek + hoşgörü sepeti demek!

      Sil
  12. hep öyledir zaten yüzüne başka ardından başka konuşurlar insanın,yazık ayol kadına :)her ne kadar senin kurgun olsa da hepimiz biliyoruz ki bunlar aslında gerçekte de yaşanan üzücü hikayeler:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki Reyhan'ım birirlerinin yaşanmışlığı olmasa ben nasıl kurgularım ,hayal gücümü nasıl genişletebilirim.

      Hayatta yaşananları anlaşılır hale getirip sunuyorum sadece ,
      hayat çok acımasız ve asla anlayamayacağımız bir dilden konuşuyor ve malesef bunun dil okulu yok!

      Sil
  13. siyah kuğum tamgaz devam.
    meraklandım şimdi.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım
      kadınları en iyi kadınlar anlar değilmi?

      Sil
  14. ben bu erkanı öldürürdüm yaa nasıl sabrediyorr !! allah böyle imtihan olan kişilere bol bol sabır versin inşallah merakla beklyorum yazının devamını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sendemi okuyorsun:))
      Hikayeleri de okuduğunu bilmiyordum.
      bir de ben de senin bloğunu görmek istedim ama ulaşamadım
      adresini buraya yazarsan sevinirim.
      hikayenin devamı gelecek bende seni devamlı bekliyorum:))))

      Sil
    2. okuyorum tabii sayfadaki yeni çıkan tüm yazılarını okuyorum ve gerçekten çok süper gidiyorsun :) benim blogumla bu aralar pek uğraşamıyorum bi düzene oturtabilirsem inşallah yazarım sana bakarsın yazılarının devamını merakla bekliyorum :)

      Sil
  15. Siyah Kuğu, me horroriza si, como he entendido en la traducción, la ablación se practica en tu país.
    Todo el relato familiar es muy interesante y, como siempre, la situación de la mujer es bastante desesperada. Debe de encontrarse muy sola entre las paredes de la casa de vecinos nuevos.
    Las costumbres y el segundo hijo son un trabajo doble. El segundo hijo debe ser una bendición de Dios.
    Me ha gustado mucho tu relato.

    Un abrazo, Siyah Kuğu.

    YanıtlaSil
  16. Çeviri iyi değil, şiddet sadece Türkiyede olmaz ,
    şiddet dünyada var
    okumanıza sevindim,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. geberseydi köpek..tövbe tövbe yaa..
    sadist manyak n'olacak.....

    YanıtlaSil
  18. Allah yardımcısı olsub...
    yüreğine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  19. Canım öncelikle şablonunu değiştirmişsin, çok güzel olmuş :) Bu kızın hayatının değişeceği yeri de bekliyorum uyuyan güzel ne zaman uyanacak bakalım :)

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Sırtından sopayı karnından sıpayı mantığı.Ne saçma sapan davranışlar bunlar.İlacın üstüne ayran içersen hastanelik olursun tabi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .