Ana içeriğe atla

Gölgede açan çiçekler #5#




Hayatım sıradan  ümitsiz bir ev kadını modunda geçiyor, Erkan'ın işleri eskisi kadar iyi değil,  kafa kaldırışları iş yerinde de devam edince müdür kapıya koymuş ee herkes ben değil onun nazını çeksin.
 Onun işten çıkarılması bizi zor duruma düşürdü, evde kalması onu daha hırçın ve asabi yaptı, Minel ve ben evde süt dökmüş kediler gibiyiz, Minel benden daha zeki  sanırım. Erkan evdeyken genelde uyuyor ben ise ateş hattındaymış gibi hissediyorum.

Eve kimsenin gelmesini istemiyor , benide hiç bir yere salmıyor.Aslında gezmeyi pek sevmem  ama yasak olunca insanın içine daha da gezme hevesi geliyor.

 Evde canım sıkılmasın diye bir kaç tane eski kazağı söküp yelek örmeye başladım, bu Erkanın hiç hoşuna gitmedi aslında sıkılmamı istiyor, sıkılıp ona söz söylememi bekliyor, ben ona fırsat vermemek için elimden geleni yaparken o tartışma çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

 Her gün bir çok işe  başvursada bir  türlü iş bulamıyor.  Hilal bir türlü kurtulamadığı kiracılarından en sonunda kurtuldu çıkan kiracıların yerine yeni kiracılar geldi, Dün erkan evde yokken beş dakikalığına Hilal'e uğradım hemen alt kata yeni kiracıya bir hoşgeldin demeye indik ayaktan  hoşgeldin deyip çıktık.

Zaten  henüz eve badana yaptığından oturmayada yeri yok yere serdiği bir kilime kızını  yatırmış  Eşi  marangozmuş  adı Aynur ,Minel'le aynı yaşta kızı var Esra Şimdiden  çok sevdik. 
Erkan eve gelene kadar ben yemeği yapıp biraz uyudum bile oh şükür anlamadı, ne yapayım hayatıma yasaklar koymasa benden ondan saklamazdım.

Aslında ev sahibime gitmeme kızmıyor, onu da ben sevmiyorum,  onu Erkan çok seviyor, geceleri oturmaya gider , ev sahibim durmadan beni şikayet eder dövdürür sanki kayın validem! aklıma bile getirmek istemiyorum kişiliğini . O kadar bu evden çıkalım demem rağmen  bu evden neden çıkmıyor anlamış ta değilim.

 Hilal bize geldiğinde  kapıya gelip bizi dinler.  Nereden mi anladım? bir gün  tıkırtı duyduk hızla  gidip kapıyı bir açtım merdiven ayağında yukarı çıkıyor  kapının koluna bir de bakayım     yemenisi kapının koluna takılmış  gözlerine baktım  ''geçerken kafam takıldı'' dedi biz Hilale kahkahayı patlattık tabi aslında Hilal'in yengesi ama o da sevmez huylarından dolayı'' elli yaşında kadın halen  işi gücü fesatlık der''. tabi bu söz bizim dilimize takıldı ikide bir  Hilal le birbirimize kafanı kapılara takma diyoruz.  

 Erkan her gün dışarı çıkıyor uzun zaman  eve gelmiyor, bu da bana komşularıma gitmem için büyük bir fırsat oluyor. 

Aynur ,Hilal ve ben komşudan öte çok sıkı dost olduk.

Aynur otuz altı yaşında Hilal ise yirmi sekiz ben en küçükleriyim, Aynur iri yapılı, saçları omuzlarına düşüyor yüzünde ki kırışıklardan  yılların yıprattığını anlayabiliyorsun daha çok mantığını  kullanarak konuşuyor, dışarıda başına,  baş örtüsü takıyor.   Bir düğüm atıveriyor  baş örtüsüne tıpkı annem gibi ''eskilerden kalma'' diyor ona Hilal ama çok yakışıyor bence ona.

erkeksi yapısı ise babasını çok küçük yaşta kaybetmesinden dolayı  ondan küçük iki kardeşi daha var evin hem erkeği hem ablası olmuş.

Evliliğinde fazla sorunlar yok onun tek derdi kayın valideleri Evlat ayırımı yaptıklarını düşünüyor. Bu yüzden arada tartışmalar yaşasalar da  huzuru var şükür.

 Hilal ise  Türkan Şoray kadar güzel , biraz bencil, art niyeti yok tabi ki de belkide evin beşinci çocuğu olarak doğduğu için  , annesi ona hep ''tekne kazıntısı'' dermiş, Annesi onu kucağına aldığında kırk yaşındaymış  sorunların azaldığı bir dönemde doğunca biraz nazı biraz şımarmayı hak görmüş kendine, haklı da.
Evliliğinde sorun yaşamadığı için şükürler ediyor. Ben ise onların  hayatına gıpta etmekle yetiniyorum'' ee kızım kim dedi sana küçük yaşta evlen diye'' diyorlardı  susuyordum!

 Beni tanıdıkça hayatımı öğrendikçe artık demiyorlar belki de en hayırlısı buydu!  Hayatımızda değiştireceğimiz şeyler tabi ki vardır ama değiştiremeyeceğimiz  şeylerde var!
 Bir gün  Erkan'ı anlatırken Aynur bana dedi ki '' ALLAH insana çekemeyeceğinden fazlasını vermez ne azını ne çoğunu çekebileceğin kadarını verir,ne mutlu ki sen bu kadar kuvvetliyimişsin''

 Hilal hemen lafa atladı '' ağzındaki sakızı  şişirerek'' hee aynen bana verseydi bunları kesin  ya ölürdüm ya öldürürdüm '' 

 gülümsedim ''yapacak bir şeyim yok''

''bırak onu biz sana destek oluruz  sığınma evlerinde bulamaz sizi''
''yapamam anlamıyorsunuz, gün gelecek kızım babasını özleyecek   yaşadıklarımdan dolayı   fevri olacağım , kendimi biliyorum kaldıramayacağım böyle saklanmayı hazmedemeyeceğim,  kızım beni sert ve ters biri olarak tanıyacak babasını ise hep özlemle  hasretle anacak.  O büyümeden  bu evden ölüm çıkar'' 
 Hilal  sinirli  bir ses tonuyla  ''merak etme canım bu gidişle helvanı ben kavuracağım off Melekk offf'' 
                                            N.K





Yorumlar

  1. Sevme artik su adami cek git diyecegim ammma... Allah kimsenin basina vermesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevme meli ama seviyor ,
      sevmekten öte sanki sığınmak zorunda olduğu bir liman gibi görüyor.

      Sil
  2. doğru tespitteyim melek korkuyor bu yüzden türlü bahanelerin ardına sığınıyor bakalım arkadaşları yardım edecekmi gerçekten, ayrıca günümüz gerçeklerinden biri erkeğin baskı kurması ve kadının bu yüzden yalan söylemesi çok üzücü, doğru olmasada yapacak bir şeyi yok, zor çok zor..
    gayet güzel gidiyorsun kuğucum, öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.
      Korkuyor ve sığınacak yeri yok güvenci yok güvencesi yok!
      kocaman öptümm.

      Sil
  3. EVET YİNE DÖKTÜRMÜŞ SÜN GÖRDÜĞÜM KADARI İLE.
    BU GÜN BEN AYNUR'A KATILIYORUM
    GEÇMEYEN DERTLER KARŞISINDA DEHŞETE KAPILIP ŞEYTANA FIRSAT VERMEMEK LAZIM.
    ELBETTE HER SIKINTI ÇİLE RABBİM DİLEDİĞİ ZAMAN SONA ERECEK VE GÜZEL GÜNLER ONUN OLACAK.
    BİR VÜCUT İÇİN KALP NE İSE İMAN SAHİBİ İÇİN DE SABIR ODUR)
    RABBİM İMTİHANLARIMIZI SABIRLA GEÇMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.
      Hayat dediğimiz şey çok tuhaf insan ne zaman ne yaşayacağını bilmiyor değil mi?
      sevgilerimle.

      Sil
  4. Ellerine ,yüreğine, kalemine sağlık iç acıtan bir hikaye ama kahramanımızı yaşadıkları büyütüp olgunlaştırıp güçlü bir kadın haline getirecek galiba yada ben öyle olmasını umut ediyorum.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güçlü olacak bende bilemiyorum, yaşadıklarını kabullenme olasılığı da var yada mücadele edecek!
      sevgilerimle.

      Sil

  5. Minel'in annesinin,sıkıntılarını paylaşabileceği dostları olmasına sevindim.Bu çok iyi.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım arkadaşlarıyla avunuyor.
      sevgilerimle.

      Sil
  6. offf:(((işte kendi de anladı erken yaşta evlenmenin iyi bir şey olmadığını..erken yaşlar hata yapma yaşlarıdır..Allah'ın bizlere önceden 'Ayşe'ye şu yükleri yükleyeyim", "Fatma'ya şu yükleri yükleyeyim" dediğine asla inanmıyorum. Milyarlarca insana tek tek çeşitli kaderler yazacak! Ne gerek var? Adil de değil! Ne yani o zaman 6 aylık bebeğe "bu bebek altı aylıkken tecavüze uğrasın" diye mi yazıyor? Allah bu kadar zalim mi?

    Ben konuyu nerelere getirdim..kusura bakma kızımcım..
    Sevgilerimle kocaman öptük:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok annem haklısın tabi ki ALLAH şu kulumu parçalayım şunu tecavüz ettireyim diye bir şey olamaz!
      Kader dediğimiz şey de bu olsa gerek hayatta insanlar kadar iblislerin eline düşmüş insanlarda olduğuna inanırım onların insan bile değildir insansı yaratıklardır.
      buda benim düşüncem belki doğru belki yalnış bilemiyorum.
      bende kocamannnnn öptüm sevgilerimle.

      Sil
    2. Tavsiye ederim, Burak Özdemir'in "Levh-i Mahfuz" kitabını mutlaka okuyun. Bu konuları harika anlatıyor. İnsanlara " birbirinize kötülük yapmayın", " intikam peşinde koşmayın", "size ne yapılırsa yapılsın insanlara ve olaylara iyi yönleriyle bakın" diye mesajlar gönderen allah, öldükten sonra günahların cezalarını en ağır şekilde verecek öyle mi? Öbür dünyada (varsa) herkes eşit. Daha fazla günaha girmeden nokta koyuyorum. :)) Kızınıza ve size sevgi dolu, şanslı günler diliyorum.

      Sil
    3. Okurum, teşekkürler.
      hikayemdeki Meleğin düşüncelerine de saygı duyuyorum,
      ne de olsa o benim kahramanım:)

      Sil
  7. bir solukta okuyorum kugum
    ama inan diyecek kelime bulamiyorum
    melek cok güclü bir anne yoksa hic kimsenin katlanabilecegi bir yasam tarzi degil
    güc ve yürek ister bu

    özlemle kucakladim seni seviyorum asil kadinim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha durrrr
      Melek henüz çok güçsüz ve henüz yaşadıkları devede kulak diyebilirim,Melek gibi bir çok kadınımız var bence.
      Bende özlemle öptüm bende seni seviyorum.

      Sil
  8. kadınların çoğunun yaşadığı bir gerçek,aslında şimdi içimded bu adamı öyle bir sarsmak isterdim ki...kızlar okuyacak,er alemin oğuluna muhtaç kalmayacak,elin tersi ile onu itecek,ha çocuk ne dermiş,kuzum sen önce iyi hayat süreceksin ki çocuğun da mutlu olur.Kızlarımı okuttum,hiç kimsenin kahrını çekmemelerini de kafalarına soktum,eyvah bana gelen damatlar,ölsem bile kızlarımın iyi hayat sürmelerini için çalışacağım.Şimdi boşanmalar daha çok olur diyorlar ya ,olacak da,erkek ne zaman eşini insan gibi görmeye başlar o zaman boşanma biter.Aramızda kalsın 2 kere boş niyete girdim,sonra ..kafayı diktim ,sen kimsin lan der gibi ...şimdi pişi gibi,neredeyse ....ama bir kere kırılan şey yerine tam oturmuyoru,bildiğim bir şey varsa o da bir daha dünyaya gelirsem asla evlenmem ,istersem çocuk da yaparım ,ama adam kahırını çekmem,aşk,maşk 1-2 ay ,sonra erkek ya ...
    hikayen çok güzel ve gerçeğin ta kendisi ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  9. Herkes başka başka sınanıyor bu dünyada. Allah sevdiği kuluna dert, tasa verirmiş.
    sabredebilmek ne büyük erdem..
    Rabbim hiçbirimizi böyle sınamasın inşallah..
    Günaydın kuğum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi akşamlar bezelyem,
      Rabbim her şeyin en iyisin, bilir canım.
      sevgilerimle kocaman öptüm.

      Sil
  10. Sevgili Siyah Kuğum, saçları deniz yıldızlı zarif kuğum diyecek birşey bulamıyorum tam da bu kanıya maruz kalan bir tanıdığım var bu aralar. Tüm cani ruhsuz şuursuzlarla yaşayanlara sağlık güç ve kurtulma iradesi versin allahcc. Sevgilerimle kuğum. Öptüm seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yağmur yüreklim, hayatta öyle şeyler görüyoruz ki en olmaz dediklerimiz oluyor.
      Aile içi büyük savaşlar oluyor, ölümle sonuçlanıyor.
      ALLAH yardım etsin. sevgilerimle öptüm yağmur yüreğinden.

      Sil
  11. Kugum hikayeni guzel goturuyorsun ve konuyu aciyorsun..Guvencesi olmadigi icin bir adami kendini hirpalayani ceken birini yakinen taniyorum ama simdi onun icin hersey geride kaldi yeter dedi ve suan mutlu hayati var ezilen kadinlarimiz ezen erkekler her yerde var malesef..ama kimse cekmemeli..kaderim diye oturmamali..neyse canimcim..hikayeyi derleyen guzel kafana ellerine saglik..optum kocaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki Kader ne desek boş! ama şuna inanıyorum kaderim deyip salmamalı kendini insan , Bilmiyorum hikaye belki biraz sıkar genelde böyle şeyleri duymayı okumayı sevmeyiz .

      kocaman öptüm uzak diyarlarda ki dostumu:)

      Sil
  12. Amiga Cisne Negro, de la traducción, imperfecta siempre, se deduce una vida dura, muy dura. Amigos, marido, trabajo, se mezclan en una sinfonía de desigualdad y temor.
    No puedo saber si es un relato real o ficticio. Si es real se debe luchar para que la igualdad que social entre mujer y hombre sea un hecho.
    He visitado tu país varias veces y es un lugar maravilloso. La sociedad es adelantada pero todavía debe respetar a la mujer mucho más.

    Un abrazo, Cisne Negro. Un abrazo, Siyah Kuğu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef çeviriler çokta iyi değil,
      bu konuya verdiğiniz öneme çok teşekkür ederim,
      Şiddet dünyanın her yerinde şiddettir bu olaylar dünyanın her yerinde oluyor, üzgünüm.
      Türkiye çok güzel bir yerdir ve o kadar çok gezecek yeri vardır ki asla bir defa ile yetinmemelisiniz
      teşekkürler sevgiler.

      Sil
  13. adamı terk etse diycem ama...
    yazan sensin...
    sen bilirsin işini...
    yüreğine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en mantıklısı çekip gitmek bencede.
      sağol canım.

      Sil
  14. bu adamı alacaksın eline, yer misin yemez misin...ağzın burnunu dağıtacaksın...
    aaa nefret ettim adamdan yaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam dövsende yapar kişi kişilik bozukluğu yaşıyor sa ne yapsan fayda etmez ki.

      Sil
  15. Figen abla düşünceme tercüman olmuş ama yine de şiddet şiddettir kimden gelirse yanlış!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da şiddet oluyor, Şideti insan çaresiz kalınca uygular başka bir çıkar yol bulamıyor karşı taraf.

      Sil
  16. Neyse ki derdini anlatabileceği bir arkadaşı var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet arkadaş edinmek yaptığı en güzel şey.

      Sil
  17. Yanıtlar
    1. Kanatlanmak mı katlanmak mı.:))
      ister katlan ister kıvrıl ister kanatlan yapacak bir şeyi yok!

      Sil
  18. sana bu son yorumu atmaya bir borc bilirim kugum :)
    Gordun veya gormedin blogumu siliyorum artik buralarda olmayacagim,
    seni gibi guzel yurekliyi tanidigim icin ben cok mutlu oldum rabbim karsina daima guzellikler cikarsin insallah, yazdigin hikayeyi zevkle okudum finalide okudum ;) evlenmisler cocuklari olcakmis sener bizim kiza ugurlu geldi ;) Saka bir yana seni tanidigima sevindim:)
    emanetin rabbime canim opuyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız ne yaptın sen deli
      ama oldu mu şimdi ?
      hani dosttuk hani her şeyi paylaşıyorduk
      öyle sessiz sedasız
      tek başına aldığın bir kararla nereye gidersin
      belki benim sana ihtiyacım vardı:(
      ALLAHA emanet kendine mukayet ol
      sevgilerimle küskün bir öpücük kondurdum.

      Sil
  19. SİYAH KUĞU BUGÜN BÜTÜN GÜN BLOGUNU OKUDUM HİKAYELERİN ÇOK GÜZEL AMA ÇOK MERAK EDİYOTUM NE OLDUĞUNU :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumaya devam öyle pek düzenli bir yazar değilim:)
      beğenmene sevindim teşekkürler.

      Sil
  20. Merhabalar,

    Hikayeleriniz güzel, kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. İçinde imtihanı olmayan bir hayat yoktur. Önemli olan sabırla, azimle, kararlılıkla bu sınavın üstesinden gelmeye çalışmaktır. Cenab-ı Hakk, hiçbir kuluna taşıyamayacağından fazla yük yüklememiştir.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ALLAH kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş.
      saygı ve selamlarımla.

      Sil
  21. canim seni unuttum sanma.aklimdasin hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım:)
      bizi unutmayanları bizde unutmayız:))

      Sil
  22. Kuğu'm ben Melek'in hangi nokta da uyanacağını, kendini sarsacağını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  23. Neyse ki destekçileri var.Bakalım iş bulabilecek mi psikopat:)Şiddet altında büyüyen çocukların sonu da hiç iyi olmuyor,oda ayrı bir sorun.Sabır lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Böyle sorunların içinde büyüyen çocukların , suç işleme oranı daha yüksek değilmi?

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .