Ana içeriğe atla

Gölgede açan çiçekler #4#




Erkanla tanıştığımda başım kapalıydı  evlendikten sonra ısrarı ve rencide edişlerine dayanamayıp başımı açtım, gerçi onun hayatıma girmesinden sonra  inancımda kırılmalar oldu . Madem ki hayat bir sınav neden hep ben  zorla sınanıyorum.

  Rabbim bende varlıkla sınanmak istiyorum. Bende rahat ve huzurla sınanmak istiyorum benim suçum ne, Zenginlik , ferahlık ve huzurla sınanan biri tabiki daha kolay geçecektir bu sınavı, onun şükür etmesi için bir çok şey var ya ben  yarına sağ çıkacağımın bile garantisi yok  !

 Her dilediği elinin altında olan  biri kıymetini bilecek mi? diye sınav olurken ben  başıma yumruğu yeyip şükür edecekmiyim diye sınanıyorum! Yine de   durmadan dua edip  beni de duyması için  Yaradan'a yalvarmaktan vazgeçmiyorum.

Kızım sağlıklı  şükür ediyorum ama  bu bana yetiyor ama beynimdeki düşünceleri de atamıyorum.

 Sabah erken kalktım  Erkan işe gitmeden önce her sabah traş olur.
  Bir firmada  Teknisyen,  Kahvaltıyı  oturma odasına hazırladım bir yandanda tavada halen   keçi patileri kızarıyor, en sevdiğimiz hamur işi ve kolay oluyor, tek başına  çalıştığı için bütçemize de dikkat etmemiz lazım bazen zorlanıyoruz , onun hayır severliği yüzünden. 

Bir insan yardımı sever de evdekileri  zor durumda  bırakır mı?neysee sağlık olsun. Ben bu düşüncelerle bir odaya bir mutfağa giderken yine Minel oturmuş sofraya ben  sert bir ses tonuyla 

''Minel  dokunma onlara bıktım tişörtlerinin etekleri hep yağ nasıl yapıyorsun onları'' mutfaktan aldığım bir havluyu  dizlerinin üzerine koymak istedim
 Minel'in  karnından  , tişörtünün altından bir sürü keçi patisi  sofra bezine döküldü minicik parmaklarını burnuna götürüp kısık sesle '' şşş sus anne babama söyleme  eğer tespiyi (tepsiyi) duvara atarsa  yeriz diye sakladım  hem söylemessen sana da veririm!'' benim için daha acı bir şey olamaz o da benim kadar korkuyor ama karnı doymadığı için bu yöntemi bulmuş  uzun zamandır da yapıyormuş  yağlı ekmek reçelli ekmek ne olursa  sofra bezinin altından    kıyafetlerinin altına saklıyormuş ! ben bunu hiç düşünmemiştim!

 Erkan bir kaç gündür işyerindeki sorunlara takılıyor tabiki korktuğumuz başımıza geldi  çay soğuk sen suratsızsın ne yapsam  somurtuyorsun deyip  tepsiyi alabora etti ya ey Müslüman sen evde böyle terör estirirken nasıl güleyim biliyorum ki gülümsesem bu defada  benim bir sürü derdim var sen sırıtıyorsun diyeceksin  biliyoruz yaşadığımız şeyler...

Gece Erkan eve geldiğinde hiç bir şey olmamış gibi yemeğini yeyip yattı, ben mutfakta bulaşıklarla uğraşırken sesini duydum
''Melek''
''efendim''
 '' yatağa gelmiyor musun?''
 Gelmeyipte ne yapacağım başka çaremmi var ama  cesaretin varsa  iç sesinle değilde  dış sesinle söyle bakalım.
 ''Geliyorum birazdan, minel'i yatırayım''
'' tamam''
  Minel'i yatağına yatırdım bir süre başında oturdum.

Ömrümden bir gün  daha bitiyor,
 yüreğime   bir  ip bağlayıp  salıyorum rüzgarlara  ,

Rüzgar lar  uçuşturuyor onu çok yükseklere,  yırtıldığıda oluyor yıprandığıda bazen ıslanıyor yağan yağmurlarda bazen güneş altında fazla kaldığından  yanıyor,  koruyucu kremler yok sürmeye  ,kızım için sabrediyorum.
 Her ağlayanı kendim gibi saflıktan ağladığını,  her gülenin mutluluktan güldüğünü sanıyorum ...
 Hırstan ağlayıp , alay dan  gülenleri ben hiç anlayamadım, anlayamadığım için hepsini sevdim
büyümedi  yüreğim.

 Eskiden günlük yazardım şimdilerdeyse yazdıklarımı hemen yırtıp yakıyorum .


 Çünkü bir kaç  defa da günlük  dayağı yedim, nereye saklasam buluyor,  sonrada neden orasını öyle yazdın, neden beni bu kadar kötü  yazdın? orayı sil, burayı düzelt bir de güzel dayak...

Tamam ben buradaki defteri silerim bakalım sen ALLAH katındaki defterini nasıl sildireceksin ? 

 Defalarca hastaneye gittim rapor almak için, rapor alsam ne olur  ben  sığınma evlerinde yapamam , yapsam bile 
''eğer beni mahkemeye verirsen Minel'i öldürürüm ömür boyu vicdan azabı çekersin.'' diyor 
 yapamaz bunu  biliyorum ama  kızımı riske atamam... 

Ya yaparsa!

 Zaten hala oğlu polis  ona  söylesem  biraz nasihat verir tabiki bana da nasihat verir ,böyle şeyleri uzatmayın  büyütmeyin diye.
Üstelik kendide eşine çok kibar değilki! 
 görmüyorlarmı?
 Herkes biliyor ama herkes bilmemezlikten geliyor, aile içine karışılmaz ya. 

Polise gitmek çare değil benim için çünkü eninde sonunda eve geleceğim,  evden uzaklaştırma alması onu dahada hırçın yapar ,    orada  uysal duracak biliyorum ve şizofrenler çok akıllı hastalar, zekalarına hayran olmamak mümkün değil.

Hep elimi tutarak gezeriz çarşıda aşkım bebeğim diye konuşur , bazen komşu kızları  ''ayy Erkan ağabey harika biri  ALLAH bana da nasip etsin böyle birini derler '' bende içimden gülerim nasip etsinde gör   bakalım, farkında olmadan kendine ne kadar kötü dua ediyorlar diye gülerim. 

Bir olaya sinirlenince elimi büker yada içini çimdirir en çok acıtan ise  koltuk altımı  çimdirmesi, bazen onu öldürmek istiyorum.En büyük acıyı çekmemin sebebiyse onu çok seviyor olmam bana bunca yaptıklarına rağmen!


 Eğer ki dövmek istiyorsa  sessizleşir,  düşünür illa bir şeyler bulur, öyle karşıdan kaç kurtul demek çok kolay gelir ya  o kadar kolay değildir kaçmak...

 Sığınma evine gidersem her şey çok değişir  hayatım dağılır, kızım belkide sorunlu olur, bir tek ben olmayacağım orada bir sürü aynı sorunu yaşayan kadın ve çocukları, şiddet yaşayan insanlar genelde gergin ve kavgaya meyilli olur, saldırganlık elinde değil  ,gittiğim zaman ortama ayak uyduramam.

 Kısacası   ben sığınma evi yada karakola gidersem  hayatımızda şi,ddetin olduğunu kabullenmiş ve herkese ilan etmiş olurum, hiç bir şey eskisi gibi olmaz acınılan zavallı çaresiz bir kadın olurum , fişlenmiş olurum  Hem Minel hem ben  bu etiketle ömür boyu yaşamak zorunda kalırız, kimsenin bana yardım edebileceğini sanmıyorum.


Araştırdığım bir çok yerde bazılarının kendine ait odası var bazıları da ikişerli odalarda  kalıyor, Erkandan kurtulayım derken   oradaki birinin bana şiddet uygulamayacağı ne malum üstelik Minel var yanımda kalabalık ortamda  ikimizi koruyamam, malum çocuklar kavga eder orada bir çocukla kavga etse anne zaten hırçın  kendimden biliyorum, saldırmaya yer arıyor birbirimize gireriz...


 Gece yatağa yattığım zaman  durmadan beynimde planlar yapıyorum.
 Ev tutmam lazım kızım ve ben olmalıyız, ama Minel doğduğundan bu yana çalışmama izin vermiyor, onu bir şekilde çalışmam gerektiğine ikna etmem lazım.

Yorumlar

  1. OOOOOOF OF DİYORUM SONRADA OF DEMEMEK AF DEMEK LAZIM OLDUĞU AKLIMA GELİYOR AAAAAAF AF DİYORUM

    BU İŞİN SONU NEREYE GİDECEK İYİCE MERAK ETMEYE BAŞLADIM.
    BU ARADA HANİ KIZIMIZ ZENGİNLİKLE SINANSA İDİM DİYORYA ONA CEVABEN
    BU DÜNYADA FAYDALI SANILANBİRÇOK HALLER ORADA MESULİYETİNİN AĞIRLIĞI İLE KULUN BÜYÜK BİR YÜKÜ OLURKEN ZAHMET VE MEŞAKKAT OLARAK GÖRÜLEN NİCE HADİSELER SABR ETTİĞİMİZ TAKDİRDE GÜNAHLARIN AFFINA VESİLE OLACAKTIR.
    BİZLER İMTİHAN DÜNYASINDAYIZ BAKARA SÜRESİNDE (ALLAH KİŞİYE ANCAK GÜCÜNÜN YETECEĞİ KADAR TEKLİF EDER) DER

    BİR UFAK NOT DA DUA İÇİN (LA YERUUDDUL KADERE İLLEDDUA)KADER HİÇ BİR ŞEY İLE DEĞİŞMEZ ANCAK DUA İLE DEĞİŞİR.

    DUALI GÜNLERDE BULUŞMAK ÜZERE ALLAHA EMANET OLUN




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA evet duymuştum of deme af de derler .

      Aslında Melek sadece kafası karışıyor, ne düşüneceğini bilemiyor.

      Dua için çok teşekkür ederim canım Bu gün yazıp bir çok kişiye verdim
      Burada da görüp okuyacaklarına eminim Çok sağol canım.

      Sil
    2. güzel kuğuuuuuuuuum bekliyorum 5 noyu sabırsızlıkla.

      Sil
    3. Geliyor canım , çalışıyorum bir pazarım var ondada elde çamaşır yıkamaya mahkum oldum bozulan makinem sayesinde:))

      Sil
    4. Ay canım benim Allah kolaylık versin.KÖtü olmuş bu şimdi.
      Bu kadar hayranın beklerken makinede bozulacak zamanımı bulmuş

      Sil
    5. Çok sağol canım.
      Bak dayanamadım:)) yazdım:))

      Sil
  2. Yüreğine sağlık siyah kuğum..Hikayenin gidişatını ve sonunu şimdiden merak etmeye başladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,:) şaşırtmayı severim ,
      daha hikayenin başındayız neler olacak neler!

      Sil
  3. Çok dramatik bir hikaye okurken tüğlerim diken diken oldu canım. Gerçekten bunları yaşayan kadınlar var, bize çok uzak geliyor ama var olduklarını biliyorum ne yazık ki..
    Rabbim ıslah etsin, eşine el kaldıranın elleri kırılsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki bize uzak gelsede
      bunları yaşayan insanlar çok, ve çaresizler.
      Amin canım.

      Sil
  4. ah can ah
    beynimden gecen onca duyguyu buraya yazmam mümkün degil
    okudukca dagildim her zerrem paramparca su an

    seni özledim gözlerine bakarak sesini duyamayi özledim
    hasretlerime bir hasret daha ekledim
    can
    sinavlarimizi secmek gibi bir lüksümüz yoktur Allaha olan yakinliginin derecesinde sinava tutuluruz en agir sinava tabi olanlar ise ona en cok yakin olanlardir

    en güzele emanetsin seni seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh canım ! bende seni çok özledim,
      tamam bir daha ki hikayemde
      şımarık bir kahraman bulacağım böyle hüzünlü depresif bir hikayeyle üzüyorum sizi.

      Ben de seni seviyorum canım.

      Sil
  5. Hiçbirşeyi yaşamadan bilemiyoruz.. Bilemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki yaşamadan bilemeyiz,
      ALLAH kimseye yaşatmasın.

      Sil
  6. İnanamadım okuduklarıma, hep yazının sonunda bir kurgu olsun bir alıntıdır inşallah dedim. Bir erkek olarak yavruları için 16 sene kadınlıktan insanlıktan bir haber biriyle yaşadım. Varlık yokluk konusunda yazdıklarınız çok mantıklı, haklısınız..devran dönsün birazda varlık sahipleri yoklukla imtihan olsalar ne iyi olurdu fakat korkarımda allahın layık gördüğünü sorgulamaktan..vardır bir nedeni diyerek züğürt tesellisimi yaşıyoruz bilmiyorum.

    İnsana bir defa bahşedilen bir hayat böyle olmamalı böyle geçmemeli..ben 47 yaşında hala istediği gibi bir yuvayı arayan özleyen biriyim..bu sürece gelmek o boşanma aşamaalrı zor oldu ama atlattım şükür.

    Yazdıklarınızı okurken keşke göze alıp cesaret etse dedim bazen..amaa "En büyük acıyı çekmemin sebebiyse onu çok seviyor olmam bana bunca yaptıklarına rağmen!" bu yazdığınızı görünce dondum.
    Madem böyle diyorsunuz seviyorsunuz bu nasıl birşey oluyor anlayamadım. Bakınız ben berbat bir tecrübe yaşadım son postumda da paylaştım. İnsan müstehak olmadığı şeyde yaşamamalı, yaşıyor ve helede sizin gibi hala seviyorum diyorsa artık susuyorum, aklım mantığım almıyor bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tahmin etmişsiniz bunlar bir kurgu :)

      yeni hikayem le sizi üzdüysem üzgünüm.

      evet sizi okudum, herkes kendine göre zor şeyler yaşıyor.

      Sizin adınıza üzgünüm, umarım bir gün hak ettiğiniz mutluluğu yakalarsınız.

      Sil
  7. Okurken resmen afakanlar bastı yaa (yanlış anlama kızımcım, yani çektikleri yüzünden)böyle bir hayat çekilmez ki, yalnız böyle hayat çekip de hala eşini sevdiğini söylemiş ya işte o zaman tepem attı, e o zaman sana her şey müstahak canım dedim içimden, böyle kadınlar var biliyorum, yıllar önce çok uzun yıllar önce Uğur Dündar tv programında göstermişti, herif kızı köyden kaçırmış, kız ne hayallerle buna kaçmış, sonra büyük şehirde ona buna satıyormuş!! Uğur Dündar kıza mikrofon tuttu kız demez mi ki hala seviyorum!! E ne diyeyim böyle salaklara müstahak aman ne olur güzel yazarım bu karakterin aklı başına gelsin birkaç bölüm sonra:))))yani işine karışmak gibi olmasın da:)))inşallah öyle olur bıraksın sevmesin şu öküzü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İlahi annem, evet biliyorum birde Savaş Ay'ın programları ardı hep izlerdim Özelliklede Ali kırca'nın siyaset meydanı nı çok izlerdim, şimdilerde ise tv izlemiyorum, çocukken tv seyretmek daha zevkli:) Annem bu kahramanımın iç dünyası tamamen düşünceleri hissettikleri, ileride değişir mi ? ileride göreceğiz:)

      Sil
  8. a unuttum sevgilerimle kocaman öptük canım

    YanıtlaSil
  9. Gerçek sandım ödüm koptu. Kadının yaşadıklarına bak bir de hala o adamın yanında duruyo mutluymuş gibi yapıyo diye içim içimi yedi. Neydeyse azarlayacaktım seni. Bu kadar gerçekçi yazmak zorunda değilsin :P :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Azardan kurtuldum desene:))
      elimde değil, gerçekler işte ne yapayım:)
      bu arada hoş geldin:)

      Sil
  10. Bir daha sana kuğu dersem hıh!!
    insan baştan derki uydurma uydurma diye , hikaye ilerledikce kendimi büzdüm resmen bağsur olursam sebebi sensin!
    Neyse yinede içimdeki kuğu sevgisine engel olamadım al benden sana;
    http://www.youtube.com/watch?v=MFXpGHMvwh4

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheBak çok güldüm:))
      aslında gerçekte hikayeymiş gibi yazıyorum:))
      halen anlayamadınmı? basit bir yazarım ama iddialıyım:)))

      kuğu sevindi:))
      çok güzel dinlerim sık sık teşekkürler, nasıl da buğulu bir sesi vat değilmi?

      Sil
  11. SADECE SENİ SEVİYORUM DEMEK İÇİN TEKRAR UĞRADIM.. SENİ SEVİYORUM CANIM BENİM..

    YanıtlaSil
  12. valla okurken bu gerçek olamaz diyor insan ama maalesef bu yazdığın hikaye aslında türkiye nin acılan yarası... Bu hikayede ki kadından o kadar çok var ki.. insan şükrediyor hep allah iyilerle karşılaştırsın cümlesi galiba bundan söyleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AMİN canım, bu bir hikaye ama yaşanmıyor mu?
      n O kadar çok var ki o kadar çokk!

      Sil
  13. Merhabalar kuğum,
    Dramatik iç acıtan bir hikaye.RABBİM böyle insafsızlardan herkesi korusun.Mutsuzken mutluymuş gibi yaşamak çok acı olsa gerek,ama çevremizde o kadar çok var ki!!!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var canım, ama hikayemin amacı ajitasyon değil bir kadının hayat mücadelesi, sadece ayrıntılarıda yazmak istedim ileriki bölümlerde çok daha iyi anlayacağız, sevgilerimle
      not: özlenmiştin:)

      Sil
    2. Sevmek güzel ama sevilmek sanırım daha güzel.Özlenmek çok daha güzel:)Bu kelimeyle ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Ben de çokk özledim canım:)
      Sevgiler...

      Sil
  14. :) Fena aldattınız beni o zaman..ama şükür ki kurguymuş, sizin başınızda olan bir sıkıntı değilmiş.:) Hikaye tamam ama varya içinde bir yerde kadın diyorya herşeye rağmen seviyorum diye, aslında orda çok kızdım kadına, aslında; o zaman şikayet etme otur çek kendine müstehak ettiğin şeyi demek geldi...zira blogumda okuduğunuz olayda o kadın aslında müstehakmış yaşadığını bütün rezilliklere.
    Bu arada blogumu okuyup yorum yapmadınızmı yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bütün takip ettiklerimi ve bütün takipçilerimin yazılarını okurum , malesef hepsine yorum yapamıytorum telefonumdan yorum yapılamıyor.
      okurken nutkum tutulan yazılardan biriydi, evli olduğunu biliyormuydunuz onu anlayamadım, mutlu yada mutsuz olsun önemli değil önemli olan başka birinin nikahındayken ,başka birine göz değdirmesi tasvip edeceğim bir şey değil, hiç kimse canınızdan değerli olmamalı ve de çocuklarınızın onurundan!
      geçmişler olsun umarım bu size iyi bir ders olur,
      geçmişler olsun.

      Sil
  15. Canım öyle keskin anlatıyorsun ki sanki çok yakınımda olanlar gözümün önünde oluyor gibi duygu geçiyor bana.Ama ilerleyen bölümlerde bu zavallı kadının çektiği acılarla güçlenip ayaklarının üzerinde duracağını hayal ediyorum,bakAlım benimki tahmin ,takip ediyorum ..SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanılmıyorsun canım, hikaye bunu üzerine kurulu ama ayrıntıları anlatarak hikayenin daha iyi kavranacağını düşündüm.
      sevgilerimle.

      Sil
  16. okumuş kadında olsa, okumamış ev hanımıda olsa kadın maalesef ülkemizde şiddete her zaman maruz kalıyor sanırım melek bu duruma alışmış fakat bir yandanda korkuyor, olabileceklerden değil bence kendisinden korkuyor -tutuanam- diye düşünüyor, sokakta ortada kalırım diye düşünüyor kendini değilde en çok çocuğunu mineli düşünüyor oysa önce kendini kurtarmalıki minelide kurtarsın, şizofren olması aslında boşanmanın en büyük gerekçelerinden birii hadi bakalım ne olacak diğer bölüme geçiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafası karışık ve kendinde görüyor
      sorunu belkide daha iyi bir eş olabilirim diye düşünüyor,
      suçsuz olsam dövmezdi diye düşünüyor.

      Sil
  17. Minel'in yiyeceklerini sakladigi ani okurken tuylerim diken diken oldu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef olan çocuklara oluyor derler ya aynen öyle.
      henüz küçücük onlar her şeyi anlayamaz .

      Sil
  18. üzülerek söylüyorum...
    malesefki böyle bir durumu yaşayan kadınlarımız var :(
    keşke olmasaydı herkes mutlu mesut yaşasaydı ama var...
    Allah ıslah etsin diyorum...
    çevremde de var...
    bırak şu adamı diyorum...
    o bana hala seviyorum diyor...
    ve böyle bir adamdan bide 2. çocuğu yaptı ve adam karıısndan o kadar nefret ediyorki bir daha hamile kalmasın diye yumurtalıklarını bağlattırdı...
    hemde doğum esnasında :((
    üzülüyorum ama birşey yapamıyorum :((

    canım yüreğine sağlık...
    öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ALLAH yardımcıları olsun,
      zor hayatlar var
      sağol canım sevgilerimle, öptüm.

      Sil
  19. fena işledi yüreğime, sevgiler canım

    YanıtlaSil
  20. yaa varya fena aldandım, bir an sizin hayatınız sandım, taa ki eski yazılara kadar okuyup, sonra yorumlara bakmaya akıl edene kadar.birde diyorum içimden bu koca ile bu kadın nasıl blog yazıyor:( puhaha çok güldüm şimdi kendime:))) çok güzel ve akıcı bir hikaye bir solukta okudum tüm postları, ehh tabi artık takipteyim, hikayenin devamını okumalıyım :) bana da beklerim, zira ben ve oğlumun küçük dünyası da renklidir bazen, güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin.
      :) sorun değil ilk izlenim genelde öyle oluyor :)
      hehhe evet bak bu çok komik :))
      beğenmene sevindim, sevgilerimle.

      Sil
  21. :) Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Evliydi fakat ayrıyım ve birkaç aya boşanma davası açacağım diyordu..zira uyardım da ben evli bir kadınla ilişki yaşayacak adam değilim diye..ama herşey yalan oldu, daha ileri gitti adilik boyutunda birşey oldu..hayatın berbat bir oyunu gibiydi, kabus gibi.. Çocuklarımın onuruyla ilgili hiç bir durum yok ortada, sevgimin aşkımın büyüklüğünü ifade etmek için kullanılan bir sözde çocuklarım geçiyor sadece o kadar. Nikahında olduğu adamda ne nikahtan ne maneviyattan zerre anlamayan allaha inanmayan, teyzesinin kızı dahil her önüne gelenle onu aldatan bir şerefsiz. BUna rağmen yıllarca kendini korumuş, ama bir suç işlemiş olmalıyımki canımı yakmak için Allah bana yollamış olsa gerek..zira alçak biriyle yaşayabilen birinden bana eş olmayacağını anlamam gerekirdi en abşta..ama umut başka birşey işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaacağımı bilemedim!
      ben size bu öyküyü okumanızı tavsiye ediyorum hatta rica ediyorum ve sonlarına doğru özellikle sizin bloğunuza gelip ne düşünüyorsunuz diyeceğim.

      Sil
  22. Süper ya gerçek hayatını anlatıyorsun sandım korktum çook.Güzel yazıyorsun bayıldım.Tebrikler.Belki de yazdıkların dört duvar arasında gerçekten bunları yaşayan bir kadını anlatıyor.kimseye sesini duyuramıyor.:( Allah herkesin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  23. Uff, bi de seviyorum demez mi? Kuğu'm bir de böyle bir hayatı yaşayanların şöyle versiyonları var, biliriz evliliği sorunludur, kocası döver söver. Rencide etmemek için birşey demeyiz, incitmeyiz. Ama mesela o yaşı 30a yaklaşmış arkadaşlarımıza hemen laf geçirir. Evde kaldın, evlensene. Ama yine kibarıktan diyeeyiz ki, sen evlendin de ne oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir de bu vardır, kendi çeker ya karşısındaki de kendini yaksın diye bekler ler:))

      Sil
  24. o Kadar şiddete rağmen onu sevmesi bana biraz abartı geldi.Burada bir mantık hatası bulmama rağmen çok akıcı bu öykü.Çok zor durum ya.Bakalım sabrın sonu selamet derler ya ne olacak...Dayak yerken ölmese bari:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantık hatası değil :) ileriki bölümlerde Melek bunu açıklayacak zaten:)) sadece mantık oyunu diyebiliriz:)
      Ölse hikaye olmazdı:)))

      Sil
  25. tişörtünün altından bir sürü keçi patisi sofra bezine döküldü minicik parmaklarını burnuna götürüp kısık sesle '' şşş sus anne babama söyleme eğer tespiyi (tepsiyi) duvara atarsa yeriz diye sakladım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .