Ana içeriğe atla

Kelebekler uyurken #11#



Benimle evlenirmisin?

Annemle  daha yakınız bu aralar, her şeyimle yakından ilgileniyor, aslında Sinan'ı tanıdıktan sonra bende aileme daha çok  saygı duymaya  ve değerlerini daha iyi anlamaya başladım.
 Teyzemler ve dayımların  bize, hafta sonu çıkarması sayesinde evden kaçmam kolay oldu.

 Sinanla tanışalı neredeyse bir yıl olmak üzere , o kadar çok değiştim ki  farkında olmadan. Aşk gözlerde başlar derler ya  ben onu görerek sevdim oysa, beni hissederek , nefes alışlarımı , gülmemek için elimle ağzımı kapadığında çıkan sesleri ,birilerine kızdığımda ,ağlarken  elimle hem gözlerimi hem burnumu, ağzımı silişlerimi, o her şeyi kaydediyor beynine, benim duymadığım sesleri duyuyor. 
 Onun yanımda kendimi çok rahat hissediyorum, ben,  benim gibi bir çok kızdan çok çok daha şanslıyım  süslenip püslenmeme gerek yok , yada acaba sadece dış görünüşümdenmi etkileniyor , banamı yoksa güzlelliğime, fiziğimemi değer veriyor diye hiç düşünmüyorum, o görerek değil hissederek yaşıyor.

 Ruh eşi gibiyiz diyeceğim ama  biz aynı şeyi düşünmekten çok aynı şeyi tamamlıyoruz.  Taşa çarpıp tökezleyebiliyor ancak buna bozulmuyor,gülümsüyor . Şimdiye kadar , çok az ters tepkiler verdiğini gördüm oda çoğu zaman haklı yere.  
 Sinan anne ve babasını  anlatırken her zaman minnet ve dualarını  dile getiriyor. Ben hiç bir zaman bu kadar minnet duymadım, seviyorum tabii, ama   annemin kendi lafıdır e yaptık bakacağızda.
 bu mantıkla büyüyünce  banada normal geliyordu.
Kardeşimle  kavga ederken ona hep seni evlatlık almışlar kepçe kulak derdim, o ağlarken ben zevkten dört köşe, gülmekten karnıma ağrılar girirdi.
 Aklıma bunlar geldi aile içinde kardeşlerinle aranız nasıl? dedim bir konuşmamızda 
'' Kız kardeşlerim ve  erkek kardeşlerim tabii
 zaman zaman kavga ederler ufaklıklar , büyükler olarak biz bazen ağız dalaşı  yaparız . orta yol bulunur.  annem hep en çok beni seviyor sanardım  belli bir yaşa kadar buna inandım bana hep en çok seni seviyorum en uslu  sensin derdi daha sonraki yıllarda bütün kardeşlerime aynı kelimeyi kullandığını farkettim .

 Baştan kıskandım sonra alıştım. On dört çocukla ilk başlarda çok zorluklar yaşamışlar hatta beni ilk evlat edindikleri yıllarda  misyonerlikle suçlanıp  ellerinden alınmışım haklarında bir çok davalar açılmış Allah'ın izniyle  kazanmışlar. 

 Bazı insanlar hep yadırgamış kendi içlerinde yargılamışlar. Her şeye göğüs germiş Kız kardeşlerimden biri hıristiyandı islamiyeti seçti hiç bir şekilde annem yada babam karışmadı saygı duydular. karşıdan kolay gelsede çok zor günler yaşamışlar. yinede hep şükür ettiler ve bizden yardımlarını esirgemediler. hiç bir zaman bizi dışlamadılar yaşadıkları zorluklara yenilmediler.  Kız kardeşlerimi annem her sabah kendi kaldırır sabah namazı için.''

 Sinan böyle konuşurken ben kendimden utanıyorum.
Bu hafta sonu yine her zamanki gibi  sahile indik,
Deniz kenarında otururken , başımdaki şalı arkadan düğümlemiştim   uçuşuyor  rüzgardan bir an Sinan'ın yüzüne değiyor şalımın ucu , Şalımın ucunu eliyle tutup burnuna yasladı , ''sen kokuyor'' gülümsedim ''tabii ben kokacak canım ben takıyorum''
'' ilk Bahar kokuyorsun ''
'' kış ortasındamı'' dedim  içim bir hoş Hala şalımın ucu elinde  ilkbahar gibisin sen yanımdayken ne üşüyorum nede terliyorum , içimde bir huzur , dokunsam kırılacaksın sanki . 

Birden uzaktan çığlık sesleri geldi etrafa bakıyorum o anda denizde ,vapurda tuhaf bir şeyler olduğunu fark ettim Sinan'ın elinden tutup ayağa kalktım Sinan sanırım yangın  var vapurda dedim   insanların seslerini duyabiliyoruz  Ve o gün hayatımın şokunu yaşadım!

 Kardeşleri vapurda pankart açmış ''Benimle Evlenirimisin Göksu''  küçük kalpler var  gözlerim doldu , bank'a çöküverdim ellerimden tuttu  ceketinin cebindeki yüzükleri çıkartmaya çalışırken yere düşürdü onları el yordamıyla ararken bende yere  diz üstü çöküp bulmasına yardım ettim  başlarımız çarptı tokuştuk, gülsem mi ağlasam mı ikimizde yerde diz üstü, bana dönüp  aşkım sana çok şey vermemem, belkide hiç bir zaman eskisi gibi göremeyeceğim belkide bana bakmak zorunda kalacaksın  dinlerimiz yüzünden  çok sorunlar yaşayacağız belki bütün bunlara rağmen benimle evlenirmisin?  Sımsıkı sarıldım  ona, vapur ilerlemişti ama onlarda cevabımı anlamış olmalılar ki insanların tuhaf bakışları arasında, alkışlıyorlardı... 

Yorumlar

  1. Cok hizli gitme ben yetisemiyorummm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım yavaşladım , ama bir karar verin
      hızlımı?
      yavaşmı? olayım:)))

      Sil
  2. İnsan yükü ağırdır derler..Çok sevince yük gelmez gözelerinin görmemesi, maddi sıkıntılar..Ama din ayrılığı çok sorun olmaz mı?
    Sona yaklaştık mı Kuğumcum? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır canım benim henüz sonuna gelmedik:)) ortaya geldik:)))
      İnsan yükü ağırdır sevince görmüyorsun ama soğudunmu da ısınmak imkansız.!

      Sil
  3. …....... /)
    ……... ( , )
    ….….|░░░|
    ……..|░░░|☆ Merry _(♥)_
    …..@|░░░|¸.¤“˜¨Christmas.
    .¨˜“¤|░░ഐ¤ª@“˜¨¨Happy
    …¨˜“გª¤.¸::¸.¤ª☆“˜¨¨New Year.
    …¤¸*¸.¤ª“˜@¨¨¨***2014****.
    *♥*.

    Con un fuerte abrazo con olor y sabor a Navidad.... ★MaRiBeL★

    YanıtlaSil
  4. Çok güzelllll..Sabah sabah okumak iyi geldi.. "ilkbahar gibisin sen yanımdayken ne üşüyorum nede terliyorum , içimde bir huzur , dokunsam kırılacaksın sanki . " Bu cümle hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşuna gidecek bir satır bulman harika. hangi kadın hoşlanmazki böyle bir cümleyi duymaktan değil mi?

      Sil
  5. Çoooook güzel... hep mutlu olsalar keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayenin sonunu gerçek hayatta buna benzer bir hayat yaşayan aileden esinlenerek yazacağım bilgine:)))

      Sil
    2. Hımm inşaallah o gerçek hayattakiler mutlu olmuştur

      Sil
  6. Merhabalar.

    İlginç bir izdivaç teklifi. Ömür boyu hep ilkbahar mevsiminde kalmaları dileğimle birlikte esen kalın.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam, umarım herkes hep mutlu olur.
      selam ve dualarımla.

      Sil
  7. Harika devam ediyor..Bayıldım gidişata..Çabuk çabuk yaz emi..İşim çıkmadan okuyuvereyim:))
    SS

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyfin daim olsun canım , heyecan başlıyor haberin olsun:)))
      sss

      Sil
  8. Baştan okumam lazım bu seriyi. Yorumcu arkadaşların yorumları da serinin güzel olduğunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okursanız çok memnun olurum değerli düşüncelerinizi şimdiden merak ettim Öğretmenim.

      Sil
  9. Siyah kuğum biriktirdim biriktirdim bütün bölümlerini az önce geçtim pc nin başına daha önceden okuduğum ilk bir ve ikinci bölümleri de en baştan alarak hepsini okudum. ahh şimdi ben yarını merak ediyorum.Ondan her gün okumuyorum biriktiriyorum arkası ertesi günü acaba neler oldu diye çok meraklarda kalıyordum.Canım kuğum güzel yüreğine sağlık ta evllik teklifi de geldi ama Göksü'nun annesi ne diyecek bu duruma acaba?Çok merak ediyorum öykünün sonunu bir de kaç bölümden oluşuyor dizi?Canım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım 17 bölüm , umarım beğenmişsindir. canım. keyfin daim olsun sevgilerimle.

      Sil
  10. Canım,
    biliyorsun kızımın adı da Göksu olduğu için bu öykü beni çok heyecanlandırıyor. Ailenin güzelliği ise içimi ısıtıyor. Sevgi için sene söylenebilir. Romantik evlilik teklifinden sonra kabul etmemek olur mu? Hadi hayırlısı.
    Yeni yılın sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle, iyi yıllar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel kızın için umarım her şey gönlünce olur diyorum. yeni yıl güzellikler getirsin sevgilerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zona ve Ben...

 Küstüm!  Bu kuğu nerelerde diye  Hiç merak ta etmiyorsunuz?  Ölsem yedim çıkmış olacak.  Bir tek Benbir sormuş Allah razı olsun.    H asta oldum   o kadar  çok yemek Bloğu yapan arkadaşım var ancak bir tas çorba yapanım yok! Al kuğu bu çorbayı içte iyileş diyenim yok! Üç haftadır zona ile mücadele ediyorum daha önce bu hastalığa yakalanan blogcu arkadaşım A hesteydi-beste ile    hasta olduğu dönemlerde  konuşmuştuk hasta olduğu dönemlerde... ''Çok ağrılarım var acı çekiyorum'' demişti ve bende ona ''seni anlıyorum'' demiştim aynı acıyı yaşamadan anlayamıyormuş insan. yatağa hapseden ailevi ilişkilerden çevreden ve işten koparan bir hastalıkmış.  Son zamanlarda  istediğim bir kaç gün tatildi. Çok yorgundum yorgunluk stres sayesinde bir anlık boşluğumdan beni yakalayan bu hastalık.  Üç hafta  önce, sadece bir dakikada çıktı ve ilk olarak minnacık bir kaç sivilce gibi boynuma yerleşti sıcaktan olduğunu düşünüp ağrılara kulak asmadım.

Şşş! Kızlar bağırmaz

 Şşşş Kızlar bağırmaz  Eğer anne ve ya anne adayı  iseniz mutlaka izlemeniz gereken bir  film... Bu filmin bir karesine  instagramda  rastladığımda izlemeye karar verdim  Ramazanda  gece birde işten gelince  sahura kadar  uyumayayım diye  açtım filmi.   Film o kadar etkileyici ve sürükleyiciydi ki     film bittiğinde  sabah ezanına sadece beş dakika kalmış...  Sadece su içebildim filmin üzerine  yemek falan yiyemezdim zaten rüyamda da  Şirini gördüm  günlerce içimden çıkmadı  . Filmin beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi ise çok gerçekçi olması  ... Oyuncular:Babak Hamidian, Merila Zare'i, Tannaz Tabatabayi  Tür:İran SinemasıYapım  Yılı:2010 Orjinal İsim:Hiss Dokhtarha Faryad Nemizanand  Puanı 8.2 Bir okuyucunun yorumu Dünya meşgaleleri yüzünden çocukları ile ilgilenmeyen ebeveynler Şehvetleri  ve sapkın düşünceleri  kendini bile düşünmeyen   caniler, masumların hayatlarını karartan sübyancılar... Dile düşmemek için şik

mutsuz bir insancık

 bazen kaçmak gerekir, kendinden , herkesten. çok bunaldım .çok yalnızım o kadar yalnızım ki  her gün pazarları dahil  16 saat çalışıp yine de çok yorgun değil. çok yalnızım. kimseye açıklayamadığım tuhaf bir yalnızlık.iki kaşımın arasında zaman geçtikçe  çıkan iz , ne kadar somurtkan biri olduğumun gayet açık kanıtlarında biri olsa gerek. ahh tabe efenim ne diyorsun be kuğu nerelerdeydin diyeceksiniz ! devrik cümlelerimi itinasız  virgülü noktası doğru yerde olmadını bildiğim  satırlarımın pek kimsenin umrunda olmadığını düşündüğümden sadece beynimde yazıyorum. mutsuz yalnız hatta halen fakirim...  hayatta en çok istediğim bir evimin olmasıydı ben biriktirdikçe ev fiyatları arttı .ben mutlu olmaya çalıştıkça sorunlar daha da arttı. bazen yaşamıma son mu versem diyorum sonra iğne batsa uf uf  diyorum canımın çok tatlı olduğunun farkına varıyorum . şey gibi bir  şry bozulsa onu tamir ederken daha da çok bozuyorum. . sonuç olarak mutsuzum .